Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНека погледнем дългосрочно на някои популярни класовете активи. На днешния ден преди 33 години, влезнахме в свободния пазар. До тогава цената на двустайна панелка, където и да е в София струваше 8,000 соц лева. ЦК на партията майка твърдеше, че курса с долара е 1:1, но и в Турция на алъш-вериш и във Виена на борсата се търгуваше 1:4, а партията не предлагаше свободна търговия с валута. Бърза историческа справка показва, че ако на прага на 1990-та някой е вложил $ 2,000 днес ще има:
1) Злато $ 7,580
2) Големи щатски компании $ 41,729
3) Двустайна панелка в Гоцето $ 120,394
Не забравяйте обаче, че златото не носи доход, а само шубе да не го открадне някой. Някои компании от лардж капс плащат дивиденти, също както и паналеката носи доход от наем.
Дисклеймър: цените на активите се променят и сравненията с минали периоди, не могат да се екстраполират в бъдещи такива. Историческите данни за злато и лардж капс са от Portfolio Visualizer, а за имотите са - за крайна цена от imot.bg, а за начална от личен опит.
В Сливен родителите ми купиха 85година 2-ен панел за 13 220 лева, 81г се включиха в тухлен ЖСК 3-ен 82кв за 22к лева, стана 90г тамън за промените и в демонкрадцията се озовахме с 2 хапартамента.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеЧакам коментар от понижителите по повод литналите борси заради "добрите данни" от инфлацията.
https://www.investor.bg/a/538-pazari...siyata-v-sasht
Имаш коментар не от нас ,а от правилния човек.
Все пак това е Лорън Съмърс.
Самърс: Няма да се изненадам, ако лихвата стигне 6% или повече Лорънс Съмърс, бивш министър на финансите на САЩ
19:10 | 10 ноември 2022
След пресконференцията на председателя Пауъл си помислих, че е изпратен необходимия и правилен сигнал, че Фед е решен да запази курса си по отношение на инфлацията; че има разумна преценка за крайната лихва, за това до къде в крайна сметка трябва да нарасне лихвата по федералните фондове, предвид високата инфлация, силните данни за заетостта и че Фед имат категорична позиция. Помислих си, че това определено са правилните сигнали, които трябва да изпрати Фед и които смятам, че са уместни.
Според мен, в данните има известен намек, че реалните лихви забавят икономиката в по-малка степен, макар че не трябва да забравяме за всеизвестното изоставане в данните. И ако това е така, ще се появи натиск за по-нататъшно увеличение на лихвите, за да се постигне необходимото ограничаване на инфлацията. Затова и аз повишавам прогнозата си за евентуалната крайна лихва.
Тя няма да е каквото очаквах, но няма да се изненадам, ако крайната лихва достигне 6% или повече. Фед забелязва, че вече има известно повишаване в инфлационните очаквания или поне оттласкване от ниските им нива. Това би трябвало също да е източник на тревога за тях. Данните не показват нищо, което да подсказва, че Фед са се престарали, но те донякъде показват, че Фед трябва решително да отстоява посоката, в която се движи.
Етикети
Фед Самърс прогноза инфлация
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
Така де, да си дойдем на думата.
На възходящ е ясно - ще постигнеш мигащата цена. Тук проблема е, че всеки е доволен и не продава. "Актива" рЪсте...
Съвършенството е в това, когато полетят камъните, да можеш да уцелиш мигащата "цена на екрана". Според мен - няма как да стане.
"Колегата" Ежони ли е, Ижони ли е, не знам, но не отговаря дали е сигурен за цената на размяната.
Намислил съм за изход (световни индекси и индивидуални акции от САЩ и Европа) средата на декември. Лошото е, че @petrg5s е станал алчен и вече ни иска пари за таймингИначе за сега тухлите ще ги държа, защото носят добър доход от наем, спрямо цената, на която съм ги закупил.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Разбира се, че не. Дори на свръх ликвидните чужди борси, над 70% от ликвидността се създава от високочестотна търговия, където от двете ми милки едни колеги, които презирам, ще намажат %.
