If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето защо преди време предвиждах дефлация и по-бърз спад на инфлацията у нас! В противен случай ФАЛИТ!
И как ще стане това? Как Била или Кауфланд ще свалят цените? Това са хранителни продукти, които се внасят от чужбина, логично е да бъдат по-скъпи, отделно без папу не става. Сиренето и 50 лв да стане пак ще го купуваш. Туула, акция или коин - не се ядат.
Не само в Англия, навсякъде в Европа е така. В Букурещ например (сега съм там по работа) бутилка олио е 9 леи (3,60 лева) на стандартна цена, в София същото е 4.99 лева. Румънски кашкавал идва към 20 лева килото, в София е 30 лева. Триъгълничето Бри е около 8 леи (3.20), в Софийския Лидъл абсолютно същото беше последно 4.59 по спомен. Като дори при тези цени колега от Полша се учуди, че цените в Румъния били като полските, а доходите им наполовина. Цените в България на абсолютно всичко са една подигравка с народа.
Явно сме най-богати, а София е център на вселената. Друго обяснение нямам.
Не че сме най-богати, а че нищо не произвеждаме. Даже ябълките, които сега са в сезан са от Италия и Полша. Според мен цените ще минат 2х на западните. Проблемът е, че не е само в СФ.
Не само в Англия, навсякъде в Европа е така. В Букурещ например (сега съм там по работа) бутилка олио е 9 леи (3,60 лева) на стандартна цена, в София същото е 4.99 лева. Румънски кашкавал идва към 20 лева килото, в София е 30 лева. Триъгълничето Бри е около 8 леи (3.20), в Софийския Лидъл абсолютно същото беше последно 4.59 по спомен. Като дори при тези цени колега от Полша се учуди, че цените в Румъния били като полските, а доходите им наполовина. Цените в България на абсолютно всичко са една подигравка с народа.
По европейските програми „Батко и Братко“ са спестили евра в БНБ и разни Левончовци гласуват да си ги вземат.Тамън 120 млрд колкото е БВП без инфляция.Левчето като че ли му гласуваха танец плюс минус 15%.
То не знам какъв балансиран портфейл трябва да е държал човек през последните няколко години включително и сега, та да бие 20% инфлация и да може да купи активи на промоция след година или 2
Един бърз въпрос, след като всички губят пари и паричната маса се изяжда от инфлацията. Какъв е смисъла Централните банки да решат да вкарат всички в дълбока и дълга рецесия? Давайки възможност на анархисти и всяка маргинална паплач да получи своя шанс, яхвайки общественото недоволство. Бяга ми логиката, обвързана със стремежа към развитие.
За да я настигнеш логиката ще трябва да позабързаш своето интелектуално развитие! Високата инфлацията не е развитие, а крах и застой!
Коментар