САЩ призовават всеки американец да напуска Русия ,докато още може ,новината е от днес
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеТц.... кръчмарски лауреат :-)
Една банка се опита да ми начисли по-малко по-депозита некъде тогава.... коригираха се бърже :-)
Брех, ти да видиш.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАаа, ко приказваш! Сигурен съм!
Тука сте само от Нобелов лауреат по финанси нагоре!
Една банка се опита да ми начисли по-малко по-депозита некъде тогава.... коригираха се бърже :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЮлка, нема начин неква банка да ме прецака :-)
Тука сте само от Нобелов лауреат по финанси нагоре!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеМи не в евро ми беше 6 месеца на нула и после на 6.2% , погасих я на 18-ият месец след като я вдигнаха не знам на колко но вноската ми беше с 40 евро повече ... за 1 месец....
Пак ти казвам - виждал съм лично договори за еврови ипотеки към Уникредит... точно периода на кризата /след 2008/ на 3.75%!Бяха вързани към юрибора! След известен период тоя тип ипотеки спряха да ги предлагат - явно не им излзоха изгодни, не знам... но бяха факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОле, олеее......
Явно и ти си се нашил с левов кредит с надеждата сигурно борда да падне и кредита ти да се обезцени!
А обикновените еврови ипотеки бяха между 4 и 5% при това не за връзкари!!!
(щото бяха вързани към юрибора, а той беше паднал почти до 0%)
хаха
Юлка, нема начин неква банка да ме прецака :-) В същото време бях с депозити на 8-10%....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова за инфлацията вече го потвърждавам!
Всеки ден виждам - повтарям всеки ден - как парите ми струват все повече и повече измерено в абсолютно същите активи, от които се освободих само преди половин година... и които пак ще купя след още няколко месеца (като приключи лихвения цикъл).. .толкова е елементарно. Даже ако бях по-рисков играч сигурно щях да играя и на късо, но не съм, не виждам нужда.
p.s.
Приписа ми, че съм казал 30% дефлация... не съм писал никъде за проценти, но дефлацията в борсовите активи всеки ден ми боде очите! Пък ти си гледай шарлана в Кауфланд.
Теорията не я разбирам много, ама не съм чувал да се мери инфлация при виртуалните нищота...поне официално :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеТова просто не е вярно за 2007. Аз тогава имах ипотека на 6.2% , което беше топ промо по връзкарски причини , на другите бяха 8+......
Явно и ти си се нашил с левов кредит с надеждата сигурно борда да падне и кредита ти да се обезцени!
А обикновените еврови ипотеки бяха между 4 и 5% при това не за връзкари!!!
(щото бяха вързани към юрибора, а той беше паднал почти до 0%)
хаха
p.s.
Айде не до 0%, но точно кризата 2009 е бил под 1% - сега проверих.
А евровите ипотеки - говоря за Уникредит... виждал съм договори на 3.75%, драги!!!Last edited by Julius_BG; 28.09.2022, 16:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Това просто не е вярно за 2007. Аз тогава имах ипотека на 6.2% , което беше топ промо по връзкарски причини , на другите бяха 8+, а сега у нас поне до 2024 5 няма да има лихва по ипотека над 8%, имотните цени са подобни, а доходите 3-4 пъти по-високи....Заетостта на ВИСОК доход достатъчен за ипотечно плащане е безпроблемна за разлика от тогава и ще бъде така.
Несравнима ситуация.
лихвата днес е малка, а утре като подгони юрибора може да стане като 2009-та ... само дето едно е да те сгъват на кредит 100К с 8-9%, а съвсем друго на кредит 200К пак със сходни проценти
доходите са по-вискои, но много стоки и услуги от първа необходимост качиха значително.
за потенциална безработица няма да говорим
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеА ти няма какво да оборваш щот каза че инфлацията е приключила преди няколко месеца...хахаххаха...
Всеки ден виждам - повтарям всеки ден - как парите ми струват все повече и повече измерено в абсолютно същите активи, от които се освободих само преди половин година... и които пак ще купя след още няколко месеца (като приключи лихвения цикъл).. .толкова е елементарно. Даже ако бях по-рисков играч сигурно щях да играя и на късо, но не съм, не виждам нужда.
p.s.
Приписа ми, че съм казал 30% дефлация... не съм писал никъде за проценти, но дефлацията в борсовите активи всеки ден ми боде очите! Пък ти си гледай шарлана в Кауфланд.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И аз това повтарям. Бясното застрояване всъщност е много голям проблем за нас собствениците, защото наводнява пазара и рано или късно ще срути наемите, после и самите цени на имотите.
Но цените може да пострадат защото те се определят не от пазара а от строителите и вторични продавачи и брокери се подравняват по тях. Има и накъде да падат без да накърнят печалбите на строителите - 300 евро стр себестойност нагоре, айде с терена да е 500 не са 1000 в цената нагоре....Има накъде да ги свалят....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
В темата хората все още не осъзнават, че България е остров на имотна стабилност :-)))
У нас ипотеките са десетки пъти по малък процент от БВП-то, покупките са с 2 пъти по-малък дял на ипотеките спрямо местата които гледате.
Разбира се че лихвите ще имат значение при нас , но прякото ще е доста забавено, а косвеното / чрез сгъването на износа ни към места с големи лихви/ още по-забавено
Единственото, което би повлякло цените надолу у нас е свръхстроителството, а то се случва в момента. Строителите са 100% картел / разбирайки се на колко да продават по райони/ , но при това количество продажбите ще се забавят и някой ще закъса след година две. Тогава ще поддаде и свали цените защото има много накъде. До тогава люпим семки :-)
Та това е стабилност в България ,всичко останало се КЛАТИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
2007-ма беше същото и ипотеките бяха още по-хубави (малки)
Несравнима ситуация.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе е лошо да понаучиш първо какво означават термините, с които боравиш!
(за да не се излагаш поне извън форума... тука на никой не прави впечатление)
И второ - да не ми приписваш изказвания, които не съм правил.
Затова и не си правя труда да ги 'оборвам'!
А ти няма какво да оборваш щот каза че инфлацията е приключила преди няколко месеца...хахаххаха... Ей шегаджия си - дано да учиш студентите на същите неща, добре е да има заблудени млади хора .... повече наематели :-)
Щом за думата се фана положението е мани бегай :-), сега остава и граматиката ми да пострада аргументирано :-)))))
Коментар
Коментар