Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз и сега не бих купил на 2000 в тази кочина. Казал съм 1500 и не мърдам грам нагоре, най-малкото защото това е цена, отговаряща на инфлацията. За 4000 може вече да се купи реална квадратура в средноголям немски град. София е на 100 години назад в развитието си - какви 2000 Евро, какви 5 лева?
Май при тези цени ще си ги менкате един на друг имотите няколкото заблудени инвеститора и ще си създавате виртуални капиталови, нормален човек няма да има, който да даде такава сума.
само лека корекция - няма да може и да иска.... и става вечен наемател....Особено ако наистина се вдигнат толкова много лихвите по ипотечките както се надявате...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
цените рАстАт :-)))) Помниш ли като се мръщеше на 2К в Южният парк на завършени, а сега пускаш обяви на 4-5К за ремонт :-)))
Май при тези цени ще си ги менкате един на друг имотите няколкото заблудени инвеститора и ще си създавате виртуални капиталови, нормален човек няма да има, който да даде такава сума.Last edited by X_Y; 05.09.2022, 14:14.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да де, разбрахме. В големите икономики всички са будали.Last edited by X_Y; 05.09.2022, 14:14.
- 1 like
Коментар
-
Друго казват сметките на експертите обаче. Мнението на софийските брокери не е много ценено сред западните анализатори.
Така че да могат да издържат със сигурност.... няколко години . макс 5....докато има кой да им ''купува'' дълга или ако не им го опростят / това печатане ли е ?/Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.09.2022, 13:56.
Коментар
-
100 лева в момента са вече нищо. Дори ако трябва ще затегнат малко коланите и са ок. Точно така трябва 1000 лева по-голяма внозка , за да закъсат и това съчетано с безработица над 10%.
Що реши, че като имам празен имот нямам възвръщаемост ?! Че тя е по-добра от почти всичко друго до момента. Ообено тези, които са извън твоят контрол / разбирай акции, облигации, койни...само бизнес може да бие имотя/. Толкова ли е трудно да разбереш, че всички дето се надяваме да сме резервирали имаме кеш в повече и искаме да го материализираме ? В олио и розАви домати не става. Златото е минало, хазарт особено виртуален не ни се играе и остават само имотите..... Не е до избор, а до липса на такъв....А моят строител не ги продава тези имоти дето и има ....има си достатъчно кеш, защо да ги продава ?! Да има повече ненужен кеш ли ?!
Никога не съм следил тези големите имотни компании в Германия как са, така че не знам. Но те са просто листнати компании...бизнеса е без значение. Лошо управление от незаинтересовани лица несобственици и разбира се изтичане на печалбата по свързани с бордове, високи меринджеи и т.н. структури... Нищо ново....:-) Ощъкват се основни оенсионни фондове и други инвеститорски такива + директни частни инвеститори. Как може да не си разбрал досега, че борсите и акциите са измислени, за да точат кеша на ''дребните'' будали , а не те да печелят....:-)Last edited by X_Y; 05.09.2022, 14:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеСвръхликвидността най-малко е подпомогнала обикновения ипотекар. Максимум заплатата да му се е вдигнала от 1800 лева на 2000 лева. Тези 200 лева се изяждат само от повишението на лихвите в четвъртък. Останалите повишения (а те няма да са малко и малки) не ги смятаме. Не смятаме и факта, че за отопление и храна вече трябва да плаща двойно и тройно.
За разлика от физическите лица, бизнеса се осланя на финансова логика и единствения начин за спасение е намаляването на разходите, чрез съкращения на неефективните звена. В противен случай - фалит. От тук следва повишаваща се безработица, която вече пряко рефлектира върху обслужването на ипотеките. Вече сигурно си мислиш, че голямото БУМ е налице, но все още не. Топката с ипотеките вече е прехвърлена на Търговските Банки, които трябва да преценят дали могат да издържат броя на лошите кредити, или ще тичат вкупом към Централните банки да се жалват за количествени улеснения. Понеже е видно, че ТБ раздадоха пари на калпак без реална оценка на риска мисля, че е ясно кой е по-вероятният сценарий.
