IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Да, ама оня коньовския му се върза на локумите и сега всички знаем докъде я докара.
    До деЦката...

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19

Започвам да се съмнявам, дали може да "мисли"...
      Да, ама оня коньовския му се върза на локумите и сега всички знаем докъде я докара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Ма ти хубаво знаеш как да го правиш, въпросът е защо така с двоен аршин мериш?

Споко, въпросът е риторичен, на всички във форума е ясно.
        Къде видя товаа, болднатото от моя страна?!

Това, което са предложили в законопроект е само в ущърб на купувачите...

А, го приемат глупаците на държавната хранилка и стой да гледаш каква ще бъде недостъпността до имоти...

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
          Мммм, шушон, не знам кога си се появил тук...?!

Много добре знам как да флипвам, как да строя и как да продавам на перонци като теб...

Сполай ти!

Ма ти хубаво знаеш как да го правиш, въпросът е защо така с двоен аршин мериш?

Споко, въпросът е риторичен, на всички във форума е ясно.

Коментар

• Мммм, шушон, не знам кога си се появил тук...?!

Много добре знам как да флипвам, как да строя и как да продавам на перонци като теб...

Сполай ти!

Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Миличкият, живи да ви ожалят брокерите.

Защо не си толкова жалостив като стане дума, че заради тия въпросни "флипъри" младите семейства не могат да се сдобият със жилище, тъй като търсенето е изкуствено завишено? Ама като ще ударят именно тази прослойка, която всъщност е вредна за икономиката, рев до небесата как държавата е лоша. Хах

Коментар

Естествено че удря!

Кажи сега, има ли държавници...?!?

Има навсякъде калинки. До постове в управление на държавата стигат само глупаци и лизачи!

Държава върви напред, когато начело застанат хора от бизнеса, а не крадци. Тези хора градят и създават! Не ограбват!
              Миличкият, живи да ви ожалят брокерите.

Защо не си толкова жалостив като стане дума, че заради тия въпросни "флипъри" младите семейства не могат да се сдобият със жилище, тъй като търсенето е изкуствено завишено? Ама като ще ударят именно тази прослойка, която всъщност е вредна за икономиката, рев до небесата как държавата е лоша. Хах

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

държавата е мащеха

докато не приемат закона не можем да знаем - може и да се размине.

то стига и само на маржа да го сложат - пак удря в джоба
                Естествено че удря!

Кажи сега, има ли държавници...?!?

Има навсякъде калинки. До постове в управление на държавата стигат само глупаци и лизачи!

Държава върви напред, когато начело застанат хора от бизнеса, а не крадци. Тези хора градят и създават! Не ограбват!
                Last edited by COVID-19; 18.12.2024, 15:46.

Коментар

Ама ти верно не разбираш, какво ти написа по долу Ратко...

Ми нали ще го приспадна от шопа и ще ти тресна ново за купувача...
                  държавата е мащеха

докато не приемат закона не можем да знаем - може и да се размине.

то стига и само на маржа да го сложат - пак удря в джоба
                  Last edited by bertram; 18.12.2024, 15:39.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

трайо не го мислим - ЕС е безбрежен. ако тука му дръпнат столчето има квалификацията да ходи да бачка в ЕС - поне така го усещам като е споменавал с какво се занимава (бегло).

към държавата съм закачен до толкова до колкото пиша софтуер за частни фирми и гледам да съм в час с нормативните промени.
                    та тия намеци 'сещаш се' са безпочвени.

давай по материята - това с ДДС ако го приемат ще вдигне цените при флипърите 100%, а строителите ще станат по-конкурентни
                    Шопов ще маже филията от двете страни, а спекулантите ще се чудят колко от ДДС да е за сметка на техния марж и колко за пациента.
                    Ама ти верно не разбираш, какво ти написа по долу Ратко...

Ми нали ще го приспадна от шопа и ще ти тресна ново за купувача...

