Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Май си нов тук? За 10 път ще повторя, че купих 2013та (от чси), 2019та (зелено) и 2020 (зелено, догодина ше е готово).
Да, пари имам, но не купувам, когато другите купуват.
Тука имаше някакъв друг дето купувал на кредит и искал цените да падали та да можело всеки следващ имот да го купува по евтино
А един друг разправяше: Магнит е тая тема магнит
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Слабо ме интересува къде ти е бизнеса, вероятно е на луната щото одеве се кефеше че лихвите по ипотеките гонят 7% в УСА което неминуемо ще доведе до срив по цял свят
А самият факт че чакаш с години за да купиш имот за лично ползване с 30% отстъпка говори предостатъчно за мащаба на лунният ти бизнес
П.С защо нормализирането на пазара (лихва 7% по ипотеките) е "кефене" според теб?Last edited by better; 29.10.2022, 00:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Бизнесът ми няма нищо общо с България, държавата само печели от мен под формата на данъци и осигуровки. Къде ме слагаш при крадците нз, но аз от държавата дори отстъпка за гориво не ползвам (искаш ли касова бележка от днес?), да не говорим че детето ми винаги е било на частна детска и училище. Т.е освен че плащам на държавата солидни данъци, аз не ползвам и някои "благинки".
А самият факт че чакаш с години за да купиш имот за лично ползване с 30% отстъпка говори предостатъчно за мащаба на лунният ти бизнес
Коментар
-
Да разбираме че в момета имаш пари да купиш и чакаш следващият срив с 30% та да купиш?
Не беше ли по добре да беше купил преди 2 години когато цените бяха с 30% по ниски?
Да, пари имам, но не купувам, когато другите купуват.Last edited by better; 29.10.2022, 00:14.
Коментар
-
Единствената такава категория са хората които са откраднали пари в големи размери и се чудят как да ги изперат през имоти
Хората които с бизнес си изкарват парите за да купуват имоти, не би трябвало да ги радва сриването на имотният пазар защото това води до сриване на целият пазар и неминуемо води до загуба или пропуснати ползи в техният бизнес
Но това Берти го знаят само хората които си изкарват парите с честен бизнес ти няма от къде да го знаеш
Коментар
-
Нормално е да има спад на всеки 10 - 15 години.Тогава именно се открива чудесна възможност, за допълнителни покупки. Иначе трябва да купуваме дебело. Не знам кога ще е следващия спад, но се надявам, когато дойде да се възползвам от негоА всички знаете, че след спад цените пак ще са нагоре в крайна сметка. Или поне за атрактивните имоти, които се намират на тихо, но комуникативно място :P
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
когато имотите качват по-бързо отколкото расте икономиката (много по-бързо) се създават дисбаланси, които само финансово неграмотен човек може да гледа като добра новина. Да едни хора смятат с калкулаторчето и се кефят, едни други по-хитри трупат тухли,бетон и еталбонд и го продават 'на доставна' на шараните... но в дългосрочен план никой хайп не е полезен.
именно хората с честен бизнес (извън имотите, а някои и от имотните) си даваме сметка, че ресурси се забиват някъде само защото стадото е тръгнало целокупно в една посока. Да рентиерството е много примамливо, но няма как масата да станем рентиери и да сме доволни...
ще поживеем ще видим
в момента инфлацията е значително по-съществен проблем от хайпа при имотите. там са просто вързани пари в тухли (много от които тъмни)
както ти казах ти няма от къде да знаеш хората с честен бизнес какво мислят
Коментар
-
Кви са минали не ме брига изобщо, аз съм чакал достатъчно за да купя 2013 та на 30% по-ниска цена.
Не беше ли по добре да беше купил преди 2 години когато цените бяха с 30% по ниски?
Коментар
-
Единствената такава категория са хората които са откраднали пари в големи размери и се чудят как да ги изперат през имоти
Хората които с бизнес си изкарват парите за да купуват имоти, не би трябвало да ги радва сриването на имотният пазар защото това води до сриване на целият пазар и неминуемо води до загуба или пропуснати ползи в техният бизнес
Но това Берти го знаят само хората които си изкарват парите с честен бизнес ти няма от къде да го знаеш
именно хората с честен бизнес (извън имотите, а някои и от имотните) си даваме сметка, че ресурси се забиват някъде само защото стадото е тръгнало целокупно в една посока. Да рентиерството е много примамливо, но няма как масата да станем рентиери и да сме доволни...
ще поживеем ще видим
в момента инфлацията е значително по-съществен проблем от хайпа при имотите. там са просто вързани пари в тухли (много от които тъмни)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Палки салам? полицейски палки?
Тук са минали много имащи дето с нетърпение са чакали да се сринат имотите, не си измислил топлата вода
Начинът на писане и мислене е показателен за много неща
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
до колкото е споделял бетера - имотите му са изрично за лично ползване
в този ред на мисли ако е решил,че иска още нещо да купи.. ще се радва на ниски цени.
има една друга категория, които ги 'грее' капиталовата и за тях ще е тежко... не че ще продават, но на тях само това им е самочуствието явно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Не е толкова просто... единия имот е къща, която не се ползва и съм съсобственик, но другата страна (роднина) не иска да продава засега (чака цените да се вдигнат още - сега имот не се продавало... В момента има търсене и цена, даже постоянно имам запитвания и оферти без да я продавам. Другия имот е апартамента, в който живея, но няма как да го продам преди да купя по-голям...
Коментар
-
Ама не ти стиска да прежалиш едни 10 палки и да идем при нотариус.
Тук са минали много имащи дето с нетърпение са чакали да се сринат имотите, не си измислил топлата вода
Начинът на писане и мислене е показателен за много неща
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Да, но колегата очаква и още изненади. Ако направеното тази седмица, се окаже недостатъчно за подтискането на инфлацията, нищо чудно да има изненади. Мен лично инфлацията ме дразни много. Преди лятото ми вдигнаха заплата с 16%, но сега вече инфлацията е 19%.
У нас ще трябва да се увеличават данъци, а ликвидността ще отплува към централите.Last edited by Laconic; 28.10.2022, 23:55.
Коментар
Коментар