И отново стигаме до извода, че топката е в ръцете на ЦБ, които в момент на рецесия могат да кажат НЕ на печатането на пари и да сринат пазара, или рецесията да е просто корекция в графиката на имотите. Именно затова и казах, че бързаш в предния пост.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Викаш при 150% дълг от БВП на 8% лихва колко процента са от БВП ? Понее не мога да смятам сигурно не са 12%, ама ти мое да ми кажеш колко са ? И колко ще стане дефицита тогава ако сега е към 10 с надежда да падне малко ?
Кажи ко е туй хохшуле щото не разбирам немски и ми е интересно ? Яко нещо ли е ? :-)))) Искам да знам къде да не пращам чаветата като им дойде време :-)
Пп Жонка знам, че нема целите 150% веднага да станат на 8% при рефинансирането. Ама по 20% на година да рефинансират на толкова пак стига за потопа....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Човек, спри се, че се излагаш.
8% лихва на 150 % дълг от БВП ?
Вземете прочетете малко сериозни източници, не слушайте само разни неграмотни брокери, които нямат никакво понятие от тематиката.
- 1 like
Коментар
-
Ти изобщо можеш ли да сметнеш 12% от нещо си? Очевидно не, нито си в състояние даже да прочетеш и да осмислиш какво съм написал.
Ходи разправяй глупостите си на клиентите в агенцийката, не и на мен - схвана ли брокерче?
Кажи ко е туй хохшуле щото не разбирам немски и ми е интересно ? Яко нещо ли е ? :-)))) Искам да знам къде да не пращам чаветата като им дойде време :-)
Пп Жонка знам, че нема целите 150% веднага да станат на 8% при рефинансирането. Ама по 20% на година да рефинансират на толкова пак стига за потопа....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти изобщо можеш ли да сметнеш 12% от нещо си? Очевидно не, нито си в състояние даже да прочетеш и да осмислиш какво съм написал.
Ходи разправяй глупостите си на клиентите в агенцийката, не и на мен - схвана ли брокерче?
8% лихва на 150 % дълг от БВП ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Хаха, според теб тези 180 лева от идния четвъртък малко ли ще са за ипотекаря със средна заплата и дълг от 150к? 10% от заплатата да отива за допълнителни лихви само от едно вдигане - голям кеф нали?
При 8 процента лихва вноската ще скокчи не със 180 лева, а с 1200 лева. Тогава дори по-тлъстите риби вече ще са на сухо, а по-хилавите отдавна ще са се вмирисали на слънцето.
Напротив, на вторите им дреме най-много - не всички са с психични отклонения, не всички искат да имат по 1000 ненужни боклука стоящи празни и всеки иска да има някаква възвръщаемост на вложените средства. Твоят строител ще издуха супата много скоро - едно е да имаш празни жилища и луднал пазар, друго е да имаш още повече празни жилища и никой да не те търси да купува. Границата тук е много тънка. Колкото и народ да има с пари в брой, ипотекарите са движещата сила - ако ги няма тях, хората с кеша няма как да изкупят всичко, остават празни имоти и всичко гърми.
Виж акциите на една Воновия в Германия - инвеститорите искат дивиденти, искат кеш флоу. Не ги интересува виртуалната капиталова и колко имота има в баланса им - CEOто е под ножа. Високи капиталови разходи, непродуктивен капитал, отлив на инвеститори, нисък курс, дефолт. Това е положението. Ако твоят велик инвеститор е господ и се различава много от големите - добре, може и да си прав, но не ми се вярва.
Изобщо не ви знам как още си вярвате, че тази пиклива държава може да се оправи по-лесно в този хаос от големите? Първи вие ще изядете дървото.
