Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Омръзна ми да чета все едни и същи глупости на повишители.
Един въпрос към повишители драскащи в темата- щом вярвате във вечния ъп на тухлите и цимента, кажете колко имота си купихте през последната 1 година.
--------------
Според мен в сегашния момент вдигането на лихвите по кредитите едва ли е най-важния проблем на имотния пазар.
След като американските ни парнньори от нато взривиха газопроводите на тъпите германци, пред онези с имотите продстоят далеч по-големи проблеми, терзания и страхове... в близките години обстановката в целият регион в Европа предстои да стане крайно нестабилна и непредвидима...
--------------
При положение, че скапаното евро всеки ден се срива и обезценява с ударни евро-?ейски темпове, не виждам нищо изнедаващо, че банките започват да вдигат все повече лихвите по кредитите.
Инфлацията изяжда също и приходите на банките, ако те не си вдигнат лихвите по ипотеките, на практика няма да спечелят нищо от кредита, защото примерно след 1 година 1 кора яйца може да струва 1000 евро и месечните им плащания, които вземат от ипотекарите се обезценяват...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
ОК, по-близо е до 3000 лв. В този ред на мисли, периодът може да е 30 год, ако е 15 може да се договори на 30, параметри всякакви... Не съм целял да е заядливо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХехехе...
При 6% лихва, инфлацията няма да остане двуцифрена, Митенце!
Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
Липсва ми Фрости... мярнах два от старите бисери? Старо, но златно...
Един въпрос към повишители драскащи в темата- щом вярвате във вечния ъп на тухлите и цимента, кажете колко имота си купихте през последната 1 година.
--------------
Според мен в сегашния момент вдигането на лихвите по кредитите едва ли е най-важния проблем на имотния пазар.
След като американските ни парнньори от нато взривиха газопроводите на тъпите германци, пред онези с имотите продстоят далеч по-големи проблеми, терзания и страхове... в близките години обстановката в целият регион в Европа предстои да стане крайно нестабилна и непредвидима...
--------------
При положение, че скапаното евро всеки ден се срива и обезценява с ударни евро-?ейски темпове, не виждам нищо изнедаващо, че банките започват да вдигат все повече лихвите по кредитите.
Инфлацията изяжда също и приходите на банките, ако те не си вдигнат лихвите по ипотеките, на практика няма да спечелят нищо от кредита, защото примерно след 1 година 1 кора яйца може да струва 1000 евро и месечните им плащания, които вземат от ипотекарите се обезценяват...
Last edited by X_Y; 02.10.2022, 21:01.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Така е, всичко зависи от параметрите, които вкараш. Закръглих на 3000, в лош вариант, в добър от 2000 отива на 2700лв, но не е 4000лв/месец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Ама как ги мятате тези суми с по 1000лв. +/-. Малко по-сериозно:
2000лв, трябва да е около 370000 главница, 20 год, 2,6% гпр, анюитетни вноски. Което си е БАЯ кредит. ГПР на 5% ще увеличи вноската на 2500. 7% е около 2700. Та дори и при тези ипотечни камикадзета не е толкова драстично.
Коментар
-
Ако Митко (този с топките и ипотеките) си е направил добре сметката и е взел имоти в началото на яху-то мога да кажа, че е рано да го отписвате.
Печатницата беше голяма и имоти взети на 1000 и малко евра квадрата, които се дават активно под наем - няма да го бутнат.
По-скоро ще пострадат разни нинджи с потребителски, ипотеки на жилището , че да купят 2 на зелено, които не им носят доход, но ще го играят за капиталова и препродажба и други фенове на киосаки, но в пресиелния му вариант.
кризи е имало и ще има и съм много далеч от мисълта, че една криза ще отнесе всички... отнася зрелите круши.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТва нещо преди 4 месеца ли съм го казал?Last edited by Julius_BG; 02.10.2022, 20:37.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеbetter - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
Хех, ок.
mitko - рецесията са две последователни тримесечия, а не 2 месеца
Инфлацията може и да е 9%, ама жилищата вече счупиха графиката:
https://tradingeconomics.com/united-...me-price-index
(316.28 points in July from 318.63 points in June of 2022)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеbetter - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
Хех, ок.
(316.28 points in July from 318.63 points in June of 2022)Last edited by mitko2848; 02.10.2022, 20:17.
Коментар
-
better - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
Хех, ок.
(316.28 points in July from 318.63 points in June of 2022)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Е,Митко иска лихви и смвтки като преди 10 години,сега цената на парите ще е по висока ,причина дългите години самозабравяне.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХехехе...
При 6% лихва, инфлацията няма да остане двуцифрена, Митенце!
Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
Липсва ми Фрости... мярнах два от старите бисери? Старо, но златно...
последно като гледах беше над 9%. Да не говорим че вече според Фед- а 2 поредни тримесечия спад на икономиката не било точно рецесия
Last edited by mitko2848; 02.10.2022, 20:14.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗащо?
Какво се е променило?
Лихвите по депозити са почти нулеви (кредитите са вързани към тях - затова според Тошето ще пораснат най-много с 0.5% - даже ето - вече скочиха, край, повече няма!), инфлацията - двуцифрена, икономиката бумти, няма персонал, изобщо перспективите пред нас са отлични... не разбирам?
Ако не вярваш - питай който искаш политик. Ще ти каже почти същото!
П.С въпросът е, кога Фед пак ще обърне "палачинката"?
Last edited by better; 02.10.2022, 20:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕее Юлка, тва дет си го цитирал съм го казал, когато бяха "други времена". Тез времена отдавна отминаха.
Какво се е променило?
Лихвите по депозити са почти нулеви (кредитите са вързани към тях - затова според Тошето ще пораснат най-много с 0.5% - даже ето - вече скочиха, край, повече няма!), инфлацията - двуцифрена, икономиката бумти, няма персонал, изобщо перспективите пред нас са отлични... не разбирам?
Ако не вярваш - питай който искаш политик. Ще ти каже почти същото!
Коментар
Коментар