IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
    European Real Estate Stocks Could Fall by 50%, Citi Says

https://www.bloomberg.com/news/artic...rope#xj4y7vzkg
    Ем аз му казах на Терзийката да скъсява Воновията още като беше на 23$, тя падна на 20$ на него му се струваше че вече е на дъно, тя отиде на 15$.... не съм я гледал последно!

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Незнам какво не можеш да разбереш ама хората купуват сградата на топ локация и то в ЛОНДОН на цена около 5000 паунда за кварат, ама квадрата не е с общите части нали знаеш. Я ни кажи колко е тук в топ център ценатан на квадрат? Нека видим къде са те, къде сме ние, защото на мен ми се струва, че сме много близко до тях на цени. Така че Софето си е вече баш като Лондон, кой, какво иска да разправя, факт!
      Българина е богат бря! КъдЯ отиваш, може би?!

Щом може кашкаваля да е по-скъп от франкфуртския, колко му е и имотето да се харчи по-скъпо!
      Ко туй "лондон" - село някакво, нали?

Коментар

Незнам какво не можеш да разбереш ама хората купуват сградата на топ локация и то в ЛОНДОН на цена около 5000 паунда за кварат, ама квадрата не е с общите части нали знаеш. Я ни кажи колко е тук в топ център ценатан на квадрат? Нека видим къде са те, къде сме ние, защото на мен ми се струва, че сме много близко до тях на цени. Така че Софето си е вече баш като Лондон, кой, какво иска да разправя, факт!
        Заплатите като в Лондон ли са ?
        Далаверите не са като в Лондон ,определено ,наште политици и техните семейства и обръчи от фирми са рекордьори в световен мащаб

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Трудно ми е да коментирам защото не познавам пазара в Лондон. Отделно ме объркват и наемните договори за които пишат. Не разбирам те откупуват наемният договор, ли ?
          "Настоящият наемен договор на Deutsche Bank изтича през април 2024 г., а германският кредитор трябва да се нанесе в нова централа над Moorgate в лондонското Сити тази година."
          и
          "Deutsche Bank подписа 25-годишен наемен договор за имота с площ от близо 53 хил. кв. м през 2017 г. и ще плаща наем от 38 млн. паунда на година. "

Коментар

• European Real Estate Stocks Could Fall by 50%, Citi Says

https://www.bloomberg.com/news/artic...rope#xj4y7vzkg

Коментар

• USD MBA 30-Year Mortgage Rate 6.45% 6.48%

+ чакаме тук
              Last edited by unimog; 29.03.2023, 14:22.

Коментар

Дури, би ли се наела да коментираш статията от линка по-долу? Как виждаш цената в Лондон на кв.м. Каква е цената в СФ на реципрочна локация?
                https://www.investor.bg/a/534-novini...257-mln-paunda
                Трудно ми е да коментирам защото не познавам пазара в Лондон. Отделно ме объркват и наемните договори за които пишат. Не разбирам те откупуват наемният договор, ли ?
                "Настоящият наемен договор на Deutsche Bank изтича през април 2024 г., а германският кредитор трябва да се нанесе в нова централа над Moorgate в лондонското Сити тази година."
                и
                "Deutsche Bank подписа 25-годишен наемен договор за имота с площ от близо 53 хил. кв. м през 2017 г. и ще плаща наем от 38 млн. паунда на година. "

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Със КОТКА .
                  Моята лови мишки и ми ги носи, после ги ядът уличните. Виж врабците си ги хапва
                  моя котак само от женски се интересува.
                  и мисли, че храната идва от пликче.
                  ако остане навън ще се размножава докато умре от глад
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

