IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хаха, Театро щом е най-скъпарският клуб....Думи нямам. В София ходихме вднъж с колеги (до хотел Рила се намира). Е няма по-долнопробна чалгарница от това. Някакво борче му е собственик. Вътре - ад от пушеци и само алкохоли-ментета.
    Едно сепаре е 800 кинта, смятай.
    Селави на Драгалевци е класи над тва, има страшна кухня, а бръмчалките са на ниво.

Коментар

Това второто е "кулата" на Драган Цанков. Сградата буквално се руши. Надали има по-некачествено изпълнение в района. Мазилката и е опадала. Надали ще изкара и 6 по рихтер това нещо. Шумно-ад. Да не говорим и че е сигурно най-грозната сграда в района. Каква локация е това? Боклук на квадрат.
      Ама тва не им пречи да му търсят "скромните" 3200 евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Във Варна много набързо огладняха, понеже свършиха лесните мангизи, а тук освен строителство друго - нЕма. Сии тераса (скъпарско на брега) не работи понеделник и вторник, Бм (на брега) хлопнали кепенци, Театро (най-скъпарския нощен клуб) вече работи само петък и събота, в мола и по центъра много магазини хлопнаха кепенци. Като добавим и секването руски (в повечето случаи крадени мангизи) Варна я пиши бегала.
        Бизнеса много рано си повЕрва, че тук е Монако, вдигна цените и сега затваря . В София на доста по гъзарски заведения цените са като тук, но София колкото и да е назад от западните градове е класи над Варна.
        Хаха, Театро щом е най-скъпарският клуб....Думи нямам. В София ходихме вднъж с колеги (до хотел Рила се намира). Е няма по-долнопробна чалгарница от това. Някакво борче му е собственик. Вътре - ад от пушеци и само алкохоли-ментета. Поне жена да имаше някоя като хората а то едни крокозъбели за сервитьорки... Абе ужас.

Коментар

Ето пример в локация, локация...локация:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...i8b&f1=1&fe7=1
          7 евро на кв/наем

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...i33&f1=3&fe7=1
          3200 евро при продажба.

Купуваш и чакаш......чакаш.....чакаш..... и така 45 години, докато ги избиеш. Баси далаверата.
          Това второто е "кулата" на Драган Цанков. Сградата буквално се руши. Надали има по-некачествено изпълнение в района. Мазилката и е опадала. Надали ще изкара и 6 по рихтер това нещо. Шумно-ад. Да не говорим и че е сигурно най-грозната сграда в района. Каква локация е това? Боклук на квадрат.

Коментар

4к в кол център се дават само в София и само за редки езици, които се говорят от пет човека на кръст. Главно говорим за изпаднали чужденци от съответната държава, които там не могат да си намерят работа или за разни младоци, които тепърва започват. Лъжат ги, че било супер евтино в България. Да ама не. Текучеството при тях е брутално. Идват, работят 1-2 месеца, напият се няколко пъти, на...т някоя наша кифла, търсеща "чужденец" и се омитат, понеже виждат колко е зле положението в БГ и осъзнават, че на социал в родината им се живее далеч по-добре отколкото с двойна на средната заплата в БГ.А и честно казано, подобна работа е по-кофти и от това да миеш кенефи. Примерно да обясняваш на някой шведски пенсионер как да си включи лаптопа...Или да лъжеш най нагло хората, четейки заучени скриптове и да им пробутваш разни неизгодни застраховки и абонаменти...Тези работодатели неслучайно са дошли в България, просто в БГ няма закони и се измъкват между капките.

Във Варна заплатите са 50% от софийските, за там не искам и да коментирам даже.
            Във Варна много набързо огладняха, понеже свършиха лесните мангизи, а тук освен строителство друго - нЕма. Сии тераса (скъпарско на брега) не работи понеделник и вторник, Бм (на брега) хлопнали кепенци, Театро (най-скъпарския нощен клуб) вече работи само петък и събота, в мола и по центъра много магазини хлопнаха кепенци. Като добавим и секването руски (в повечето случаи крадени мангизи) Варна я пиши бегала.
            Бизнеса много рано си повЕрва, че тук е Монако, вдигна цените и сега затваря . В София на доста по гъзарски заведения цените са като тук, но София колкото и да е назад от западните градове е класи над Варна.
            Last edited by better; 07.03.2023, 22:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

