IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
    След 30 мин Канада вдига основната лихва с цели 50% - от 1.50 на 2.25%

Положението се влошава - канадците вдигнаха лихвата на 2.50%, т.е със 67%
    Bank of Canada raises interest rate 100 basis points in super-sized hike

Brings key rate to 2.5%

The Bank of Canada raised its key interest rate by a full percentage point on Wednesday, marking the largest single hike since August 1998.
    The central bank’s decision signals a more aggressive approach to reigning in skyrocketing inflation, which reached a 39-year-high of 7.7 per cent in May.

Most economists had forecasted a rate hike of three-quarters of a percentage point.

Read what you need to know here: Bank of Canada delivers jolt with 100 basis point interest rate hike

In its latest monetary policy report, the Bank of Canada said inflation in Canada is “largely the result of international factors,” but that “domestic demand pressures are becoming more prominent.”

The Bank of Canada is forecasting inflation will peak at eight per cent this year before it begins to decline.

Много сериозни движения са това. А ЕЦБ се услушва и още говорят за пикливите 0,25% следващата седмица.
    Last edited by increce; 13.07.2022, 18:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Изцепи се и умника, който твърди, че не мога да смятам, а е сляп, че цитирам труд, който пък нарича жълта медия. Абе, много некомпетентни нашите понижители, пръстите им се движат по-бързо по клавишите от ума,а аз се чудя що никога нищо не са купили. Вопиюща некомпетентност + загуба на време, щото докато не се интересуват от имоти, денонощно дежурят в тази тема.
      За злополучния счетоводител дето уж може да смята: s&p500 е на минус 12,6% за година+ 14% инфлация на мизерните влогове, води до 26,6%

Забравил си да сметнеш курса на долара накъде отиде.Аз доларите съм ги купил по 1,51.

Коментар

• https://www.bloomberg.com/news/artic...rope#xj4y7vzkg

Китайски купувачи на жилища в 22 града отказват да плащат ипотеки

Спирането на изплащането на жилищни заеми може да причини лоши дългове за 83 милиарда долара

В цял Китай купувачите на жилища отказват да плащат ипотеки, тъй като строителните предприемачи забавят строителните проекти, което ескалира кризата с недвижимите имоти в страната и рисковете от лоши дългове за банките.

Коментар

Изцепи се и умника, който твърди, че не мога да смятам, а е сляп, че цитирам труд, който пък нарича жълта медия. Абе, много некомпетентни нашите понижители, пръстите им се движат по-бързо по клавишите от ума,а аз се чудя що никога нищо не са купили. Вопиюща некомпетентност + загуба на време, щото докато не се интересуват от имоти, денонощно дежурят в тази тема.
          За злополучния счетоводител дето уж може да смята: s&p500 е на минус 12,6% за година+ 14% инфлация на мизерните влогове, води до 26,6%

Пак си опитал от промоцията още на обед.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ипотека с фиксирана лихва за първите 5 години в момента в канада е малко над 5% това говори какво се очаква на пазара

тук (България) много хора повярваха, че ипотечни лихви над 4% няма да видим в следващите години и се накълваха с по няколко имота с кредити.
            имотни хора с възможности, но и с лакомията вместо един-два кеш да вземат 4-5 на кредит и с наема да изплащат.

очакват ги неприятни моменти и който издържи издържи, а който не ще търси да продава на пожар.
            Кольо, тръгнеш ли да продаваш етажа на пожар защото ти трябва кеш за ЕПК, да знаеш, че ще трябва да правиш як дискаунт. Тогава няма да ти е приятно да знаеш за пропуснатата моя оферта от днес.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Днес в Канада - утре в БГ. Цената на етажа на Кольо започва да се гмурка към незнайни дълбини. Днес етажа за 80К лв - утре за същите пари, цялата къща.

