Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Твоята криза и зор ги чакахме почти 8 години, е дойде, не точно такива, каквито ги описа ти, а такива, които описа Бате Пешо, колкото и да го мразите умните и красивите. Решил съм и да не пиша повече, докато не падне бана на Нешънъл пауър.
Аз затова купувам генератори, садя домати, пипер, картофи и приготвям зимнина. Затворих буркани с череши.
Всяка инфлационна пара в т.н. " твърда валута", купувам материали и влагам в ремонти и подобрения по закупените имоти.
Ти как бориш кризата?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ако не падне борда очаквай дефлация!
ПП От друга страна лихвата по потребителския ми остава 4,2% ГПР, вече година и 3 месеца, като ми я вдигнат и с колко, обещавам да се оплача веднагаLast edited by 13ADROL; 29.06.2022, 01:32.
Коментар
-
Коментар
-
ако не успеят да бутнат борда .. всичко тръгва в обратна посока .действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
А пише ли какво ще правят ако инфлацията в българия продължи да е висока, пък в италия падне на 2%? Разбери отговора на тоя въпрос преди да държиш шумата на наглата криминално-проявена печатарка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеОбръщането на тренда се характеризира с една ,на пръв поглед абсурдна черта.....
Ще има няколко месечен рекорден скок в цените,но броя сделки ще рухне.....
Видиш ли такова нещо.....закъснял си...
И миналата криза така стана и не само в бг,но и в сащ.....сега става така и в канада,само че нямаше денайъл фаза от няколко месеца,и дори съм ви обяснявал защо......Last edited by Julius_BG; 29.06.2022, 07:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...paign=RSS_2019
В духа на плавните движения, обявяваме, че ще приключим нетните покупки и програмата за нетни покупки на 1 юли. Смятаме да повишим трите си основни лихви с 25 базисни пункта на следващото заседание на 21 юли.
Също обявихме, че очакваме да повишим отново лихвите през септември и, цитирам: „ако средносрочната прогноза за инфлацията се задържи или влоши, ще бъде уместно по-голямо повишение на септемврийската среща“.
Това отразява принципа на възможностите. Ако инфлационната прогноза не се подобри, ще имаме достатъчно информация, за да действаме по-бързо.
Този ангажимент очевидно зависи от данните.
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...paign=RSS_2019
В духа на плавните движения, обявяваме, че ще приключим нетните покупки и програмата за нетни покупки на 1 юли. Смятаме да повишим трите си основни лихви с 25 базисни пункта на следващото заседание на 21 юли.
Също обявихме, че очакваме да повишим отново лихвите през септември и, цитирам: „ако средносрочната прогноза за инфлацията се задържи или влоши, ще бъде уместно по-голямо повишение на септемврийската среща“.
Това отразява принципа на възможностите. Ако инфлационната прогноза не се подобри, ще имаме достатъчно информация, за да действаме по-бързо.
Този ангажимент очевидно зависи от данните.
Коментар
-
Ипотечното финансиране става по-скъпо, тъй като Федералният резерв повишава лихвите, процес, който едва започваше при набирането на данните за април“, отбеляза Лазара в комюнике. „По-предизвикателна макроикономическа среда може да не подкрепи още много изключителния ръст на цените на жилищата“, допълни той.
Забавянето на жилищния пазар има последици в цялата индустрия. Ипотечни кредитори прогнозират спад на бизнеса, а компании като Compass и Redfin съкращават служители.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Сгъва се с КРИЗА и зор. Като няма пари няма инфлация. Големият въпрос е какъв толеранс дават правителства и централни банки преди да се включат с 'лечебни инжекции' от напечатани пари... тогава вече има и криза и девалвация на валутата.
Аз затова купувам генератори, садя домати, пипер, картофи и приготвям зимнина. Затворих буркани с череши.
Всяка инфлационна пара в т.н. " твърда валута", купувам материали и влагам в ремонти и подобрения по закупените имоти.
Ти как бориш кризата?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Не е само в обявите. Ти на почивка по черноморието ходи ли тва лято да видиш цените. И хотели, и забавления, храни. И в София е същата работа. Аз писах мойта любима квартира е по 3 почти, а нормалните увеличения са 30% даже май повече.
Що се отнася до оскъпената ти квартира почти по 3, аз затова на квартири не разчитам, в повечето случаи купувам и ползвам собствени имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Не се надяваме. Колко % от ипотекарите прогнозирате да глътнат вода и това ще ви позволи ли някога да си купите имот на ниска според вас цена?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Не знам 2008 да е имало криза в ИТ в България - сектора почти не беше засегнат тогава. Най-много да бяха замразени заплатите за 2-3 години. Но след това ръста почна пак. И да имаше 2-3 фирми фалирали, но пазара бързо обра съкратените и изобщо не се усети.
Е тука едно интересно видео - хората си търсят служители, чак фестивал направили за да си наберат хора и да промотират ИТ-то.
https://www.youtube.com/watch?v=3WUdX4MYgbk
Между другото аз си мисля, че ИТ сектора в региона има доста нагоре още (като под регион - БГ, Румъния, дори и Сърбия).
Преимущества като по-ниска цена на труда не са толкова важни. А според мен е, че малките до средни БГ фирми все още нямат бюрокрацията и сложните процедури дето се наблюдават в западните компании. Съответно са доста по-гъвкави и маке шит хапенс както се казва на чист шопски диалект.
Което па води до наличието на чужденци в българските ИТ компании в София - от Испания, Португалия, даже и от Германия и Франция има. Щото като няма откъде да вземеш хора събираш някой от ЕС - поне те могат да работят тука в БГ без визи и проблеми.
Ако предимството на България е по-ниската цена на разработка, не знам как си мислите че ше бъдат привлeчени качествени специалисти от ЕС. За какво да идват в БГ? За да изкарват по-ниски заплати и да живеят в милата българска действителност? Може някой пъпчьо да се излъже заради по-добрите шансове да му върже на нежния фронт , но това няма да реши проблема с липсата на кадри.
Много се надявам да не се излъжат да вкарват индийци защото това ще краят на ИТ бизнеса в БългарияLast edited by segato; 28.06.2022, 23:20.
Коментар
-
Не се надявайте да пуснат печатницата, за да спасят зомбитата и ипотекарите, при тази инфлация!
Коментар
Коментар