Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Вай, ваййй
Mortgage rates reach 20-year high, close in on 7%
https://finance.yahoo.com/news/mortg...140005215.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Големият баровец със синче ипотекар. Да се смееш ли, да плачеш ли.
Дали се чувства като роб или не - все тая. Важното е какво чувства банката. А то е:
- Поредният глупак ще плаща като поп 20-30години
- Ако случайно плати всичко, може и да му прехвърля имота. Дотогава ми е роб и ще се гърби всеки месец
Най сте ми интересни като кажете: "Купих собствено жилище" с ипотека. Купили сте таратанци. Банката е купила, а вие ще плащате и ще палите свещи да не останете 2-3 месеца без работа, без имот и с куп остатъчен дълг за плащане.
Най-тъпото е, че именно заради такива се получи жестоката спекула с цените и нормалните хора с кеш трябва дефакто да се конкурират с банката за малкото качествени имоти. Аз плащам от джоба със спечелени пари, на теб банката ти пълни гушата и можеш да купиш същия имот само с 10% от сумата. Точно това е голямото извращение - един куп прошляци влязоха на пазар, който изобщо не е за тяхната черга и не им е по джоба. Е, сега ще си платите масрафа, като останете на улицата и като ви изгърби кризата - всяко действие има обратно по сила и посока противодействие. Действащ физичен закон.
- 1 like
Коментар
-
Големият баровец със синче ипотекар. Да се смееш ли, да плачеш ли.
Дали се чувства като роб или не - все тая. Важното е какво чувства банката. А то е:
- Ако случайно плати всичко, може и да му прехвърля имота. Дотогава ми е роб и ще се гърби всеки месец
Най сте ми интересни като кажете: "Купих собствено жилище" с ипотека. Купили сте таратанци. Банката е купила, а вие ще плащате и ще палите свещи да не останете 2-3 месеца без работа, без имот и с куп остатъчен дълг за плащане.
Най-тъпото е, че именно заради такива се получи жестоката спекула с цените и нормалните хора с кеш трябва дефакто да се конкурират с банката за малкото качествени имоти. Аз плащам от джоба със спечелени пари, на теб банката ти пълни гушата и можеш да купиш същия имот само с 10% от сумата. Точно това е голямото извращение - един куп прошляци влязоха на пазар, който изобщо не е за тяхната черга и не им е по джоба. Е, сега ще си платите масрафа, като останете на улицата и като ви изгърби кризата - всяко действие има обратно по сила и посока противодействие. Действащ физичен закон.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И 10 месеца по-късно отново да напомня, че е заемът е игра с огъня. Уважавам играчите, които поемат рискове, за да реализират потенциал за много по-големи печалби. Мислете и си правете сметката.
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Религията ми забранява да съм в дълг.
==================
Не задлъжнявайте
Други не особено обичани персонажи в Библията са лихварите. „Богатите са господари на бедните, а длъжникът става роб на лихваря".
Библията забранява вземането на лихва по всякакъв начин. Ако някой иска да помогне - нека даде пари назаем, но не и с лихва.
„Дълговете дават сила на лошите и въвличат надолу вашите стремежи към успех," пише в Библията. Хилядите домакинства с непосилни кредити днес са в един смисъл модерни роби на кредиторите си, които след всяка получена заплата бързат да отдадат дължимото на своя кредитор.
И тук пак идва алчността - всички тези, които днес се оплакват, че имат да изплащат по 2-3 кредита - защо е така? Защото вие искахте да карате коли, които не можете да си позволите, да живеете в собствено жилище, което на можете да платите и за 20 години, да ходите на почивки в скъпи курорти, които не са ви по джоба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
You will own nothing, and you will be happy!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Нищо няма да е този закон. Така или иначе ще се прави запор на имуществото и доходите на длъжниците и ще се дава срок за погасяване на дължимото. Ама то ако можеше да се погасява дължимото защо изобщо някой би спрял да плаща?А тези,които нямат имущество и доходи ги обявяват в неплатежоспособност и няма да могат да се възползват от личен фалит.Е каква е целта на занаятието-да се рапортува ,че има такъв закон?А на практика с нищо не облекчава длъжниците .
Щели да се оставят доходи на длъжниците в размер на една МРЗ. Ами то и сега доходите над МРЗ са несеквестируеми.
А какви поправки върху предложението ще се случат в комисия и в зала?
Вече два пъти гледаме този филм. Всички са повече от щедри в режим на постоянни избори
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Точно тъй ще стане - ЕЦБ ще последва челния опит на Зимбабве - ще пусне пак принтера на пълни обороти и през 2025-та европейците ще ходят с ръчни колички да си купуват хляб
Що си мислиш, че при такава ситуация някой ще иска да има нещо общо с обезценяващо се евро - всички ще гледат да се откачат от него по възможно най-бързия начин...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Нямам други никове и не разбирам защо постоянно трябва да обиждате.
Ипотеката на сина ми мога да я закрия веднага, дори съм му предлагал, но явно съм го възпитал добре.
Той е купил жилище, в което да живее и със сигурност не се чувства като роб.