Коментар

ако вдигнат (вероятно ще се наложи) ДОД - икономиката ще посивее. именно затова гледат да хвант сегменит, в които няма как да се крие (част се крие).
                      примерно както се случи така,че имотите са масово с ипотека - няма как да минеш апарта за 30К евро и да платиш ддс на основа 30К - чиновниците не са будали. Има ли ипотека нещата са на светло и бирника си взима своето.
                      държавата/общините не си върши работата ами мислят врътки да съберат пари.
                      С такова мислене на парче вече 10 години отлагаме проблеми и те стават все по големи.
                      В конкретния случай работата е ДАНЪЧНА ОЦЕНКА. Ко трябва с ИИ да ги правят, въпреки че и проЗ ексел ще свърши работа
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

аааа, вместо да ти вземат 10% за доходи като физическо лице да ти вземат и 20% ДДС.
                        Много по добре е да вдигнат ДОД на 20%+до МРЗ 0% и да не се занимават с разни глупости.
                        И актуализиране на данъчните оценки според продажните цени за миналата година баш като МРЗ, а не административно на 10-15г
                        ако вдигнат (вероятно ще се наложи) ДОД - икономиката ще посивее. именно затова гледат да хвант сегменит, в които няма как да се крие (част се крие).
                        примерно както се случи така,че имотите са масово с ипотека - няма как да минеш апарта за 30К евро и да платиш ддс на основа 30К - чиновниците не са будали. Има ли ипотека нещата са на светло и бирника си взима своето.

Коментар

Миии Трайо затова го е страх за столчето...

Аааа, мисля и ти си закачен покрай разни такива държавни "институции"....
                          трайо не го мислим - ЕС е безбрежен. ако тука му дръпнат столчето има квалификацията да ходи да бачка в ЕС - поне така го усещам като е споменавал с какво се занимава (бегло).

към държавата съм закачен до толкова до колкото пиша софтуер за частни фирми и гледам да съм в час с нормативните промени.
                          та тия намеци 'сещаш се' са безпочвени.

давай по материята - това с ДДС ако го приемат ще вдигне цените при флипърите 100%, а строителите ще станат по-конкурентни
                          Шопов ще маже филията от двете страни, а спекулантите ще се чудят колко от ДДС да е за сметка на техния марж и колко за пациента.

Коментар

засега ако си в категорията търговец (врътнеш имота за по-малко от 3г) си плащаш 10% данък за маржа
                            ддс не играе към момента за сделки, където продавач е физическо лице.

но явно имат идеи....
                            аааа, вместо да ти вземат 10% за доходи като физическо лице да ти вземат и 20% ДДС.
                            Много по добре е да вдигнат ДОД на 20%+до МРЗ 0% и да не се занимават с разни глупости.
                            И актуализиране на данъчните оценки според продажните цени за миналата година баш като МРЗ, а не административно на 10-15г
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Едно време имаше на 3 години ако препродадеш си дължиш кат стой та гледай. В Гърция е 5 години.
                              затова и всичко минава на данъчна оценка която не се променя.
                              Сега как е в БГ?
                              засега ако си в категорията търговец (врътнеш имота за по-малко от 3г) си плащаш 10% данък за маржа
                              ддс не играе към момента за сделки, където продавач е физическо лице.

но явно имат идеи....

Коментар

пак казвам тук е въпроса как държавата ще третира сделката
                                ако трябва да сме обективни ако ганьо е платил 60К 50+ддс и сега иска да го продаде за 120К то следва да внесе 10К

не ги мисля аз тия неща, но съм убеден, че много хора в ДА им кроят шапка на въпросните капиталови, че само 10% им малее

ПП фиска е бездънна яма , а всеки трети стана спекулант с жилищни имоит - ти ако си чиновник няма ли да се огледаш в тази кесия?
                                Миии Трайо затова го е страх за столчето...

Аааа, мисля и ти си закачен покрай разни такива държавни "институции"....

Коментар

Working...
                                X