Що реши, че като имам празен имот нямам възвръщаемост ?! Че тя е по-добра от почти всичко друго до момента. Ообено тези, които са извън твоят контрол / разбирай акции, облигации, койни...само бизнес може да бие имотя/. Толкова ли е трудно да разбереш, че всички дето се надяваме да сме резервирали имаме кеш в повече и искаме да го материализираме ? В олио и розАви домати не става. Златото е минало, хазарт особено виртуален не ни се играе и остават само имотите..... Не е до избор, а до липса на такъв....А моят строител не ги продава тези имоти дето и има ....има си достатъчно кеш, защо да ги продава ?! Да има повече ненужен кеш ли ?!
Никога не съм следил тези големите имотни компании в Германия как са, така че не знам. Но те са просто листнати компании...бизнеса е без значение. Лошо управление от незаинтересовани лица несобственици и разбира се изтичане на печалбата по свързани с бордове, високи меринджеи и т.н. структури... Нищо ново....:-) Ощъкват се основни оенсионни фондове и други инвеститорски такива + директни частни инвеститори. Как може да не си разбрал досега, че борсите и акциите са измислени, за да точат кеша на ''дребните'' будали , а не те да печелят....:-)
- 1 like
Коментар
-
Хахахахахахахахха, Италия при 8% лихва по дълга ще е супер.......
Хахахаххахаххахахха ...просто няма да го плаща :-)))))
Те сега при вероятно нулеви лихви за обслужване са под водата , ама ще намерят още 12% от БВП / 150% дълг при 8% лихва/ да плащат лихви.... Та Дефицита да е в норма - малко под 20% на година :-)))))
https://www.reuters.com/world/europe...dp-2022-07-05/
Хахахахха - как Бони казваше на онова дет си учил - хохшуле кво значи ?
ПС:
https://www.finanzen.net/anleihen/a3...talien-anleihe
Умнико, виж колко е купонът по тази облигация. Идните 15 години Италия ще плаща 0.75% и ни стотинка повече. Едно вдигане до 8% ще повлияе на рефинансирането, но почти няма да се усети от бюджета им или ще се усети, но бавно и плавно, а ЕЦБ има и други механизми, с които да предотврати ексцесии. В Радомирския рабфак не са ви учили на финанси и иономика, гледай си там пияндурниците и не се меси в разговори, от които не отбираш грам.
Last edited by ejonny2376; 05.09.2022, 13:32.
Коментар
-
Имайте впредвид, че срива на пазарите за момента е в началния стадий, който е най-бавен.
Все още няма паника, няма поредни дни на 4-5% спадове. Все още има една голяма група хора, които мислят, че щом има инфлация, няма как цените да падат. Да, ама Не.
Инфлацията не създава повече пари, а повече разходи.
А в Европа както винаги ще е най тежко, заради отказа на пенсионерите в ЕЦБ да вдигнат лихвите подобаващо. Следва друсане на дървото за да паднат гнилите круши.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Италианският дълг е в голямата си част в баланса на ЕЦБ и те получават обратно значителна част от лихвите. Това малко хора го знаят, но е факт. Освен това лихвите по съществуващите облигации са фиксирани на ниските нива, а тези държави не са глупави и теглиха огромни дългове при тези смешни лихви.
Покачването на лихвите ще затрудни страните при тегленето на нови дългове, но плащанията по дълга ще растат с бавен темп. Ще се наложи да пестят много и да затягат бюджетите си, но няма да е нищо фатално. Има достатъчно анализи, които подкрепят тезата, че дори при 8% лихви по нови дългове Италия няма да има особени проблеми да си обслужва дълга. Дотам едва ли ще се стигне, но дори едни 5% по облигациите означават 8%-10% за ипотекарите.
Хахахаххахаххахахха ...просто няма да го плаща :-)))))
Те сега при вероятно нулеви лихви за обслужване са под водата , ама ще намерят още 12% от БВП / 150% дълг при 8% лихва/ да плащат лихви.... Та Дефицита да е в норма - малко под 20% на година :-)))))
https://www.reuters.com/world/europe...dp-2022-07-05/
Хахахахха - как Бони казваше на онова дет си учил - хохшуле кво значи ?
- 1 like
Коментар
Коментар