IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
    Цитираш инфо от 2009 и 2010та ли ве
    Много си актуален, цепиш мрака както винаги.
    Юлката се надява на фалирали строители. Не знам къде живее този чиляк, вероятно в циганската махала на Пазарджик. В моя квартал строителството бумти та знае ли се... Ще го пратя да купи гараж, ако намери.
    Аз, единствения келепир съзирам след ремонт на моя гараж + монтирана вендинг машина за кафе, да ми изплащат напълно вноската по кредита с падеж април 2026г.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Досега не съм виждал или чел за период от икономиката в който да е имало голяма инфлация + последващо вдигане на ливхви и изтегляне на ликвидност ,и на финала да нямаме гранде криза,ако някой може да ме опровергае с факти съм насреща
      Има такива периоди, те обаче са се разминавали на косъм. 1994 е такъв период. По принцип по-често след инфлация следва криза. Не е задължително обаче. Този път, разбира се, няма да се размине, защото кризата вече е тук Еврозoната ще изпадне 100% в рецесия, САЩ - 90%. Още този петък може вече и от 2те страни на океана да го обявят
      Last edited by LuckyYou; 25.07.2022, 21:48.
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

Коментар

• Цитираш инфо от 2009 и 2010та ли ве
        Много си актуален, цепиш мрака както винаги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
          ... не познавам фалирал строител...

Откъде ви намират такива..... с обяви за работа ли?!?

През изминалата 2009 г. около 1500 фирми фалираха.
          = = =
          1500 строителни фирми фалираха, още над 1000 са на път през 2010 г.
          = = =
          България е лидер по фалити на фирми в Централна и Източна Европа

Коментар

Досега не съм виждал или чел за период от икономиката в който да е имало голяма инфлация + последващо вдигане на ливхви и изтегляне на ликвидност ,и на финала да нямаме гранде криза,ако някой може да ме опровергае с факти съм насреща
            никой не се е оправил с печаране - факт
            големият въпрос е как ще преминем през кризата
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

още няма драма
              по-скоро на хоризонта присветва и метереолозите казват възможни са превалявания и градушки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Уааааау....

0.6% от кредитите (в парично измерение) са проблемни.
                това е доста по-малко отколкото мислех.
                още няма драма
                по-скоро на хоризонта присветва и метереолозите казват възможни са превалявания и градушки.

Коментар

Оня ден се видях с един познат строител,и ми казва,ей страшна криза се задава в сектора,цените на строителните материали паднаха,а ние купихме на скъпото и сега клиентите не ни купуват новата по-скъпа продукция,как ще продадем и ще излезнем без да фалираме не знам .
                  Не им вярвай, не познавам фалирал строител, както и фалирал земеделец. Освен ако не е много тъп или алчен. Все реват и карат коли за по половин милион. Хич не ги мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Уааааау....

https://www.investor.bg/novini/130/a...heniia-356898/

По-оптимистичен тон зададе ръководителят на Германската централна банка (Бундесбанк) Йоахим Нагел, когато миналата седмица каза, че юлското лихвено повишение минимизира риска от по-агресивни действия в следващите месеци.

"Според мен е по-добре да започнем с по-голямо увеличение на лихвите. Времето на отрицателните лихви мина", смята Нагел.
                    Казакс: ЕЦБ може да не е приключила с големите лихвени повишения

Банката не трябва просто да следва ходовете на Фед, смята управителят на Латвийската централна банка

Коментар

https://www.economic.bg/bg/a/view/ji...rli-15-mlrd-lv
                      Жилищното кредитиране в България за първи път надхвърли 15 млрд. лв.
                      Проблемните фирмени заеми са започнали да се увеличават и вече надхвърлят 100 млн. лв.
                      Уааааау....

Коментар

• https://www.economic.bg/bg/a/view/ji...rli-15-mlrd-lv
                        Жилищното кредитиране в България за първи път надхвърли 15 млрд. лв.
                        Проблемните фирмени заеми са започнали да се увеличават и вече надхвърлят 100 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пусни му линк към форума
                          тук групата 2029-та ще им разграби продукцията на строителите

'захлупват' всичко наред.
                          На 2000 евра квадрата ще се изтрепят и то на зелено

Коментар

Оня ден се видях с един познат строител,и ми казва,ей страшна криза се задава в сектора,цените на строителните материали паднаха,а ние купихме на скъпото и сега клиентите не ни купуват новата по-скъпа продукция,как ще продадем и ще излезнем без да фалираме не знам .
                            пусни му линк към форума
                            тук групата 2029-та ще им разграби продукцията на строителите

'захлупват' всичко наред.

Коментар

• Новите кредити ще са с по-високи лихви наесен

Лихвите по кредитите у нас са 2-2.5%, а в Румъния - над 6%

"Предстои вдигане на лихвите на кредитите. Първо банките ще предприемат тази стъпка за новите си клиенти. Смятам, че есента ще видим първите банки, които ще повишат лихвите по новоотпуснати кредити. Засега България остава остров на ниските лихви в сравнение със страните около нас, където те вече се вдигат.

У нас лихвите по жилищните кредити се движат между 2.2-2.5% - исторически ниски нива. Докато в Румъния например вече са над 6%. Над 6% са и в Унгария и Чехия, в Полша са над 8%. В САЩ само за една година лихвите по ипотеките генерираха сериозен ръст и от 3.5% сега са 6.5%. В целия свят започва тази тенденция за всички видове кредити
                              ", коментира в предаването (О)позиция на "Сега" кредитният експерт Тихомир Тошев, управител на "КредитЦентър".
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Оня ден се видях с един познат строител,и ми казва,ей страшна криза се задава в сектора,цените на строителните материали паднаха,а ние купихме на скъпото и сега клиентите не ни купуват новата по-скъпа продукция,как ще продадем и ще излезнем без да фалираме не знам .

Коментар

Working...
                                X