Първоначално изпратено от Assen123
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Имот до водата - Сингапур, Истанбул...минимум 15-20К$ на метър.
Иначе мизерия има навсякъде, дори в Сингапур имаше квартали като софийските панелни гета като Красна Поляна, където ясно си личеше нископлатената работническа класа, свираща се в имоти под наем или по 2ма 3ма в една деЦка.
И хората там пътуват по 80-100 км с мотопед на работа до големия град, а тук нашите сривльовци още се назлъндисват на Самоков, Бобошево и Ихтиман. (нищо след време ще се усетят).
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Това с разсрочването на депозита е класика и е от първите червени флагове. Че за какво ми е наемател, който няма 5 хиляди лева на цяло? Що за цървул, а идва да наема на 1000 и нещо евро на месец. Айде шута и у лево.
На последния ми имот през септември даже исках 3 депозита и се намръщиха, но след като помислиха един ден (сигурно са отишли на още няколко огледа) и ми ги платиха. Чисто нов тристаен на Артекс в Дианабад, неживяно, без коментар на цената, пак на млада българска двойка (ИТ мъж и адвокат жена), които след 10-на години в Лондон, отчаяни от м@нг@лизацията и джендъризацията там, се местят обратно в БГ.
Интересното в сегмента наеми над 1000 евро е, че винаги има хора, които идват на оглед и се почва... това е много надценено и струва 6-700 евро най-много и стотинка повече не давали! Гоня ги на момента.
Сеща ме точно за хората дето обясняват как на строителя му струвало 500е/м2 затова над 800-900е/м2 за покупка е измама. И така цел живот у деЦката.
трябва да се въведе прогресивен данък на живеещите в децките
за 40+ години тоне 25%
да видиш тъмни прозорци ли ще имапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Левчо, шегуваш се сигурно. Ако питаме Ботича в Истанбул са по 200 евро квадрата:-) Те и на първа линия на Глифада са били по 300 евро най-много :-)
В Глифада за 300 € и палмата отпред на някоя къща или кооперация не мое да си купи.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
как на строителя му струвало 500е/м2 затова над 800-900е/м2 за покупка е измама. И така цел живот у деЦката.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кое пропускам? Фалитите на бамки ли?
Коментар
-
Левчо, шегуваш се сигурно. Ако питаме Ботича в Истанбул са по 200 евро квадрата:-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това се опитах и аз да обясня. Моите са да речем не висок, но малко над средният сегмент като място и направа. Ако нямам подходящ наемател ще седи празно докато се намери. Безсмислено е да се отдава на всеки който поиска / а искащи винаги има/ , а такива които не отговарят на финансовите условия ги пропускам на момента... Най-забавно ми е като им кажа, че депозита е 2 наема да ме питат ама може ли сега да дам единият депозит а другият след 6 месеца примерно ?! Не са виновни хората, че нямат достатъчно пари , но да си намерят нещо по джоба.... предложения има хиляди....
На последния ми имот през септември даже исках 3 депозита и се намръщиха, но след като помислиха един ден (сигурно са отишли на още няколко огледа) и ми ги платиха. Чисто нов тристаен на Артекс в Дианабад, неживяно, без коментар на цената, пак на млада българска двойка (ИТ мъж и адвокат жена), които след 10-на години в Лондон, отчаяни от м@нг@лизацията и джендъризацията там, се местят обратно в БГ.
Интересното в сегмента наеми над 1000 евро е, че винаги има хора, които идват на оглед и се почва... това е много надценено и струва 6-700 евро най-много и стотинка повече не давали! Гоня ги на момента.
Сеща ме точно за хората дето обясняват как на строителя му струвало 500е/м2 затова над 800-900е/м2 за покупка е измама. И така цел живот у деЦката.Last edited by ivanvg93; 25.12.2022, 21:04.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Имот до водата - Сингапур, Истанбул...минимум 15-20К$ на метър.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.12.2022, 20:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеДнес реших да видя какви да били "настроенията" в съседния форум (Биткойн) и хоп, какво виждат очите ми:
Обърнете внимание на датата, когато цената е ...... 361 $.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Песимисте, Сингапур е супер място. Изкарахме една седмица там и ми хареса много. Климата малко не е по моите желания но иначе е устроен доста добре.
Ко Самуи беше моя отколешна мечта и не се разочаровах нито за момент, но разбрах, че с Албена съм ударил джакпота. Няма отровни морски таралежи, медузи и змии при нас, къпем се в морето без да има специални мрежи против отровни морски гадини.
По света навсякъде имотите до водата са привилегия само на богаташите.
Песи, ще ти се наложи да дойдете с Левчо до Балчик, тъй да знаеш.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Хмм прав си. И аз догодина мисля да пусна моя, който е във високия клас и вероятно, ако не намеря подходящ кандидат, по-добре да му тегля ключа отколкото да имам разправии после.
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.12.2022, 20:20.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Разбирам мисълта ти и съм съгласен донякъде. Кешфлоу 0 за даден момент мен лично не ме бърка. Дори го предпочитам спрямо това да пусна наемател на подпазарна цена оти е ного убав. Претенциозен съм към наемателите си и докато не си избера свестен такъв по моите правила, не го отдавам. Който не му изнася, да отива на друго място. Наемодателят определя правилата и има властта над наемателя.
Във високия сегмент, където отдавам аз, ако започнат да се пазарят за цената, работата е на зле. Значи само две неща - че имотът е надценен (а който си разбира от работата не го пуска надценен) или не им е по джоба. А като не им е по джоба и спре да плаща след 3 месеца, какво правим? Лесно може да отидеш в негативен кешфлоу за година назад като си пуснал м@нг@л или спре да плаща, изпокарате се, тръгнеш да го гониш и ти го изпочупи за благодаря. Пък после с 2-та депозита стягай щети за десетки хиляди или води дела с години в българския съд.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Значи ако правилно съм разбрал логиката тук е дадени са 100 единици капитал който "трябва" да носят нетна годишна доходност от 5%. И ако тази доходност падне под 5% решението е да нямаме наемател т.е. правим кеш флоуа да е 0?
Това което казвам и е факт че пазара е винаги прав що се отнася до масовия жилищен сегмент. Да сравняваш топ пазар на остров с ограничена площ с недоразвит такъв в малка държава не издържа логика.
Във високия сегмент, където отдавам аз, ако започнат да се пазарят за цената, работата е на зле. Значи само две неща - че имотът е надценен (а който си разбира от работата не го пуска надценен) или не им е по джоба. А като не им е по джоба и спре да плаща след 3 месеца, какво правим? Лесно може да отидеш в негативен кешфлоу за година назад като си пуснал м@нг@л или спре да плаща, изпокарате се, тръгнеш да го гониш и ти го изпочупи за благодаря. Пък после с 2-та депозита стягай щети за десетки хиляди или води дела с години в българския съд.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар