IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Каква Румъния, В САЩ са 6% вече.
    https://www.investor.bg/a/534-novini...-pat-ot-2008-g

Между другото банките в бг, ако продължават в този дух, съвсем скоро ще можеш да си изтглиш заем от бг банка и да оставиш парите на депозит в чужда банка и да си на печалба.
    Продавачите в този форум ги налазват фантазии с огромни размери нямащи нищо общо с реалността. Това ще навреди сериозно на тяхното здраве, дано да помогнем поне на някой от тях!

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Положение е много изнервено, няма сделки, но това не оправдава подобни излияния нямащи нищо общо с икономическите основи! Има азбучни истини, които са устояли на прищевките на някои самоуки брокери!
      Кажи кое от коментара на този потребител не е вярн? и не ми пиши общи приказки за икономически основи и бълнувания за брокери

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        "Най- тъпия човек, който съм виждал, чувал..... ХАХАХА.... ХАХАХА.... Аз си купих апартамент, за да живея в него и да не плащам 600 лева наем..... Това не е ли инвестиция???? 600 лева печеля на месец!!!!! Миналата година взех апартамент, тази година ПОЧТИ ми стигат същите пари за ДВЕ СТАИ, догодина ще е ЕДНА СТАЯ, след 2 години ще е ГАРАЖ, след 3 ще е телевизор и ремонт на банята..... По голяма ИНВЕСТИЦИЯ не съм правил..... И сега да го продам и да ида на квартира ще съм 40 бона напред в Евро..... ХАХАХА... ХАХАХА..... А ти си инвестирай в ризи и чорапи и си мисли, че някой ти вярва, КАК ДА СИ УПРАВЛЯВАЛ ПАРИТЕ.... ЧОВЕК НАПРАВИЛ ПАРИ ЗНАЕ КАК СЕ ПРАВЯТ ПАРИ, А НЕ ДА ЧАКА НА РИЗАТА И ЧОРАПА..... ЗАТОВА КОЙТО ИМА МИЛИОНИ ИМА 100 БИЗНЕСА.... ХРАНИТЕЛНИ, СТРОИТЕЛНИ, ЗЕМЕДЕЛСКИ..... ЕДИН БИЗНЕС ДА ЗАГИНЕ, ДРУГИТЕ 99 ТРЪГВАТ НАГОРЕ..... НАЙ ВАЖНОТО В МОМЕНТА, В ГОДИНИТЕ КОИТО ЖИВЕЕМ, В 21 ВЕК, НАЧАЛОТО.....Е В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ!!!!! ТЕ НОСЯТ НАЙ ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА, АКО ЧОВЕК Е РЕШИЛ ДА ИМА ПАРИ, КАТО КОЛИЧЕСТВА..... ДРУГОТО Е БОШЛАВ, ЩЕ ИНВЕСТИРАМ В НАДЕНИЦА, ХЛЯБ, ОЛИО???? УТРЕ ЧАРЛЗ 3 ЩЕ ПРЪДНЕ И ЩЕ ПАДНЕ ЕВРОТО, ПОНЕЖЕ ПРЪДНЯТЪ МУ СМЪРДИ И ОТИДОХА МИЛИОНИ ЗА МАШИНИ И ЗАВОДИ.... ХАХАХА.... ХАХАХА.... ТАКА, ЧЕ 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НЕ СА ВЪРЗАНИ КЪМ ПРОГРАМИ ОТ ЮРЪП ДА СИ СЕДЯТ НА ЗАДНИКА"

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...91876?amp=true

Положение е много изнервено, няма сделки, но това не оправдава подобни излияния нямащи нищо общо с икономическите основи! Има азбучни истини, които са устояли на прищевките на някои самоуки брокери!

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Досега си беше досега, навсякъде вдигат лихвите, в Румъния били към 6% ипотечките.
          Каква Румъния, В САЩ са 6% вече.
          https://www.investor.bg/a/534-novini...-pat-ot-2008-g

Между другото банките в бг, ако продължават в този дух, съвсем скоро ще можеш да си изтглиш заем от бг банка и да оставиш парите на депозит в чужда банка и да си на печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

до сега ги държаха и на 0%
            Досега си беше досега, навсякъде вдигат лихвите, в Румъния били към 6% ипотечките.

