IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Съгласен съм, че строителите се унесоха напоследък с печалбите сериозно, ама защо да продават по-евтино ?! Кое би ги накарало ?Няма строител , който да е принуден да продава...., ще си ги държат имотите, ще замразят строежи и няма да почват нови....
    А за вуртуални тухлени проценти посоката на мисълта ти е съвсем грешна. Ние мерим само СПАСЕНИЯТ кеш ..., никой не го интересуват печалби във фиатки.....
    замразяват?!?

погледни договорите за зелено на болшинството строители и ще разбереш, че не строят със собствени средства, а със средства на клиентите... това със замразяването на строежите ще удари страшно много хора повярвали на мантрата "Аз кредити не ползвам и си строя със собствен ресурс" - собствен собствен, но на канарите, които на гола поляна дават 30-40% от себестойността, а на акт14-15 вече и печалбата са дали... акт16 ехе там е каймака..

ЕООД-та със 100лв капитал скрити за един бранд.... бранда нищо не означава, когато юридическото лице е с капитал 100-1000-100000 лв, а строи сграда за милиони... без кредит...и без риск за собственика... да продължавам ли?
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Blackstone ограничава тегленията от фонда за имоти - инвеститорите бързат да излязат - Bloomberg (bloombergtv.bg)
      Blackstone ограничава тегленията от фонда за имоти - инвеститорите бързат да излязат

Групата за частен капитал продава дялове в казина в Лас Вегас

Blackstone ограничи тегленията от инвеститори от своя фонд за недвижими имоти след рязкото нарастване на заявките за теглене от инвеститорите. Инвеститорите могат да изтеглят до 5% от дяловете си през всяко тримесечие, след което Blackstone може да ограничи тегленията, за да предотврати разпродажба на неликвидните си дялове в недвижимите имоти, предава Financial Times.

Ограничението за изтегляне на средства подчертава рисковете, които са поели по-богатите лица, инвестирайки в огромния частен фонд за недвижими имоти на Blackstone, който - след отчитане на дълга - притежава 69 млрд. долара нетни активи, обхващащи логистични съоръжения, жилищни сгради, казина и медицински офис паркове

Blackstone ограничи тегленията от своя фонд за инвестиции в недвижими имоти на стойност 125 млрд. долара след рязко нарастване на броя на исканията за обратно изкупуване, тъй като инвеститорите настояват да получат пари в брой, а опасенията за дългосрочното състояние на пазара на търговски имоти нарастват, пише Financial Times.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Вчера бях по Витоша на разходка и в компанията имаче една счетоводителка ,главна на голяма фирма американска ,сега заплатата и сигурно едоста висока защото плаща 350 евро наем в Манастирски ливади ,отделно плаща наем на дъщеря си в Холандия и джобни и дава ,та хазяина и казал че от Януари и вдига наема с 30% ,тя му обяснила да забрави за случая ,оня обяснил че ако не иска ще го продава сигурно ,после се обадила на брокерката ,жената обяснила че веднага ще и намери същия наем в района ,без да се налага да плаща повече .
        Така че това е положението ,пазара на наеми е наводнен с оферти на същите цени
        Тези ги приказвай на някой друг , който не е сменял наемател лятото и не следи пазара на наеми...., а сега предлагането за наем е с около 25% по-ниско и съответно наемите толкова нагоре. ...от лятото. Наем в Ливадите за нормална двустайка под 400 евро трудно...и не няма да продаде имота...просто я гони щом не иска да плаща пазарната цена.
        Сега се чудя дали да актуализирам моите наеми , че някои не са пазарни, но наемателите са дългосрочни и коректни засега не съм го направил, но вдигнат ли се още 20% или ако инфлацията 2023 е пак двуцифрена от края на 2023 ще го вдигна...., а до тогава се моля да се изнесат на ''по-изгодно'' в Ливадите...Направо дай да им дам контакта на този брокер дето може да им намери такива тънки наеми....:-)

Коментар

Берти знаем ТИ какво си купувал, ама ти докато си купувал други ти четяха мненията и НЕ купуваха.... и сега света им е крив търсейки вината във вестителите.... Какво им е виновен Купата, че са проспали момента.... Най-шокиращо ще бъде ако погледнем след 10 години назад и се окаже, че дори сега е било момент..... Но и да не е са минали 15-20 години чакане за какво...?! Той живота минал....
          купата не е виновен на никой ... освен на себе си

при всяка меча или бича фаза на пазара има викачи ... те се усещат да спрат да викат, когато музиката спре...малко тишина и почват да викат в другата посока ...

