Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеКато ги даваш тия данни поне ги чети че се излагаш..И аз не ти говоря за средни добиви щото това не ме касае..Плевен дава най големите добиви и като количество най много производство ти си плямпай ей така за проветрение на гъзъ
Аз за твоя регион гледах средните данни, Андрешко.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеБраво!
Един път да напишеш нещо с което съм на 100% съгласен.
Родом съм от Варна.
Лудницата в която се превърна града ме накара преди броени месеци да се изнеса от него и да се установя за постоянно в спокойно малко българско градче.
В градчето има всичко което може да му потрябва на човек.
Инфраструктурата е много по-добра от варненската и се поддържа в пъти по-добре.
Тук има само 4 светофара.
Може би веднъж на месец засичам на светофар да чакат повече от 3 коли. Кеффф...
Не ми се налага повече от веднъж в седмицата да ползвам колата. Кеффф...
От край до край градчето се пресича пеша за максимум 30 минути. Кеффф....
Имам достъп до натурална храна местно производство. Плодове, зеленчуци, млечни продукти. Кеффф...
Чудесна природа около градчето. Десетки километри с пътеки приятни за пешеходен туризъм. Кеффф...
Съжалявам само, че доста се мотах докато взема това решение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не ме разбра! 3-4 тракториста са постоянно на 2-3 к лв. По време на някои кампании (сеитба, жътва) се наемат няколко човека на надник, за седмица 10-15 дена. За 800 лв и да кажеш, че ще бачкаш никой няма да те вземе. Един комбайн е 600 000 лв, един трактор 300 коня 400 000 лв. Качи някой на пиянде (за толкоз паре по юбаФ нема да намериш) и ше видиш ко стааа с трактора ти за половин милки.
Използвай я тая тиква и за друго, не само за поставка на шапката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Бе не знам в Добруджа как е ама в Оснабрюк е мангал до мангала....чакарака дееееее...Въшлясали ловешки мустакати мангали със златни зъби...
https://www.youtube.com/watch?v=Gzap...=FilmMusicVids
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Така де, на постоянно - през сезона, после 3 сезона на хурката Средногодишна "заплата" 800 лева брутои хахахаха, пър пър тракторееееLast edited by better; 23.06.2022, 21:42.
- 2 Харесвания
Коментар
-
До селото има град.В селото може да работиш каквото си искаш зеленчуци оранжерии дърводелство дограми щори покриви веика ел...можеш да правиш обзавеждане шкафчета гардероби кухни.Можеш да монтираш улуци да заваряваш може да отвориш магазин склад за дърва въглища строителни материали работа колко искаш да гледаш животни кошери билки...Не ви се работи това е проблема искате в офис да клечите по цел ден.Да не говорим че може и по професиите които днес харесват децата...Не е проблем програмист в телекомуникациите кол центровете..По селата вече има оптика и интернет кабеларки има си всичко...Не искате затова глад докато посинеете
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ма кво говориш, цяло БГ е Добруджа и са тракторист до тракториста
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Вече са на постоянно, понеже работа има бол! Техниката е нова и буквално не излиза от полето. 10 000 дка се работят от 3-4 човека, само при нужда през сезона могат да си наемат няколко още - временно. Отделно дори да няма раб, никой не може да си позволи да загуби тракторист и му плаща, защото тръгне ли си, няма кой да иде на село повече. Общо взето заплата на тракториста 2-3 000 лв. изобщо не е перо (по думите на мой познат арендатор).
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В София около 2 000 лева и над е масова заплата,така че това са реалностите пък никой не е умрял от глад.
Трактористите имат сезонна заетост,по селата няма постоянна работа.
Коментар
-
До селото има град.В селото може да работиш каквото си искаш зеленчуци оранжерии дърводелство дограми щори покриви веика ел...можеш да правиш обзавеждане шкафчета гардероби кухни.Можеш да монтираш улуци да заваряваш може да отвориш магазин склад за дърва въглища строителни материали работа колко искаш да гледаш животни кошери билки...Не ви се работи това е проблема искате в офис да клечите по цел ден.Да не говорим че може и по професиите които днес харесват децата...Не е проблем програмист в телекомуникациите кол центровете..По селата вече има оптика и интернет кабеларки има си всичко...Не искате затова глад докато посинеете
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В София около 2 000 лева и над е масова заплата,така че това са реалностите пък никой не е умрял от глад.
Трактористите имат сезонна заетост,по селата няма постоянна работа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМи нали данните ги има на сайта на министерството по региони бе, Андрешко!
https://www.mzh.government.bg/media/...ncrops2020.pdf
https://www.mzh.government.bg/media/...minarydata.pdf
Мин. година е била рекордна - хубаво! ... И.... ? - Пшеница - среден добив 595 кг/декар!
К'о ми се репчите, к'о ми се перите... като ви слуша човек, все едно по 2-3 тона/декар вадите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОтиваш в Кнежа!
Там на градския референдум са гласували реколтата да не пада под тон/декар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОтиваш в Кнежа!
Там на градския референдум са гласували реколтата да не пада под тон/декар.
- 1 like
Коментар
Коментар