Коментар

• "Най- тъпия човек, който съм виждал, чувал..... ХАХАХА.... ХАХАХА.... Аз си купих апартамент, за да живея в него и да не плащам 600 лева наем..... Това не е ли инвестиция???? 600 лева печеля на месец!!!!! Миналата година взех апартамент, тази година ПОЧТИ ми стигат същите пари за ДВЕ СТАИ, догодина ще е ЕДНА СТАЯ, след 2 години ще е ГАРАЖ, след 3 ще е телевизор и ремонт на банята..... По голяма ИНВЕСТИЦИЯ не съм правил..... И сега да го продам и да ида на квартира ще съм 40 бона напред в Евро..... ХАХАХА... ХАХАХА..... А ти си инвестирай в ризи и чорапи и си мисли, че някой ти вярва, КАК ДА СИ УПРАВЛЯВАЛ ПАРИТЕ.... ЧОВЕК НАПРАВИЛ ПАРИ ЗНАЕ КАК СЕ ПРАВЯТ ПАРИ, А НЕ ДА ЧАКА НА РИЗАТА И ЧОРАПА..... ЗАТОВА КОЙТО ИМА МИЛИОНИ ИМА 100 БИЗНЕСА.... ХРАНИТЕЛНИ, СТРОИТЕЛНИ, ЗЕМЕДЕЛСКИ..... ЕДИН БИЗНЕС ДА ЗАГИНЕ, ДРУГИТЕ 99 ТРЪГВАТ НАГОРЕ..... НАЙ ВАЖНОТО В МОМЕНТА, В ГОДИНИТЕ КОИТО ЖИВЕЕМ, В 21 ВЕК, НАЧАЛОТО.....Е В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ!!!!! ТЕ НОСЯТ НАЙ ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА, АКО ЧОВЕК Е РЕШИЛ ДА ИМА ПАРИ, КАТО КОЛИЧЕСТВА..... ДРУГОТО Е БОШЛАВ, ЩЕ ИНВЕСТИРАМ В НАДЕНИЦА, ХЛЯБ, ОЛИО???? УТРЕ ЧАРЛЗ 3 ЩЕ ПРЪДНЕ И ЩЕ ПАДНЕ ЕВРОТО, ПОНЕЖЕ ПРЪДНЯТЪ МУ СМЪРДИ И ОТИДОХА МИЛИОНИ ЗА МАШИНИ И ЗАВОДИ.... ХАХАХА.... ХАХАХА.... ТАКА, ЧЕ 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НЕ СА ВЪРЗАНИ КЪМ ПРОГРАМИ ОТ ЮРЪП ДА СИ СЕДЯТ НА ЗАДНИКА"

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...91876?amp=true

Last edited by Bailor; 17.09.2022, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Това, какъв е Юробора и какви ще са лихвите по старите и новите ипотеки в България не си кореспондира много. В 90% от случаите е важен референтния лихвен процент, зависим от лихвите по депозитите. Боян Иванчев подкрепя моето виждане:

"Обвинявам Българска народна банка, че разреши на търговските банки да формират плаващия компонент на ипотечните кредити по средна цена на депозити в България. По този начин частично БНБ се отказва от контрола върху създаването на парите."
                Когато тръгнат фалитите, лихвите по кредити и депозити ще бъдат с минимално значение! Нещо повече, нашето сгромолясване ще започне от по-високо точно защото БНБ не си е на мястото!

Коментар

Според мен, докато се стигне до повишаване на лихвите по кредити, икономическа и финансова криза и вълна от проблемни кредити, първо вече ще са пострадали спестителите, които поеха и ше поемат удара между инфлацията и нулевата лихва, на която им седят парите в банките и чак после ще пострадат банките. Последните са си просто един комисионер, те си вземат надбавката и са ОК, а и нямат полза от вдигане на ливите, защото ще имат повече проблемни кредити, ще отпускат по-малко и това не е добре за бизнеса им. По-скоро биха се наговорили да натискат доколкото могат лихвите по депозитите в България.
                  Много бързо забрави, че България е част, макар и малка от световната банкова система. Твоите желания нямат нищо общо с реалността!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Това е за бисери и вицове!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

Но при отрицателна лихва на ЕЦБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Може да се наговорят и да оставят лихвите по депозитите на 0 или най-много на 1%, и така да поддържат ипотечните в сегашния вид около 2~3%. Въпросът е, ще има ли балами да им оставят парите си на 1% лихва?
                        препоръка е

Коментар

Не знам, не ги разбирам тези неща, само вярвам, че собствениците на банките са едни добри хора, които бдят за обществения интерес и милеят за хората, да не се натоварват излишно с високи вноски. Или може би вярвам в егоизма им, който ще надделее и самосиндикално няма да вдигат лихвите по депозитите, защото не е в техен интерес. Но все пак аз съм далече от този бизнес и не твърдя за обективност.
                          Може да се наговорят и да оставят лихвите по депозитите на 0 или най-много на 1%, и така да поддържат ипотечните в сегашния вид около 2~3%. Въпросът е, ще има ли балами да им оставят парите си на 1% лихва?

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

За картел ли намекваш?
                            Не знам, не ги разбирам тези неща, само вярвам, че собствениците на банките са едни добри хора, които бдят за обществения интерес и милеят за хората, да не се натоварват излишно с високи вноски. Или може би вярвам в егоизма им, който ще надделее и самосиндикално няма да вдигат лихвите по депозитите, защото не е в техен интерес. Но все пак аз съм далече от този бизнес и не твърдя за обективност.

Коментар

• Коментар

По-скоро биха се наговорили да натискат доколкото могат лихвите по депозитите в България.
                                За картел ли намекваш?

Коментар

Working...
                                X