Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Според мен, докато се стигне до повишаване на лихвите по кредити, икономическа и финансова криза и вълна от проблемни кредити, първо вече ще са пострадали спестителите, които поеха и ше поемат удара между инфлацията и нулевата лихва, на която им седят парите в банките и чак после ще пострадат банките. Последните са си просто един комисионер, те си вземат надбавката и са ОК, а и нямат полза от вдигане на ливите, защото ще имат повече проблемни кредити, ще отпускат по-малко и това не е добре за бизнеса им. По-скоро биха се наговорили да натискат доколкото могат лихвите по депозитите в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
до сега ги държаха и на 0%
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Може да се наговорят и да оставят лихвите по депозитите на 0 или най-много на 1%, и така да поддържат ипотечните в сегашния вид около 2~3%. Въпросът е, ще има ли балами да им оставят парите си на 1% лихва?препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Не знам, не ги разбирам тези неща, само вярвам, че собствениците на банките са едни добри хора, които бдят за обществения интерес и милеят за хората, да не се натоварват излишно с високи вноски. Или може би вярвам в егоизма им, който ще надделее и самосиндикално няма да вдигат лихвите по депозитите, защото не е в техен интерес. Но все пак аз съм далече от този бизнес и не твърдя за обективност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
За картел ли намекваш?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеПо-скоро биха се наговорили да натискат доколкото могат лихвите по депозитите в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение
Това съм запомнил от зората на "демокрацията".Нямам представа как ще се развият нещата ,но ми се струва ,че и банките ще си платят за гяволията.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
От Нова Година се каза вече, че банките ще актуализират Юрибора, който както вървим може и да удари 3%, т.е. средните променливи ипотечни лихви от 3% скачат на 6%.
Много на място я постна тази дефиниция, да видят другарите милиционери и прочие повишители какво означава Левъридж и как от положителен, същият може да стане отрицателен за нула време (той и сега е отрицателен при 2% доходност от наеми).
"Обвинявам Българска народна банка, че разреши на търговските банки да формират плаващия компонент на ипотечните кредити по средна цена на депозити в България. По този начин частично БНБ се отказва от контрола върху създаването на парите."
Д-р Боян Иванчев, финансист и преподавател, "Светът е бизнес", 14.09.2022 г.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
Виж къде сме били като икономическо развитие през 1939,виж къде сме сега и ще разбереш дали 45 години ,,социализъм“ не са оказали влияние.
1989 - 26-ти в света
сега - 78-ми в света.
След 33 години демоНкраДция 50 места назад и продължаваме да ПРОПАДАМЕ.
Колко години са и нужни на демоНкраДците за да се докажат че стават за нещо различно от чеп за зеле?
Бях ученик, сега съм пенсионер и те демоНкраДците продължават да крадат, унищожават и заличават БЪЛГАРИЯ.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Явно е правилно - виж им БВП-то, виж българското. Виж им улиците, градовете, виж нашите.
Колкото и каквито да са извращенията там, явно водят до резултати - ние след като сме най-умната, най-кадърната и най-справедливата нация, защо живеем в такава мизерия тогава?
- 6 Харесвания
Коментар
-
От Нова Година се каза вече, че банките ще актуализират Юрибора, който както вървим може и да удари 3%, т.е. средните променливи ипотечни лихви от 3% скачат на 6%.
Много на място я постна тази дефиниция, да видят другарите милиционери и прочие повишители какво означава Левъридж и как от положителен, същият може да стане отрицателен за нула време (той и сега е отрицателен при 2% доходност от наеми).
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнениене е луд този който яде баницата
http://www.vernimmen.com/Practice/Gl...%20effect.html
Коментар
Коментар