На възходящ е ясно - ще постигнеш мигащата цена. Тук проблема е, че всеки е доволен и не продава. "Актива" рЪсте...
Съвършенството е в това, когато полетят камъните, да можеш да уцелиш мигащата "цена на екрана". Според мен - няма как да стане.
"Колегата" Ежони ли е, Ижони ли е, не знам, но не отговаря дали е сигурен за цената на размяната.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Искам само да ми кажеш точно как ще вложиш 2000 долара в имот в София през 1980. На всяко семейство се полага максимум един апартамент. Съседите се тъпчеха три поколения отгоре на това двама братя с жените си. Двустаен девет човека. Мъжете работеха в Кремиковци и би трябвало по лесно да получат жилища. 1980 наемаше перестройка и ДС беше изключително силна . Та покупка на черно обърнати долари или бондове от Либия щеше да те отведе директно на некой нар. Така че балканските сметки за имотите от този период трябва да се правят на съвсем друга база.Last edited by anonymous6718; 10.11.2022, 20:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНека погледнем дългосрочно на някои популярни класовете активи. На днешния ден преди 33 години, влезнахме в свободния пазар. До тогава цената на двустайна панелка, където и да е в София струваше 8,000 соц лева. ЦК на партията майка твърдеше, че курса с долара е 1:1, но и в Турция на алъш-вериш и във Виена на борсата се търгуваше 1:4, а партията не предлагаше свободна търговия с валута. Бърза историческа справка показва, че ако през 1980-та някой е вложил $ 2,000 днес ще има:
1) Злато $ 7,580
Не забравяйте обаче, че златото не носи доход, а само шубе да не го открадне някой. Някои компании от лардж капс плащат дивиденти, също както и паналеката носи доход от наем.
Дисклеймър: цените на активите се променят и сравненията с минали периоди, не могат да се екстраполират в бъдещи такива. Историческите данни за злато и лардж капс са от Portfolio Visualizer, а за имотите са - за крайна цена от imot.bg, а за начална от личен опит.Last edited by Майстора233; 10.11.2022, 21:05.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ако искаш - пробвай.
Но да предположим, че играещия с хартийки на виртуални пазари дори не подозира в каква фаза е пазара и почнат да изсипват...
Как смяташ, дали цената на размяната ще е тази мигаща на екрана?
Коментар
-
В грешка си, само се предлага - т.е. проектозакон.
Коментар
-
В грешка си, само се предлага - т.е. проектозакон.
въпрос на време.препоръка е
Коментар
-
Нека погледнем дългосрочно на някои популярни класовете активи. На днешния ден преди 33 години, влезнахме в свободния пазар. До тогава цената на двустайна панелка, където и да е в София струваше 8,000 соц лева. ЦК на партията майка твърдеше, че курса с долара е 1:1, но и в Турция на алъш-вериш и във Виена на борсата се търгуваше 1:4, а партията не предлагаше свободна търговия с валута. Бърза историческа справка показва, че ако на прага на 1990-та някой е вложил $ 2,000 днес ще има:
1) Злато $ 7,580
Дисклеймър: цените на активите се променят и сравненията с минали периоди, не могат да се екстраполират в бъдещи такива. Историческите данни за злато и лардж капс са от Portfolio Visualizer, а за имотите са - за крайна цена от imot.bg, а за начална от личен опит.Last edited by anonymous6718; 10.11.2022, 20:36.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Не забравяй,че той има огромно предимство.С 3 клика парите са му в банката,докато тея панелени кочини в СФ нямат продаване другата година,даже и с двуцифрени промоции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мисля, че приеха закон за личния фалит наскоро
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
От банкстерите нЕма отърване, даже с отнет имот пак си оставят роби на банкстерите.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Някой успявал ли е да излезе, само с един клик при цената, която вижда на екрана от БФБ с 2 милки?
Но да предположим, че играещия с хартийки на виртуални пазари дори не подозира в каква фаза е пазара и почнат да изсипват...
Как смяташ, дали цената на размяната ще е тази мигаща на екрана?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар