Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by bulgarian lev; 10.10.2022, 23:08.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
Лошото е, че повечето хора тук в темата за НИ сякаш не разбират, че НИ за собствени нужди не е актив, а е пасив. Само НИ, което се отдава под наем или е препродадено с цел капиталова печалба, може да се разглежда като актив. Защото носи доход или печалба. В темата има няколко човека с десетки имоти и десетки хора, които са под наем или при родителите си. С мечта да "инвестират". В пасив... Тъжно ми е за тях, но най-тъжно ми е за онези от тях, които няма да "инвестират" собствен капитал в тухлата, а чужд. На много "сгодна" лихва... Тази тъпотия си заслужава само ако НИ ще е актив, имаш си план, преценил си рисковете и имаш идея поне как може да излезеш на печалба. Въпреки лихвата. Никога не съм го правил и не го препоръчвам на никого, но уважавам играчите, които имат смелостта да поемат рискове и респективно потенциала да реализират по-големи печалби.
Спестяваш го .
Нали съм Ви казал ,всички сте уж големи инвеститори,но отстрани сте гола вОда.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Определени модели в запазен вид от 90те са незаменими. Днешното е 24 карата боклук.
Ако купиш нов автомобил директно губиш 30% и повече.
Не ви разбирам - уж сте големите инвеститори, треперите над всеки лев да го пазите от инфлация (колко добре го пазите е друг въпрос) а сте готови да изръсите един чувал пари за купчина ламарини и електроника, щото били нови. Нови, но боклук.
Вече са на години и са изгнили (макар и позакърпени). Може да се окаже проблем вдигането с крик
Last edited by bertram; 10.10.2022, 22:58.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Песи не кара кола всеки ден ако си чел. А рядко. Неговата и още 15 може да изкара.
Коментар
-
Еко категорията е необходимост, не хвалба. Но имам коли които не са Дачия, а поне 5 пъти по-скъпи от нея. Не си познал с кого да се закачаш.
Такъв е плана ,не съм го планирал аз .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Хахах сериозно ли? ГоУмите инвеститори карат 15 год. таралясници!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Поздрави от Пощенска банка :
Започваме рецесията, която неминуемо ще дойде, в изключително добро финансово здраве, което е предпоставка банките да преминават по-леко през всичко, което ги очаква. През 2022 г. има рекорден кредитен ръст - около 15% или над 7 млрд. лева, а също и ръст на депозитите, коментира още тя.
Според нея следващите години ще бъдат трудни и е силно вероятно натрупаните ръстове да намалеят значително.
"Това, което е важно за нас и за хората, е политиката на ЕЦБ и централните банки. За съжаление, ЕЦБ закъсня, което със сигурност ще се отрази", констатира Димитрова.
По думите ѝ в България ще има плавно покачване на лихвите. "Факт е, че лихвите ще растат, ще има нови нива и по кредити, и по депозити, но вече имаме по-добро управление на активите и по-умерен риск", поясни тя.
Изпълнителният директор на "Пощенска банка" е на мнение, че слагането на буфери ще допринесе за ограничаване на кредитирането. Димитрова подчерта, че България е една от страните в Европа с много добри макроикономически показатели.
"В момента имаме процент лоши кредити под 4%. Банките са много добре структурирани към този момент - изчистени, ликвидни, гоним средно 22% капиталова адекватност. Заплатите в България растат и в някои сектори нещата се развиват по-добре от очакваното", обобщи тя.
Димитрова заключи, че ако "има съсловие, което е изцяло подготвено за това, което ни чака, това е банковото
- 1 like
Коментар
-
Ми не се движат, нали виждам. Едва 10% от колите са некви антики. Масово колите са под 10 год. И намаляват възрастните автомобили. Щото и поскъпнаха.
Ако купиш нов автомобил директно губиш 30% и повече.
Не ви разбирам - уж сте големите инвеститори, треперите над всеки лев да го пазите от инфлация (колко добре го пазите е друг въпрос) а сте готови да изръсите един чувал пари за купчина ламарини и електроника, щото били нови. Нови, но боклук.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Евро 6 може и да е някаква скапана Дачия. Откога еко категорията е повод за хвалба?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАа, ясно, почнаха приказките на маса, наздраве!
Да, да, ти на нас също си ни ясен !
(мнението е до 'дилъра') !
p.s. Само гледай ти или Песимиста (кой от двама ви беше казал, че кара 15+ годишна кола) дали декември ще можете да влезете в идеалното каре в Сф.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Паднало е нивото във форума, щото вместо да се зачитат мненията на истинските инвеститори в недвижими имоти, ценни книги и злато, се екпонират мненията на валутни спекуланти, спестители на депозити и други НЕинвеститори.
Лошото е, че повечето хора тук в темата за НИ сякаш не разбират, че НИ за собствени нужди не е актив, а е пасив. Само НИ, което се отдава под наем или е препродадено с цел капиталова печалба, може да се разглежда като актив. Защото носи доход или печалба. В темата има няколко човека с десетки имоти и десетки хора, които са под наем или при родителите си. С мечта да "инвестират". В пасив... Тъжно ми е за тях, но най-тъжно ми е за онези от тях, които няма да "инвестират" собствен капитал в тухлата, а чужд. На много "сгодна" лихва... Тази тъпотия си заслужава само ако НИ ще е актив, имаш си план, преценил си рисковете и имаш идея поне как може да излезеш на печалба. Въпреки лихвата. Никога не съм го правил и не го препоръчвам на никого, но уважавам играчите, които имат смелостта да поемат рискове и респективно потенциала да реализират по-големи печалби.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Трошляците скоро ще останат в историята. Те и сега прогресивно намаляват. Коли много, места няма. Това е. Аз съм с 4та категория два автомобила, 5та само електриките имат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАа, ясно, почнаха приказките на маса, наздраве!
Да, да, ти на нас също си ни ясен !
(мнението е до 'дилъра') !
p.s. Само гледай ти или Песимиста (кой от двама ви беше казал, че кара 15+ годишна кола) дали декември ще можете да влезете в идеалното каре в Сф.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Според мен този абонат пита за да се похвали самият той какво е правил докато го нямало. Ще се поФали с нещо, ама ние си ги знаем такива. Купил в най-смешната локация в която никой кореняк софиянец не би си и помислил . Занимава се с криптоси, което не е достойно също за всеки нормален бизнесмен или инвеститор
П.С от няколко месеца чакам някой от вас да се престраши да идем при нотариус, ама нЕма. Клавиатурни мишки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ха ха то таквиз коли вече не се движат така или иначе. На баща ми 26г сивик е 2-ра категория, моя тракалник 3-та?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар