Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми не ми се говори по темата , но България не е място за бизнес и работа. Който не може да се оправи с парите и трябва да работи по-добре да ходи другаде. Както сам каза, малък пазар , нисък стандарт ... аз бих добавил корупция и политическа нестабилност.
Няма да ходя в мюсюлманизирана Германия, или циганизирана Белгия и Холандия. То па една политическа стабилност например в Англия, като гледам на мястото на БоДжо какво слабоумно нещо гласят, направо нямам думи. В Париж, Лондон и Берлин белокожите християни са малцинство и следва да се срамуват от това. Мерси ти чужбината.
- 1 like
Коментар
-
Знам, че има западни компании с офиси в България, но моя опит с български програмисти е кошмарен. Сигурно в мен е проблема зашото очакванията ми са прекалени или просто съм изтеглил къси клечки. Резулатата от 3 месечна разработка на ъпдейт беше , че трябваше да ресторнеме предишните версии да почнеме всичко отначало. Аболютна мъка и невероятна неграмотност. Иначе интервю въпросите ги бяха назубрили добре. После се опитах поне съпорт да направя, на 2-рия месец пича който бях наел почна да :"наказва" клиенти и да се опитва да си издейства контракт да им прави фул тайм подръжка и някакви подобни и се наложи да приключим. Сега има само счетоводство , издават фактури и плащат данъци.
Като гледам нямаш никаква представа за реалността в България и като нищо си мислиш, че с 3000 лв ще привлечеш каймака
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
На мен ми се виждат много, ама е факт.
Туй ли ти е надеждата? Шъ събереш пари да купиш у софето, след като приемат ГорноФИРОМия у еуропската уния. Лето 2039-то.
Просто казвам , че който си мисли , че България е добро място за бизнес се е объркал. Макетатаса са 50 места пред нас и данъка им е пак 10% , но реални 10%. Не знам дали е нужно да ги приемат или ще им дадат достъп до пазара преди това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Защо така за кадрите ?
Нали имало много кадърни ИТ специалисти ?Last edited by segato; 08.07.2022, 13:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
Не е само това, допълнително си докарва и от продажба на гориво, торове, препарати, семена. Може и 10К да стигне заплатата му. Хахаххаха. Съвсем сериозно.
- 1 like
Коментар
-
Това много ли е?
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеНе знам за бягането във Франция , но Вие стискайте палци макетата да не ги приемат скоро в ЕС , че тогава кьорава фирма няма да остане в България. На който не му е ясно защо , да види класациите за бизнес среда
- 1 like
Коментар
-
Сега жъне пшеница, на есен слънчоглед и царевица. Веднага почва оран, брануване и сеитба на рапица, после и пшеница. Следва есенно торене, оран за пролетници, работата не свършва до края на ноември. От началото на февруари се култивира земята за сеитба на царевица, слънчоглед, март-април сеем, валираме. Междувременно има торене и пръскане чак до края на май. Юни пак идва жътва. Качественият механизатор почива само декември-януари. Пари бол, ама иска бачкане.
Уж прости селяндури, а какви къщи направиха, чудо и приказ. А клатикурите от хамерика ще изкарат под наем и на помощи до пенсия. После ще си дойдат и ще търсят еФтиния у нас, ама свърши тая.
Коментар
-
Сега жъне пшеница, на есен слънчоглед и царевица. Веднага почва оран, брануване и сеитба на рапица, после и пшеница. Следва есенно торене, оран за пролетници, работата не свършва до края на ноември. От началото на февруари се култивира земята за сеитба на царевица, слънчоглед, март-април сеем, валираме. Междувременно има торене и пръскане чак до края на май. Юни пак идва жътва. Качественият механизатор почива само декември-януари. Пари бол, ама иска бачкане.
Уж прости селяндури, а какви къщи направиха, чудо и приказ. А клатикурите от хамерика ще изкарат под наем и на помощи до пенсия. После ще си дойдат и ще търсят еФтиния у нас, ама свърши тая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това е сезонна работа ,зимата какво ще жъне комбайнера ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеМисля , че съм говорил за данъците, на хартия са добре, но като не ми признаят разходите…Тук корпоративния данък е 21% но реалните данъци са ми около 12-13 процента и то без да се напъвам да ги свалям много. В България са по-високи.За другите неща не ми дреме. Кадрите са мит и затова разработката не е в България. Това което ме бърка най-много е че никога не знаеш откъде ще ти дойде и каква наредба си нарушил. Цялата система е направена така , че да си винаги в някакво нарушение.
Нали имало много кадърни ИТ специалисти ?
Коментар
-
3 бона за комбайнер, туй ме мъчи.
Не знам за бягането във Франция , но Вие стискайте палци макетата да не ги приемат скоро в ЕС , че тогава кьорава фирма няма да остане в България. На който не му е ясно защо , да види класациите за бизнес среда
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Корпоративния данък, достъпа до европейския пазар, добрата технологична инфраструктура, качествения персонал (да има такъв, за който е склонен да плаща), евтините бинзес площи (складове и офиси) и тн.
- 1 like
Коментар
-
3 бона за комбайнер, туй ме мъчи.
Коментар
-
Ми радвам се за трактористите. Ма ти не ми изглеждаш на кеф . Кажи си какво те яде.
Коментар
Коментар