If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Достатъчни са 3-4 години нулев ръст на имотите при 20% инфлация годишно. Така стойността на заветния кофтор си идва на мястото автоматично - поздравления за "инвеститорите", купували сляпо тези боклуци уж да си спасяват парите от инфлация.
Имотите не са инвестиция за бързаци и нетърпеливци ,те са сигурна инвестиция за дълго време и за спокойни хора
Хора, ще ви го напиша отново без да ми се сърдите. При положение ,че банките не стопират малко кредитите и не увеличат лихвите при тази инфлация от есента ни очаква ново повишение на цените. Кога и ако има някакво намаление на цените ще е интересно от какви нива ще стартира и дали строителите ще решат да намалят печалбите си за сметка на цените. Не очаквайте, че ще е скоро ,нито ,че ще е с много. Още по-лошо ще стане ако спрат да строят. При това няма да е както 2010 - 2013 г за това съм сигурна.
Достатъчни са 3-4 години нулев ръст на имотите при 20% инфлация годишно. Така стойността на заветния кофтор си идва на мястото автоматично - поздравления за "инвеститорите", купували сляпо тези боклуци уж да си спасяват парите от инфлация.
Хора, ще ви го напиша отново без да ми се сърдите. При положение ,че банките не стопират малко кредитите и не увеличат лихвите при тази инфлация от есента ни очаква ново повишение на цените. Кога и ако има някакво намаление на цените ще е интересно от какви нива ще стартира и дали строителите ще решат да намалят печалбите си за сметка на цените. Не очаквайте, че ще е скоро ,нито ,че ще е с много. Още по-лошо ще стане ако спрат да строят. При това няма да е както 2010 - 2013 г за това съм сигурна.
На пролет в България всичко ще е умряло. Към есента може и да сме част от турската империя. Така че не го мисли много много.
Дори и да вдигнат малко лихвите, ипотеките са максимум 30% от всички покупки, ( това при положение, че не знаем точно колко са 10 годишните ипотеки, които се подновяват всяка година)
Другите 70% са покупки кеш, тях няма да ги сбърка повишаването на лихвите.
Вероятно сделките ще намалеят като брой, но процентът 30-70 ( ипотеки-кеш) ще се запази за сега. В по-късен етап може да стане 40-60.
Имам предвид не само лихвите по кредитите ,а и лихвите по депозитите. Защото когато в цивилизованите държави вдигнаха лихвите по кредитите през 2009 г го направиха за много кратко време ,а лихвите по депозитите почети не ги пипнаха, та там и спада беше за кратко и с малко. В БГ. тогава вдигнаха лихвите по депозитите за дълго и по много ,та и лихвите по кредитите бяха високи за около 3 години. Ще е интересно и какво ще се случи с еврото в БГ и кога ,като и от това ще зависят цените на имотите тук.
Дори и да вдигнат малко лихвите, ипотеките са максимум 30% от всички покупки, ( това при положение, че не знаем точно колко са 10 годишните ипотеки, които се подновяват всяка година)
Другите 70% са покупки кеш, тях няма да ги сбърка повишаването на лихвите.
Вероятно сделките ще намалеят като брой, но процентът 30-70 ( ипотеки-кеш) ще се запази за сега. В по-късен етап може да стане 40-60.
Ако няма газопровод на Вашата улица все още имате възможност да използвате природен газ. https://gas.overgas.bg/mrezha-2/
Новия "пазарен сегмент" е с тежести.
Верно ли ще растат наемите? ПовЕрвах ти. Тристаен до НДК за 800 лева - нивото на 2005 година според imot.bg, ахахаха. Всяка една служителка на Чистота може да си позволи имот на топ-локация под наем....
Парична маса се създаваше не само за кредити, имаше държавни помощи за бизнеси и за безработни, трилиони за губещи еднорози и безполезни блокчейни, увеличения на чиновнически заплати, на пенсии, на социални плащания и т.н. Е, сега ще има зверска инфлация, особено на жизненонеобходимите неща - храна, жилища, отопление, здравни услуги, транспорт. Не можеш да се запасиш с много храна или гориво, но можеш да контролираш разходите си за наем като просто си купиш жилище преди да се изстрелят цените. Вноската може и да нарастне малко за 2-3 години, но наемът ще расте вечно.
Всяка година си измисляте "магическа" причина. То не бяха мигранти, избори, брекзит, пандемии, санкции срещу китай и к'во ли не. Навсякъде виждахте мяу, лебеди, скъсани ластици, простотии. А не забелязахте основното - паричната маса нарастна с 50% за 5 години.
В бизнеса не се гледа кво е било, гледа се кво ще стане! Оттук нататък ще стааа мяу. Това разбира се и ти го знаеш, но няма как да го признаеш.
Коментар