за незаконна къща, как предвиждаш да се процедира?
                    Със КОТКА .
                    Моята лови мишки и ми ги носи, после ги ядът уличните. Виж врабците си ги хапва
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Интересно като приемат ЗАКОН че само по лична карта ти е основно жилище как ще регистрираш 10 жилища като основни?
                      Всички други 1% данък, може и 2% за по наглите . Няма значение дали го даваш под наем. И няма да има данък за отдаване под наем - ще ти го вземат предварително.
                      Всички монополисти като ЧЕЗ, вода искат да има такса достъп - правят такава за всяко НЕОСНОВНО жилище - примерно за 10 кубика вода (30лв) и 300киловата ток (60лв) и не ползвай. Никой не те задължава. Ако се откажеш - ще си плащаш НАНОВО за присъединяване да ти ги пуснат - или 1000лв.
                      за незаконна къща, как предвиждаш да се процедира?
                      препоръка е

Коментар

• ии не можахме да изясним ситуацията, кой крив, кой прав
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Начини има ,ама тия начини са свързани с разходи и с доста бумащина, така че доста хора ще се замислят дали изобщо да си го причиняват това.
                          Пак ще дам примера с гастарбайтера от Кърджали, който бил купил 5 апартамента в града и спестявал пари за шести.В резултат на такива като него има много необитаеми жилища, а цените растат.И ако някое младо семейство, което иска да работи в града,да създаде и отгледа деца,реши да купи жилище то цените са непосилни за тях. В резултат се набутват с голям кредит,създават по-малко деца,а и парите потъват в банките вместо да отиват за потребление.Е нормално ли е това?Отразява се негативно и на демографията и на потреблението.
                          И теб подобно нещо не трябва да те притеснява,щото жилище, което се отдава под наем,не е необитаемо.
                          Интересно като приемат ЗАКОН че само по лична карта ти е основно жилище как ще регистрираш 10 жилища като основни?
                          Всички други 1% данък, може и 2% за по наглите . Няма значение дали го даваш под наем. И няма да има данък за отдаване под наем - ще ти го вземат предварително.
                          Всички монополисти като ЧЕЗ, вода искат да има такса достъп - правят такава за всяко НЕОСНОВНО жилище - примерно за 10 кубика вода (30лв) и 300киловата ток (60лв) и не ползвай. Никой не те задължава. Ако се откажеш - ще си плащаш НАНОВО за присъединяване да ти ги пуснат - или 1000лв.
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Дури, би ли се наела да коментираш статията от линка по-долу? Как виждаш цената в Лондон на кв.м. Каква е цената в СФ на реципрочна локация?
                            https://www.investor.bg/a/534-novini...257-mln-paunda

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Миро, тези жилища са купени по някаква причина и няма да се продават и да се вдигнат данъците. Има купища начини да станат основни жилища и като адвокат трябва да ги знаеш
                              Начини има ,ама тия начини са свързани с разходи и с доста бумащина, така че доста хора ще се замислят дали изобщо да си го причиняват това.
                              Пак ще дам примера с гастарбайтера от Кърджали, който бил купил 5 апартамента в града и спестявал пари за шести.И нито един не бил обитаем. В резултат на такива като него има много необитаеми жилища, а цените растат.И ако някое младо семейство, което иска да работи в града,да създаде и отгледа деца,реши да купи жилище то цените са непосилни за тях. В резултат се набутват с голям кредит,създават по-малко деца,а и парите потъват в банките вместо да отиват за потребление.Е нормално ли е това?Отразява се негативно и на демографията и на потреблението.
                              И теб подобно нещо не трябва да те притеснява,щото жилище, което се отдава под наем,не е необитаемо.
                              Last edited by mirodes; 29.03.2023, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Човекът много разумно разсъждава. Не му се сбъдват предвижданията по една единствена причина-политиците в България масово са корумпирани и влагат парите от подкупите в недвижими имоти. Ако имахме честни политици щяха да сложат по-високи данъци на необитаемите жилища и нямаше цените да са такива. Примерно 1 процент от данъчната оценка както е в повечето развити държави по света. За жилище от 500 хиляди да се плаща по 5000 лв данък годишно,пък да видим дали цените ще са такива. При една трета необитаеми жилища в големите градове 20 процента от тях да излязат на пазара за продажба заради тия данъци и цените ще се сринат.
                                Миро, тези жилища са купени по някаква причина и няма да се продават и да се вдигнат данъците. Има купища начини да станат основни жилища и като адвокат трябва да ги знаеш

Коментар

Working...
                                X