Коментар

ипотека с фиксирана лихва за първите 5 години в момента в канада е малко над 5% това говори какво се очаква на пазара

тук (България) много хора повярваха, че ипотечни лихви над 4% няма да видим в следващите години и се накълваха с по няколко имота с кредити.
                имотни хора с възможности, но и с лакомията вместо един-два кеш да вземат 4-5 на кредит и с наема да изплащат.

очакват ги неприятни моменти и който издържи издържи, а който не ще търси да продава на пожар.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• След 30 мин Канада вдига основната лихва с цели 50% - от 1.50 на 2.25%

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аз не стискам! Купил съм ги за да живея в тях, нито ги продавам, нито ги отдавам под наем, в затворени комплекси са, плащам си таксите и си гледам кефа. Щом всеки таксиджия се хвали, че е теглил кредит и купил за да дава под наем, ми е ясна работата, не може всеки да печели! Някой ще плати сметката, както платиха криптоджиите купили на върха, така сметката ще 9латят тез купили на върха.
                    Ето аз днес на 8-ми септ 1944 купувам фабрика като предлагам на Кольо а му закупя етажа, а той с парите след месеца ще купи 2-3 апарта в София. Но той не желае да продава сега, ще се досети когато стадото се юрне през тясната врата. Тогава ще си мечтае за днешната ми оферта.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аз не стискам! Купил съм ги за да живея в тях, нито ги продавам, нито ги отдавам под наем, в затворени комплекси са, плащам си таксите и си гледам кефа. Щом всеки таксиджия се хвали, че е теглил кредит и купил за да дава под наем, ми е ясна работата, не може всеки да печели! Някой ще плати сметката, както платиха криптоджиите купили на върха, така сметката ще 9латят тез купили на върха.
                      Не знам, но мисля, че имаше достатъчно време таксиджиите да изкупят апартаментите в София. Сега се очертава хоризонтът на обратния тренд, защото няма да имат с какво да си карат такситата.

Коментар

• Дълговете на голяма част от развитите страни по над 100% от бвп ще се изплатят точно НИКОГА. Та инфлацията в случая не им се отразява никак зле( качва бвп- то и трие от дълга) . Според мен ако започне спад на икономиката в следствие на увеличените лихви пак ще почнат да ги намаляват, та общо взето се съмнявам да видим двуцифрени лихвени проценти. Отделно по- скъпи имоти = повече данъци в хазната.

Коментар

• След 30 мин Канада вдига основната лихва с цели 50% - от 1.50 на 2.25%

Кандидати за рецесия и възможен Шри Ланка сценарий са:
                          - Аржентина
                          - Бразилия
                          - Чили
                          - Перу
                          - Салвадор
                          - Египет
                          - Тунис
                          - Ливан
                          + полувин Африка начело с ЮАР

Коментар

Е, как така имаш 3 и не си ги продал за да си купиш утре 6? Действаш против собствената ти логика.
                            Аз не съм инвеститор в имоти, няколко пъти повторих! Давам акъл за да предпазя хора, които се хвърлят в кредити, които не могат да обслужват. Първия ми ап е точно от такъв "инвеститор", колко пъти го търсиха, вкл и мутри, бедна ви е фантазията, чух че забегнал в сащ или канада. Внимавайте, бамките не са благ дружества.
                            Last edited by better; 13.07.2022, 17:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Тъкмо Рейгън беше дошъл тогава. Помниш ли каква лихва избичиха банките? 18% и всички пари се юрнаха към САЩ, не остана един долар да си купи човек дъвки в Корекома.
                              Толкова е била и стандартната ипотечна лихва тогава - 18.45% –30 Year Fixed Mortgage Rates

https://www.mortgagenewsdaily.com/mo.../30-year-fixed

Коментар

И аз се чудя. Кольо се радва на бъдещ спад, само на имотите на другите, своя му дига цената. Better, пък съветва да продаваме, а стиска 3бр. като шампион по канадска борба...е на кой да вярваме вече..

Коментар

Working...
                                X