IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Тропа с крак младежа, недоволен от живота на перона. Ами, да си пита. Щом някоя професия съществува, явно има нужда от нея.....няма да го отварям моята брокерка какво ми продаде след година и половина чакане след заявка и без нито веднъж да ми досади с обаждания през цялото това време...РЕСПЕКТ!
    Там е работата, Байлоре, че това е професия, която в днешно време е ненужна! И мен например това ме дразни - именно брокерите натискат да не се казва точната локация на даден имот, за да не можеш да ги прескочиш, именно брокерите се нареждат да им плащаш комисионна, въпреки че примерно си открил имот без тяхна помощ и т.н. Тотално ненужно звено в цялата схема.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

А ти какво очакваш да прави брокера? шпакловка и замазка щото собственика го мързи да оправи имота

Та по същество брокера чете обяви и ги преразказва на неграмотните купувачи срещу добро заплащане - те това прави

Пуснал съм обява за продажба крайни клиенти не се обаждат водят ги брокери все едно са отишли да купуват в Гърция и не знаят език и не могат сами оглед да си организират

Вече няколко пъти го писах не е луд този дето яде баницата
      Точно така. И аз това казвам - това в днешно време е една паразитска "професия", тя на практика е безсмислена.

Коментар

• Изборът покупка на имот с кредит или живот под наем зависи от много фактори. Вноските по ипотечен кредит за апартамент в София са близки до размера на месечните наеми. Освен това очакванията са цените на жилищата да нарастват.

https://trud.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D...5%D0%BC%D0%B0/

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Това може да го напише само индивид, който по-далеч от деЦката не е виждал, камо ли имот да е купувал.

Примери: Левчо е купувал с брокер, Лордиевич е купувал с брокер, аз съм купувал с брокер... И никой не се оплаква.

Дори на предводителя на перона (берджо), майка му беше брокерица и благодарение на нея сега маминия има покрив над главата си за да може да раздава акъл, че требе да се чека гоУемото МЯУ и -40%вите дискаунти.
          Тропа с крак младежа, недоволен от живота на перона. Ами, да си пита. Щом някоя професия съществува, явно има нужда от нея.....няма да го отварям моята брокерка какво ми продаде след година и половина чакане след заявка и без нито веднъж да ми досади с обаждания през цялото това време...РЕСПЕКТ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Без да сменяш темата и да се пробваш с нападките, давай по същество, каква им е добавената стойност?
            Да не казвам на мен точно през къде ми е, че няколко човека от форума са купували/продавали през брокер. Чакам отговор, какво точно прави брокерът освен да пуска обява и да води потенциални купувачи на огледи?
            Зависи от мащабите на това, с което се занимаваш и от къде се занимаваш. Пример: занимаваш се с много клиенти, които искат да си разкарат имотите в България или да купят имоти в бг.

Те не живеят в бг и ти също. Добрият брокер в този случай е незаменим. “Принадената стойност” (по добрия стар карл), е времето, което брокерът влага, за да намери клиент и с пълномощно да извърши сделката вземайки напълно заслужена комисионна.

В това време ти генерираш други доходи по други сделки и не се занимаваш с купуване на билет до бг, нито хотел, нито ходене до горно нанадолнище, за изповядване на сделката/ките, нито със селекция по интернет, нито с проверка на статус на имота, нито с огледи, нито с героите на огледите, нито с другите брокери.

Сега, ако си в бг, нямаш друг бизнес, чоплиш си носа и продаваш на баба си вилата, за да изядеш пожизнените ѝ труд и спестявания “брокер не ти трябва”

Обаче, ако продаваш десет имота едно временно, пиеш си уискито и си движиш другия/те бизнес/и на Луната , а крайният клиент си получава продажната цена на планетата Марс, докато си пуши хаванската пура - брокерът, добрият брокер е незаменим .

Сега нека усложним задачката. Представи си, че освен бг, в подобен бизнес модел се включват още две три държави - брокер в Италия, брокер във Франция, брокер във Гърция ?

Last edited by Selena2024; 19.11.2024, 07:23.

Коментар

Без да сменяш темата и да се пробваш с нападките, давай по същество, каква им е добавената стойност?
              Да не казвам на мен точно през къде ми е, че няколко човека от форума са купували/продавали през брокер. Чакам отговор, какво точно прави брокерът освен да пуска обява и да води потенциални купувачи на огледи?
              А ти какво очакваш да прави брокера? шпакловка и замазка щото собственика го мързи да оправи имота

Та по същество брокера чете обяви и ги преразказва на неграмотните купувачи срещу добро заплащане - те това прави

Пуснал съм обява за продажба крайни клиенти не се обаждат водят ги брокери все едно са отишли да купуват в Гърция и не знаят език и не могат сами оглед да си организират

Вече няколко пъти го писах не е луд този дето яде баницата

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Тарикатите купуваме без брокер
                Е то ще е унижение за всеки самоуважаващ се брокер да има в портфолиото си панелна боксониера в Дружба.

Коментар

Тарикатите купуваме без брокер

Коментар

• На колко години си?

Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

.....
                    Чакам отговор, какво точно прави брокерът освен да пуска обява и да води потенциални купувачи на огледи?

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Това може да го напише само индивид, който по-далеч от деЦката не е виждал, камо ли имот да е купувал.

Примери: Левчо е купувал с брокер, Лордиевич е купувал с брокер, аз съм купувал с брокер... И никой не се оплаква.

Дори на предводителя на перона (берджо), майка му беше брокерица и благодарение на нея сега маминия има покрив над главата си за да може да раздава акъл, че требе да се чека гоУемото МЯУ и -40%вите дискаунти.

Коментар

Някой може ли да каже каква точно добавена стойност имат брокерите през 2024-та година? Според мен са имали, когато не е имало интернет и обявите са се пишели я по вестник, я някъде другаде и е било доста по-трудно да се намери изгоден имот. Но в днешно време с какво точно допринасят? Пускат обява и се разхождат до съответния имот да го показват на потенциални купувачи? Това ли е?

Last edited by два_таралежа; 18.11.2024, 22:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Outsourcing. Примери бол.
                          Скоти ли е новобранеца, който коментира работата на брокерите? Мога да го разочаровам, че моята прекрасна брокерка, ми предложи апарта в центъра на Бургас, преди да бъде публикуван на сайта, докато ловях риба в с. Световрачене...

Коментар

Някой може ли да каже каква точно добавена стойност имат брокерите през 2024-та година? Според мен са имали, когато не е имало интернет и обявите са се пишели я по вестник, я някъде другаде и е било доста по-трудно да се намери изгоден имот. Но в днешно време с какво точно допринасят? Пускат обява и се разхождат до съответния имот да го показват на потенциални купувачи? Това ли е?
                            Outsourcing. Примери бол.

Коментар

• Някой може ли да каже каква точно добавена стойност имат брокерите през 2024-та година? Според мен са имали, когато не е имало интернет и обявите са се пишели я по вестник, я някъде другаде и е било доста по-трудно да се намери изгоден имот. Но в днешно време с какво точно допринасят? Пускат обява и се разхождат до съответния имот да го показват на потенциални купувачи? Това ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Че са нагли-нагли са.
                                Но ти май отдавна не си в час. Процентите вече са 3 и 3,6% съответно.

За съжаление тази година не успях да прескоча един паразит.

За наемите стрижат между 60 и 100% от всяка страна. Там вече ги гоня с лопатата:-)
                                Юдри, бай Бонвиване!

Коментар

Working...
                                X