В сравнение с мен, сигурно сте сиромах, но аз не влагам нищо обидно в тази дума (и аз бях такъв преди 20 години)
Най-тъпото е, че именно заради такива се получи жестоката спекула с цените и нормалните хора с кеш трябва дефакто да се конкурират с банката за малкото качествени имоти. Аз плащам от джоба със спечелени пари, на теб банката ти пълни гушата и можеш да купиш същия имот само с 10% от сумата. Точно това е голямото извращение - един куп прошляци влязоха на пазар, който изобщо не е за тяхната черга и не им е по джоба. Е, сега ще си платите масрафа, като останете на улицата и като ви изгърби кризата - всяко действие има обратно по сила и посока противодействие. Действащ физичен закон.Last edited by ejonny2376; 13.10.2022, 19:42.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Точно тъй ще стане - ЕЦБ ще последва челния опит на Зимбабве - ще пусне пак принтера на пълни обороти и през 2025-та европейците ще ходят с ръчни колички да си купуват хляб
https://www.youtube.com/watch?v=ZI_j6_Npnfw
https://www.facebook.com/watch/?v=182270753729608
Що си мислиш, че при такава ситуация някой ще иска да има нещо общо с обезценяващо се евро - всички ще гледат да се откачат от него по възможно най-бързия начин...
Даже си мисля, че в скоро време на едно от редовните заседания на ЕК ще заявят, че еврото вече си е изиграло ролята и ще минем на щатски долари. А? Аааа?Last edited by vikhunter; 13.10.2022, 19:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Лихвите са резултат от борбата с печатането (QE), вдигането им обаче може изобщо да не повлияе на инфлацията в ЕС която се бута от високите цени на енергоизточниците които засягат всяко едно производство, услуга и домакинство.
Имахме първо инфлация породена от печатането за короната, което можеше да се овладее по някакъв начин с лихвите, но в момента двигателя на инфлацията е друг с който централните банки едва ли могат да се справят просто с вдигане на лихви. Отделно имаме и много големи дългове в еврозоната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеИдиотизмЪ ще настъпи като надуят лихвите в момента в който вече свободния кеш не циркулира и е изяден от инфлацията, а цените все още стоят замръзнали високо заради нея. Тогава вълната от фалити е в кърпа вързана, отново безработица до нечувани нива...И да живеЙ парламентаризма европейски. Проспаха момента рязко да вдигнат лихвите в началото на годината, да укротят тая инфлация. Досега да бяхме забравили. Ако още малко се замотаят и целта не е да фалират половината от бизнесите, ще им се наложи догодина да свалят лихвите до отрицателни нива. Светът ще разбере що е то Жан Виденово време и как се бачка в ритъма на галопираща инфлация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеЛихвите са резултат от очакванията за войната. Лекото движение нагоре показва изключително слаб оптимизъм. Оптимизъм, че Русия ще каталяса и по тръбите ще потекат безплатни мед и масло. Ако до два меесеца все пак това се случи, нормално е лихвите да излетят до 10% и нагоре за да се запази стойноста на парите - все пак. Иначе започва голямото печатане и всички европейци ще минат на социал поне за 6 месеца.
https://www.youtube.com/watch?v=ZI_j6_Npnfw
https://www.facebook.com/watch/?v=182270753729608
Що си мислиш, че при такава ситуация някой ще иска да има нещо общо с обезценяващо се евро - всички ще гледат да се откачат от него по възможно най-бързия начин...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеЛихвите са резултат от очакванията за войната. Лекото движение нагоре показва изключително слаб оптимизъм. Оптимизъм, че Русия ще каталяса и по тръбите ще потекат безплатни мед и масло. Ако до два меесеца все пак това се случи, нормално е лихвите да излетят до 10% и нагоре за да се запази стойноста на парите - все пак. Иначе започва голямото печатане и всички европейци ще минат на социал поне за 6 месеца.
Имахме първо инфлация породена от печатането за короната, което можеше да се овладее по някакъв начин с лихвите, но в момента двигателя на инфлацията е друг с който централните банки едва ли могат да се справят просто с вдигане на лихви. Отделно имаме и много големи дългове в еврозоната.Last edited by pwise; 13.10.2022, 19:23.
- 1 like
Коментар
-
MrCurious е другият (поредният) псевдоним на шоуменския "инвеститор", който получава великите 800 лева наем от някакъв кофтор във Варна и това го кара да си мисли колко е над останалите. Да ама не.
Изобщо, хора имащи ипотека би трябвало да се скрият вдън земи от срам и смирение - дефакто тяхото имущество е отрицателно - дължат един куп пари на банката, а имотът не е техен до изплащането на сумата. Това са роби, които се молят след 20-30 години да имат най-после един кофтор на тяхно име.
Богаташът с ипотеката се присмива на сиромаха с един куп кеш, акции, дялове във фирми, фондове, имоти и какво ли още не. Такива хора са за Карлуково, не за инвеститорски форум.
Ипотеката на сина ми мога да я закрия веднага, дори съм му предлагал, но явно съм го възпитал добре.
Той е купил жилище, в което да живее и със сигурност не се чувства като роб.
В сравнение с мен, сигурно сте сиромах, но аз не влагам нищо обидно в тази дума (и аз бях такъв преди 20 години)
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар