IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Изпревариха ме за съжаление, иначе вече да бях купил. Затова и маминия бизнесмен злобее. Когато започне бизнес от нула или започне работа някъде и стигне до нивото поне на кавръка, тогава да дойде тук и да раздава съвети. Сега от дарения (пардон "семейния") апартамент е лесно да раздават инвестиционни съвети с визионерска насоченост, мислейки, че всеки има по един баща който да го спонсорира с 1/2 от доходите си.
    Я не се отчайвай, повечето вече се отказаха. Оставаш сам на пазара без конкуренция и цените са още доста ниски. Купувай, че да ни напълниш душата като се сринат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Наистина, форумните повишители-манупулатори ако искат да докажат, че вярвят в бъдещето повишение на имотите, да докажат със снимки на техни лични договори за покупка.
      Иначе си остават само обикновенни форумни драскачи и лаладжии.
      Ако не купуваш имоти в момента, какъв повишител си тогава?! Значи си прост лузър...
      Уцели стратегията най-накрая! Така имаш повече шанс за някоя сделка!

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Остави туй "купували"! Бъди мъж - купи сега!
        Изпревариха ме за съжаление, иначе вече да бях купил. Затова и маминия бизнесмен злобее. Когато започне бизнес от нула или започне работа някъде и стигне до нивото поне на кавръка, тогава да дойде тук и да раздава съвети. Сега от дарения (пардон "семейния") апартамент е лесно да раздават инвестиционни съвети с визионерска насоченост, мислейки, че всеки има по един баща който да го спонсорира с 1/2 от доходите си.
        Last edited by bulgarian lev; 03.08.2022, 23:03.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ми купи тогава на 2500 евра щом ще идат на 7500. С драскане по форумите не се правят пари! Купи и се похвали тук и ще те признаем, че си сериозен инвеститор а не форумен драскач-манипулатор.
          Наистина, форумните повишители-манупулатори ако искат да докажат, че вярвят в бъдещето повишение на имотите, да докажат със снимки на техни лични договори за покупка.
          Иначе си остават само обикновенни форумни драскачи и лаладжии.
          Ако не купуваш имоти в момента, какъв повишител си тогава?! Значи си прост лузър...
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
            Винаги съм се чудил как е възможно някой хора да си мислят, че ще измамят банкерите, и ще получат нещо безплатно от тях. Толкова много хора си мислят, че инфлацията ще обезцени дълговете им... Сякаш малката и невидима група от богати кредитори, които движат системата са ОК с това да бъдат прецакани...
            Тези, които последиха от близо предни цикъл - нали си спомняте тогавашната мантра!

Влизаме в ЕС -> борда пада -> левовите кредити се обезценяват -> затуй всички масово теглиха ипотеки
            2005-2006 на 8-9% вързани към Софибора тогава, вместо еврови кредити на 4-5% вързани към Юрибора...
            и си платиха всичко кат' попове! - и даже им ги надуха лихвите през 2009-2010!
            Не борд падна, не кредита се обезсили...

Та и ся, Надника от 10 хилки $$$ пък чЕка хиперинфлация у евраки ...... и той толко ше я дочЕка!

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

О, напротив. "Официалната" инфлация ще е 50%, а горива, храни, ток, имоти ще са по 2 и по 3. Съответно ръстът на заплатите ще "компенсира" само официалната инфлация. Тоест за това което 2021 са купували с една заплата, през 2025 ще трябват заплата и половина. Или ако миналата година в банка си имал пари за 100 квадрата, през 2025 едвам ще стигнат за 50.
              Винаги съм се чудил как е възможно някой хора да си мислят, че ще измамят банкерите, и ще получат нещо безплатно от тях. Толкова много хора си мислят, че инфлацията ще обезцени дълговете им... Сякаш малката и невидима група от богати кредитори, които движат системата са ОК с това да бъдат прецакани...

