IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Добър кратък анализ, но повечето "инвеститори" няма да го разберат! Все още има такива, които влагат всичко в койни. Имотите започнаха да изостават и се търсят сериозни отстъпки!
    Не е добра идея да се влага всичко в един актив, вкл и в коини!

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Съгласен съм с някои неща, но ЕЦБ няма да вдига лихвите колкото ФЕД, не може да си го позволи както щатите, заради държавните дългове на някои европейски страни. Ако продължи спада на еврото, продължи инфлацията перманентно, това ще помпи цената на имотите а кризата ще ги бута надолу. Не ми е ясно какъв тип криза ще има. Залагам на девалвиране на валутите, значи някаква инфлационна криза. Къде ще е равновесната точка при имотите вообще не ми е ясно, но гледам да ги огранича, започнах да продавам от миналата година още.

Кавръков със златото може и по-добре според мен - ако е с десетина наполеона, нищо не е, няма да му стигне да преживее и една година. Аз продължавам да купувам. И под 1000$ пак ще купувам.
      ЕЦБ затова се мота - за да структурират начин по който да подкрепят държавните дългове на южна Европа. Според мен там ще играят леко нечестно и на база политически ходове, но като цяло ще вдигнат ливхите яко, за да пропуснат ресета този път. Следващата криза вече може да бъде и с ресет, но тази ще се опитат да я минат по класическият път - затягане на ливхена политика -> рецесия + безработица -> успокояване на инфлацията, че и дефлация -> начало на нов цикъл, който вече може да избуши валутите (респективно държавните дълове).
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Лева го водих в една култова кръчма при култов кръчмар ,до Математическата ,тарикатско и тайно местенце където ходят и депутати и министри и хора от старата софийска гвардия .
        Дано е оценил
        Със сигурност му е харесало.

Ти инвестира ли в жълто тази година?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

И аз съм ходил в стария зоопарк, но много не го помня. И в стария цирк съм ходил,

Не ми се гледат ретро неща, а актуални,
          Лева го водих в една култова кръчма при култов кръчмар ,до Математическата ,тарикатско и тайно местенце където ходят и депутати и министри и хора от старата софийска гвардия .
          Дано е оценил

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Знаеш ли аз когато живеех в Сф като малък за кратко и ходех пеш от Бирюзов (сега Дондуков) до Зоопарка - на територията на Княжевската градина беше, баш срещу стадион В. Левски и Министерство на спорта от другата страна. Казваше се бул. Маршал Толбухин, сега В. Левски.
            И аз съм ходил в стария зоопарк, но много не го помня. И в стария цирк съм ходил,

Не ми се гледат ретро неща, а актуални,

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Съгласен съм с някои неща, но ЕЦБ няма да вдига лихвите колкото ФЕД, не може да си го позволи както щатите, заради държавните дългове на някои европейски страни. Ако продължи спада на еврото, продължи инфлацията перманентно, това ще помпи цената на имотите а кризата ще ги бута надолу. Не ми е ясно какъв тип криза ще има. Залагам на девалвиране на валутите, значи някаква инфлационна криза. Къде ще е равновесната точка при имотите вообще не ми е ясно, но гледам да ги огранича, започнах да продавам от миналата година още.

Кавръков със златото може и по-добре според мен - ако е с десетина наполеона, нищо не е, няма да му стигне да преживее и една година. Аз продължавам да купувам. И под 1000$ пак ще купувам.
              Златото го разглеждам и като свобода -от банки ,ограничения и т.н-тази свобода си има някаква цена и затова не се вглеждаме толкова в печалби или загуби,както каза и ти купуваш,аз лично съм купувал на цени под 1700 или около тези ,имаш нужда от кеш,няма да се молиш на банка ,да ти взимат такси ,да се обясняваш и така нататък .
              Девалвация няма да видиш поради много причини ,основната е банковата ликвидност и стабилност глобално погледнато -в момента в цял свят се води обратната на вчерашната борба -всяка банка ,всяака държава гледа да вдига цената на валутата си и това няма да спре докато няма ценова стабилност

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всъщност спадът на златото е именно това, което е добре за кавръчето (предвид на кешовата му наличност)
                че имал няколко наполеона не се губи, но спад в цената на златото говори само за едно - парите поскъпват.
                поскъпнат ли парите - страдат акции, имоти и други активи.

нагласите в последните няколко години бяха, че ЦБ ще печатат до откат и до днешната ситуация няма да се стигне ( ФЕД И ЕЦБ да се надцакват с лихвените повишения) - е стигна се.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всъщност спадът на златото е именно това, което е добре за кавръчето (предвид на кешовата му наличност)
                  че имал няколко наполеона не се губи, но спад в цената на златото говори само за едно - парите поскъпват.

нагласите в последните няколко години бяха, че ЦБ ще печатат до откат и до днешната ситуация няма да се стигне ( ФЕД И ЕЦБ да се надцакват с лихвените повишения) - е стигна се.
                  Добър кратък анализ, но повечето "инвеститори" няма да го разберат! Все още има такива, които влагат всичко в койни. Имотите започнаха да изостават и се търсят сериозни отстъпки!

Коментар

• Пазарите ( вкл и алтъна) отразяват бъдещето, а бъдещето не изглежда....пембяно.... сещайте се.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Да му мисли каръка с напальоните

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Юлка ко тана с тоя алтън бре?
                        Да му мисли каръка с напальоните

Коментар

• Юлка ко тана с тоя алтън бре?

Коментар

Повече няма да бъркам ника ти,

Варна има море, ако блокът ти е близо до плажа и с гледка към морето, е супер. Нашата вила гледа към морето и сутрин и вечер се усеща бриза доста.

Аз помня София от преди 32 г, и беше по-хубава. С по-малко коли, като от някой стар филм, като "Топло", "Баш майстора" или "2 диоптъра далекогледство".
                            Знаеш ли аз когато живеех в Сф като малък за кратко и ходех пеш от Бирюзов (сега Дондуков) до Зоопарка - на територията на Княжевската градина беше, баш срещу стадион В. Левски и Министерство на спорта от другата страна. Казваше се бул. Маршал Толбухин, сега В. Левски.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Хепи е било ресторант? Ма верно ли?
                              Най обичам кръчми с мръсни покривки и едрогърди рошави келнерки.

Това беше чара и на Сф преди - кръчмите с кисели краставички пръскащи се по шевовете около Христо Ботев, дето беше цирка.

Коментар

Повече няма да бъркам ника ти,

Варна има море, ако блокът ти е близо до плажа и с гледка към морето, е супер. Нашата вила гледа към морето и сутрин и вечер се усеща бриза доста.

Аз помня София от преди 32 г, и беше по-хубава. С по-малко коли, като от някой стар филм, като "Топло", "Баш майстора" или "2 диоптъра далекогледство".
                                Пусни си клипа на Лили Иванова - съседката ми...със ,,Събота, събота вечер" - ще видиш център София с гърбавите бусчета. "Ех, спомени, спомени..." би казал Ястребовски от ,,Опасен чар". И аз не съм бил роден тогава.

Коментар

Working...
                                X