има време да купиш има време да изчакаш има време да продадеш (ако искаш) - важното е да приемеш, че пазарът на НИ е цикличен

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

печалбите на строителите от 500% на 50%.
            Виртуалните печалби на кофтородържателите - от 500% на 50% (СПРЯМО 2013Г)
            Съгласен съм, че строителите се унесоха напоследък с печалбите сериозно, ама защо да продават по-евтино ?! Кое би ги накарало ?Няма строител , който да е принуден да продава...., ще си ги държат имотите, ще замразят строежи и няма да почват нови....
            А за вуртуални тухлени проценти посоката на мисълта ти е съвсем грешна. Ние мерим само СПАСЕНИЯТ кеш ..., никой не го интересуват печалби във фиатки.....

Коментар

И защо човек с най-ниският доход в София трябва да купува имот ?! Той може да е САМО наемател...при това някъде между Ботунец и Ихтиман...
              А имотите има кой да ги купува и отдава под наем ако е изгодно...Ако не е просто ключа и да седи...Пак е по-добре от кеш на нулев депозит в бамка....

ПП Хаха , сега гледам, че и за това Троиката ме е изпреварил...Спирам да пиша :-))))
              Вчера бях по Витоша на разходка и в компанията имаче една счетоводителка ,главна на голяма фирма американска ,сега заплатата и сигурно едоста висока защото плаща 350 евро наем в Манастирски ливади ,отделно плаща наем на дъщеря си в Холандия и джобни и дава ,та хазяина и казал че от Януари и вдига наема с 30% ,тя му обяснила да забрави за случая ,оня обяснил че ако не иска ще го продава сигурно ,после се обадила на брокерката ,жената обяснила че веднага ще и намери същия наем в района ,без да се налага да плаща повече .
              Така че това е положението ,пазара на наеми е наводнен с оферти на същите цени

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Така е, съгласен съм, че палачинката може да се обърне а и хайпа вече отмина. Сега да останат сериозните и мотивирани купувачи, които не са на ръба на разходите си. Проблема е, че си прав, обаче както винаги ще има изненади. Спомням си 15.9.2008г.
                сериозни и мотивирани купувачи е имало и ще има, но се огледай колко нови строежи (малко еталбонд, малко вата и айде супер лукс сред панелите...) има , виж обявите за панелки и тн на 1800+ евро квадрата - това не е на пазара с таргет сериозните и мотивирани купувачи..,

понякога 10-15% повече купувачи с хубав кредит могат да забутат пазара до много 'хубави нива', а съответно дефицит на същите може рязко да охлади мечтите на разни смешници да станат богаташи като собственици на 1-2 панелки...

Коментар

Ботич, кое по-точно и колко ще пада ? Олиото е вече цели 20 стинки надолЕ , но пак е по 3 спрямо преди 2 години. Сега гледам маслото, млякото и млечните продукти са станали по 2, газта много падна , ама пак е пъти над нивата преди, а токО само гледай колко е за бизнеса и колко ще бъде за всички след 2025....Тогава като всички сме на ''свободният'' пазар без Козлодуй и половината ТЕЦОВЕ може да стане и по десет....
                  Поне за теб не би трябвало да е трудно да осмислиш , че парите не са това , което бяха и никога няма да бъдат...счупен Италиянски Фиат туй то..., такава им е идеята в този им вид.
                  В тази ситуация имотитУ могат да падат ама само ако ги мериш в розаВ домат при това временно , в хартия трудна работа....

ПП Хаха сега гледам, че Кака Дюри е написала по-рано същото ...тва е пуснаха ни опрката строителите :-))))
                  печалбите на строителите от 500% на 50%.
                  Виртуалните печалби на кофтородържателите - от 500% на 50% (СПРЯМО 2013Г)
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Имаш 1000лв доход. За неотложното да си жив си давала 400лв - храна, топло. Сега даваш 800 лв. С останалото трябва да си купуваш имот, акции, почивки...... И то е 5 пъти по малко.
                    С кво ще си купуваш имоти мааааа - НАЛИ С ПАРИ - а тях ги НЯМА щот ги даваш да си жив.
                    Ако не ги даваш пукваш и ти трябва един имот 1х2 метра. Утре съм на осветяване на такъв имот на 1-ва братовчедка
                    И защо човек с най-ниският доход в София трябва да купува имот ?! Той може да е САМО наемател...при това някъде между Ботунец и Ихтиман...
                    А имотите има кой да ги купува и отдава под наем ако е изгодно...Ако не е просто ключа и да седи...Пак е по-добре от кеш на нулев депозит в бамка....