Коментар

баш
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Аз съм купил доста имоти с пари които сам съм си изкарал и не живея в "семеен" (дарен) от мама и тати имот. Така, че си запази съвета за себе си, че по-скоро Кольо тебе ще превари със собствен имот.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Купувай, че и(!) Кольо е на път да те превари
                    Аз съм купил доста имоти с пари които сам съм си изкарал и не живея в "семеен" (дарен) от мама и тати имот. Така, че си запази съвета за себе си, че по-скоро Кольо тебе ще превари със собствен имот.

Коментар

Кольо, не скочиш ли сега на 1800, ще ти се наложи да скочиш на 3200, както предсказах. 2017-та, балон (ама полунадут), 2022-ра (балон ама не до пръсване надут) 2027-ма (як балон, още 1-2 години до спукването му)

И като се обърнеш... Кольо е рекламно лице на банка ДСК
                      Купувай, че и(!) Кольо е на път да те превари
                      Last edited by bertram; 03.08.2022, 22:14.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

О, напротив. "Официалната" инфлация ще е 50%, а горива, храни, ток, имоти ще са по 2 и по 3. Съответно ръстът на заплатите ще "компенсира" само официалната инфлация. Тоест за това което 2021 са купували с една заплата, през 2025 ще трябват заплата и половина. Или ако миналата година в банка си имал пари за 100 квадрата, през 2025 едвам ще стигнат за 50.
                        Отново грешни заключения! С какво ще захраниш високите цени на имотите щом заплатите ти са ниски и разполагаемият доход пада?
                        Имам чувството, че си пиша с някой друг...преди два месеца звучеше по-логично! Вярно е, че прогнозите ти не се сбъдваха, но сега си тръгнала съвсем през просото!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Плевен е пазара на страха за миналата година,поне това беше финалното обобщение,но все пак всеки греши,при теб тотала е печеливш.
                          Не можем да кажем същото за наемателя на Ника ти.
                          Кольо, не скочиш ли сега на 1800, ще ти се наложи да скочиш на 3200, както предсказах. 2017-та, балон (ама полунадут), 2022-ра (балон ама не до пръсване надут) 2027-ма (як балон, още 1-2 години до спукването му)

И като се обърнеш... Кольо е рекламно лице на банка ДСК

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Е чакай малко сега. лихвите като се вдигаха инфлацията умираше, сега пък и лихвите да падат пак инфлацията умира. Хем така хем иначе. Лихвите по ипотеките падат защото вече му се вижда края на вдигането на лихвите и печатането пак ше започне догодина точно както написах пез април още.
                            При вдигането лихвата на ФЕД си прав, че констатацията ми трябваше да бъде "лихвите се вдигат и инфлация ще умре", но не се изразявах в бъдеще време, за да бъда разбран по-добре от аудиторията за краткото време за което това ще се случи. Но сега когато лихвата на ФЕД все още се увеличава, а лихвата по ипотеки пада означава, че вече се виждат първите признаци на спад на инфлацията и е по-правилно да се каже "инфлацията умира".

Коментар

Ако ти е нужно жилище на семейството и се очертава да си в София поне до завършването на децата, не виждам какъв е проблемът. Купуваш каквото ти трябва, стига да можеш. Ако ти е скъпо, търсиш в по-евтин квартал и така до Перник Най-голямата грешка е да знаеш какво ти трябва и да имаш възможност, но да чакаш 10 години като каръка.
                              Само, че за 125к днес изборът е по-близо до Перник, отколкото до пл. Св.Неделя.

Коментар

Момчета, ще ме светнете ли за цените в момента, нямам време и да ги следя вече. Пара кеш дедо вече не притежава в банка. Всичко набих преди 15ина дена в индекси. А гледам че нещо рипнаха нагоре, някои с по 170 пункта. С имотите приключих, но да видя вие захлупихте ли нещо по провинцията. За Сф изобщо не ви питам. Аз купих дебеличко - май месец два апарта в Плевен, средно около 900€ на квадрат , но трябваше да го сторя. Вече писах за това, но припомням.
                                Плевен е пазара на страха за миналата година,поне това беше финалното обобщение,но все пак всеки греши,при теб тотала е печеливш.
                                Не можем да кажем същото за наемателя на Ника ти.

Коментар

Working...
                                X