Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.pariteni.bg/novini/kredi...ilishte-245030
Има проблем с изплащането на кредити за жилище Един на всеки 10 корпоративни заема в Европа вече се бави
Я искам всички сложили розовите очила да коментират тази статия ?
Какво стана сега ?
Защо такива новини идват ?
Това е като някой тебе да те цитира
Очаквали фалити на инвеститори - И ти това чакаш ама и ти толкова ще го дочаш
Предишната криза хвана инвеститорите в имоти в УК с големи кредити сега всички са добре капитализирани като в БГ така че вземи си пуканки и седи и чакай да фалират
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
До оня ден ти разправях да продадеш имот и да го набиеш в койни щом си толкова сигурен ти се обясняваше как ти били за лично ползване
Сега изведнъж бил продал имот купил койни и тн тн
Ей магнит е тая тема магнитЕдните викат "продаде и наби в конове" другите викат "не вярваме" седнете се разбере накрая, кво съм направил, да си знам и аз кво съм направил.
- 1 like
Коментар
-
Берти реално няма значение ти лично какво си направил, въпросът е какво си заявил като позиция и дали си познал
И е крайно време да кажеш - Сори сбъркал съм
Това е причината да те "ям" редовно защото нямаш доблестта да си признаеш че си сбъркал за имотите 2017-та да не говорим за 2020-та
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
който е писал статията няма дълбоки познания за динамиката на пазара на НИ в София, но и материалът е насочен към 'шараните' та всичко е наред.
ако имаш някой приятел в банка му дрънни да го питаш как се развива при тях пазара декември и сега януари (ипотеките)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ще си говорим пак до края на годината.
- 2 Харесвания
Коментар
-
5 месеца Каврък
Сделките падат от 5 месеца - Това е предостатъчно време за да падне пазара, а той почти не е помръднал
Мой познат оня ден ми се жалва че е пуснал обява за продавачка на 1400лв заплата и има само две подадени СВ-та викнал ги а те даже и не отишли на срещата
Как точно очакваш да паднат цените ???
Питай го твоят познат дали е хепи от пазара. 1400 бруто е малка заплата. Липсата на хора за работа не означава автоматично, че всички са много добре и пачкосани. От една страна имаш застаряване на нацията и все повече хора са в пенсионна възраст с болежки и невъзможност за пълен работен ден, а ако към това сложиш и износа на работна ръка, който след ковида пак си върви... в един момент се получава, че няма хора за работа, а бизнесът не изкарва, че да даде двойни заплати...
В момента последното нещо, което държи цените на тези виски нива е евтиният ипотечен кредит и относително евтиния потребителски такъв. Банките в момента играят покер и се гледат без да мигат, защото е заложен пазарния дял. В един момент тръгнат ли глемите...ще тръгне влака.
Чехия
The average interest rate on newly granted mortgages in Czechia was 5.86 percent in October, up slightly from the 5.83 percent seen the previous month. These rates are the highest recorded in 20 years.
The number of mortgage loans given by banks and building societies in Czechia was 82 percent down year-on-year in October, a similar fall to in September.
Mortgage providers say new mortgage numbers went down by about 60 percent in the January to October period.
вдигнат ли се лихвите до някакви нива от сорта на 5-6% + банките да изискват едно добро самоучастие 25%+... смятай, че огромна част от ипотечното изчезва, а в София конкретно в момента ипотечното 'помага' за едно 35-40% от сделките да се случат .. анализа оставям на теб.
наздраве и хубава вечер от мен!
Last edited by bertram; 21.01.2023, 22:52.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Не е достатъчно.
За да паднат цените е нужно да имаш високи лихви по кредитите и свиващи се доходи плюс увеличено предлагане.
Лихвите са в ход но все още не са ударили пазара защото не са в рестриктивна територия,доходите са следствие от свиването на икономиката,а последното корелира с първите две.
200лв на месец не могат да обърнат количката. За целта трябват лихви от над 6% които бъди сигурен че няма да ги видим в БГ
Тия 200лв повечето от хората ще ги получат като увеличение на заплатата тази година
А както написах в предишният пост НЯМА да има СВИВАНЕ на икономиката - При 10% инфлация няма как да има рецесия
Горното си го запишете да не викате после че никой не ви го е казалLast edited by 6000; 21.01.2023, 22:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.pariteni.bg/novini/kredi...ilishte-245030
Има проблем с изплащането на кредити за жилище Един на всеки 10 корпоративни заема в Европа вече се бави
Я искам всички сложили розовите очила да коментират тази статия ?
Какво стана сега ?
Защо такива новини идват ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
лично за мен 2014-15-16(с уговорка за 16-та) беше последния смислен момент за покукпа в София (за който иска да инвестира, а не да спекулира и да се набива просто така). Нали не очакваш, че това според мен е бил момента за връх... кой купува на връх. После се юрна народа и духът излезе от бутилката, което с ниските лихви по кредитите направи яхуто още по яко. 2019-та беше време да започнат да се случват неща по пазарите, но ковида с паника, която се получи даде мотивация за още една мнооого яка инжекция, която виждаме до какво доведе.
в личен план, че все съм ти в устата от 2017-нататък си казах вместо да вкарам пари за един апартамент в София я по-добре да инвестирам в друг тип НИ, които НИ не се произвеждат така лесно ... останалото го знаеш. Пазарът винаги носи изненади и в едната и в другата посока и ако всичко е линейно няма да има кризи нито яхуу-та и психози покрай това.
по линия на шумата (както с пренебрежение се нарича КЕШ-а) - не мисля, че с политиката, която са поели всички значими ЦБ ще има палене на шумата, а точно напротив... доста хора ще си дадат равносметка, че понякога едни готови пари ... може да направят разликата между това да имаш или да нямаш.
успех в инвестициите или каквото там се занимаваш
Това са неща които са помнят и са проверими - А това лично ти какво си направил няма значение защото ние не сме разследващи та да проверяваме
Факт е че ти НЕ каза : Абе имотите все още ще поскъпват ама земята ще поскъпне повече
А каза - Идва голямото МЯУ и имтотите ще се сринат
Еми имотите не само че не се сринаха а от 2017-та са х2 и отгоре
И е крайно време да кажеш - Сори сбъркал съм
Това е причината да те "ям" редовно защото нямаш доблестта да си признаеш че си сбъркал за имотите 2017-та да не говорим за 2020-та
- 3 Харесвания
Коментар
-
5 месеца Каврък
Сделките падат от 5 месеца - Това е предостатъчно време за да падне пазара, а той почти не е помръднал
Мой познат оня ден ми се жалва че е пуснал обява за продавачка на 1400лв заплата и има само две подадени СВ-та викнал ги а те даже и не отишли на срещата
За да паднат цените е нужно да имаш високи лихви по кредитите и свиващи се доходи плюс увеличено предлагане.
Лихвите са в ход но все още не са ударили пазара защото не са в рестриктивна територия,доходите са следствие от свиването на икономиката,а последното корелира с първите две.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Комшиите в Карлово ли те научиха така да лъжеш?
Ако сте достатъчно тъпи че да вярвате,че всички процеси на масови съкращения и свиване на бизнеси извън България няма да ни засегнат....No comment !
- 1 like
Коментар
-
Преди да паднат цените пазара трябва да премине в режим на спад в сделките+задържане на цените.Този процес е налице от половин година.От Февруари в България лихвите ще се увеличават още а до няколко месеца ще са в рестриктивна територия
- 1 like
Коментар
Коментар