ПП Хаха , сега гледам, че и за това Троиката ме е изпреварил...Спирам да пиша :-))))
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.12.2022, 11:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

​същественото нещо, което пропускат тези хора е, че цената на НИ отразява точно този хайп и тия ниски лихви и там прошка няма. Ниска лихва сега - висока цена, но качи ли се лихвата в даден етап, сговни ли се икономическата среда - никой не ти връща или компенсира дебелата цена,която си платил, ако се сговни пазарът на труда - това не ти отменя задълженията.

много хора не правят разлика между тегленето на 'хубав кредит' в различни етапи от един бизнес цикъл - после става ама защо Нане удари джакпота 2016-та, а Вуте с по-ниска лихва го из....х 2022-ра ?
                      Така е, съгласен съм, че палачинката може да се обърне а и хайпа вече отмина. Сега да останат сериозните и мотивирани купувачи, които не са на ръба на разходите си. Проблема е, че си прав, обаче както винаги ще има изненади. Спомням си 15.9.2008г.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        много сте ми странни като почнете ама какво бил казал 2017-та-2022-ра така го виждам така го казвам
                        6000 ника май основната му работа е това (и още 1-2 ника)

2017-та след като казах, че НИ не са вече ок като цена спрямо реалността в БГ не съм си седнал на ръцета и да гледам какво направил лорда или ратко или някой си
                        имам 20+ сделки за ЗЗ и вие го знаете, не съм седнал на депозит да чакам (като лорда. и несамо..преди да вземе нещото в бургас)
                        и други инвестиции имам за периода...
                        мое мнение си е че от 2017-та ЖИ имотите в големите градове стават за нишо друго освен спекула, а аз с тухли не спекулирам.
                        като знам кой какво взе и сътвори от вас за същия период... ми то аз съм най-голямото биче за имотите (верно че за земя, но пак е имот)

ако мога да купя за 90К нещо, което ми носи наем 500Е - ще купя, а до тогава ще съм далеч от пазара и лъвчетата и ще си действам други неща.

ПП тези дни пак ще купувам земя, че да не седи кеша заспал
                        Берти знаем ТИ какво си купувал, ама ти докато си купувал други ти четяха мненията и НЕ купуваха.... и сега света им е крив търсейки вината във вестителите.... Какво им е виновен Купата, че са проспали момента.... Най-шокиращо ще бъде ако погледнем след 10 години назад и се окаже, че дори сега е било момент..... Но и да не е са минали 15-20 години чакане за какво...?! Той живота минал....
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.12.2022, 11:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Пауъл сигурно отваря страницата на MK Brokers, преди да излезе и да каже нещо
                          Човека им съобщи човешки че лихвите ще са високи до 2024 година ,а почнаха да ги вдигат в началото на 2022 година това са почти 3 години ,и това е до сега информация

Коментар

Споко ве - набалбукалите се "инвеститори" са във фазата на отричането.
                            Всичко ще пада ма имотя не....
                            Цяла европа обедня с 50%, койнерите с 80%, имотковците щели да пИчелят
                            ДА си прочетат следващите фази и да подготвят кърпите, може и въжето
                            Ботич, кое по-точно и колко ще пада ? Олиото е вече цели 20 стинки надолЕ , но пак е по 3 спрямо преди 2 години. Сега гледам маслото, млякото и млечните продукти са станали по 2, газта много падна , ама пак е пъти над нивата преди, а токО само гледай колко е за бизнеса и колко ще бъде за всички след 2025....Тогава като всички сме на ''свободният'' пазар без Козлодуй и половината ТЕЦОВЕ може да стане и по десет....
                            Поне за теб не би трябвало да е трудно да осмислиш , че парите не са това , което бяха и никога няма да бъдат...счупен Италиянски Фиат туй то..., такава им е идеята в този им вид.
                            В тази ситуация имотитУ могат да падат ама само ако ги мериш в розаВ домат при това временно , в хартия трудна работа....

ПП Хаха сега гледам, че Кака Дюри е написала по-рано същото ...тва е пуснаха ни опорката строителите :-))))
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.12.2022, 11:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                              Централните банки няма да държат лихвите високи дълго време

https://www.bloombergtv.bg/a/20-klub...ki-dalgo-vreme
                              Пауъл сигурно отваря страницата на MK Brokers, преди да излезе и да каже нещо

Коментар

• тая нощ почти сте ги бутнали тия цени
                                още 1-2 такива атаки и ще паднат
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X