И аз имам познат, който в София получава колкото западните си колеги и близо 60% над средното за позицията спрямо другите фирми. Винаги е имало такива изключения, обикновено са нов аутсорсинг, който се изхвърля със заплати, за да набере скорост или не е проучил правилно пазара като заплати. Уви, такива става все по-малко, а и ако това, което се шушука за IT сектора в България е вярно, съвсем ще си ЕПМ.
              има факт, НО не за фърст левъл съпорт aka телефонисти.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

И аз имам познат, който в София получава колкото западните си колеги и близо 60% над средното за позицията спрямо другите фирми. Винаги е имало такива изключения, обикновено са нов аутсорсинг, който се изхвърля със заплати, за да набере скорост или не е проучил правилно пазара като заплати. Уви, такива става все по-малко, а и ако това, което се шушука за IT сектора в България е вярно, съвсем ще си ЕПМ.
                4к в кол център се дават само в София и само за редки езици, които се говорят от пет човека на кръст. Главно говорим за изпаднали чужденци от съответната държава, които там не могат да си намерят работа или за разни младоци, които тепърва започват. Лъжат ги, че било супер евтино в България. Да ама не. Текучеството при тях е брутално. Идват, работят 1-2 месеца, напият се няколко пъти, на...т някоя наша кифла, търсеща "чужденец" и се омитат, понеже виждат колко е зле положението в БГ и осъзнават, че на социал в родината им се живее далеч по-добре отколкото с двойна на средната заплата в БГ.А и честно казано, подобна работа е по-кофти и от това да миеш кенефи. Примерно да обясняваш на някой шведски пенсионер как да си включи лаптопа...Или да лъжеш най нагло хората, четейки заучени скриптове и да им пробутваш разни неизгодни застраховки и абонаменти...Тези работодатели неслучайно са дошли в България, просто в БГ няма закони и се измъкват между капките.

Във Варна заплатите са 50% от софийските, за там не искам и да коментирам даже.
                Last edited by ejonny2376; 07.03.2023, 22:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Пак патос без логос. Кан не е София. Там цените не падат (поне не като на други места) защото винаги ще има "балъци" като мен, които първо гледат качеството на живот. Така , че няма значение кога купувам, цената няма да е по-добра или по-лоша, само имота може да е малко по-добре или по-зле.

Аз не съм дошъл тук да обсъждам всеизвестни неща за други страни. Опитвам се да разбера какво пропускам в България. Един ден ще одъртея и ше ме боли тук и там и ше трябва да мога поне да обясня на доктора какво ме боли. Френския, италианския или испанския ми никога няма да бъдат на ниво да живея като местен, така че България, дори с необходимите компромиси, ще бъде опция за мен. Миналата година стигнах до извода , че не е момента за жилише в София, защото хората явно са готови да платят каквото им искат без самите те да имат изисквания. Примера беше с апартамент в центъра за над 400к евро , от който излизаш и ставаш вир вода защото тротоара пред кооперацията е разбит и третата плочка на която стъпиш те изплисква. Нема лошо да се плаща 3к за квадрат, даже сравнено примерно с Париж си е без пари, ма като плащаш такива пари зашо нямаш изисквания какво ще получиш? Това ме касае мен зашото гледам за апартамент за живеене. Други колеги говорят как ше оставят нещо на децата, което не ме касае , тяхна си работа и не коментирам. Третата опция е пасивен доход от наеми , който не виждам как ше стане защото по цени София се гони с много прилични градове в Западна Европа, но наемите са 2, 3 пъти по-ниски. Това ме интересува зашото очевидно ще има няколко години между покупката и използването и ако може сравнително лесно да се отдава под наем, що не ? Та заеби Кан, да се върнем на темата за София. Как излиза сметката да се даде под наем примерно 120 квадрата тристаен, с гараж, на Неофит Рилски на който му искат 3к на м2 и на първо време изглежда , че може да мине без кой знае какъв ремонт? Наемите като гледам са макс 6-7 евро на квадрат. и за тия пари май си стоят празни Ако са заети, парите ше се върнат като абсолютна сума за 40 години без да броим лихви, ремонти , риск, разходи за менажиране и т.н.. Как излиза тази сметка бе ? Не е истина, какъв абсурд!
                  Ето пример в локация, локация...локация:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...i8b&f1=1&fe7=1
                  7 евро на кв/наем

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...i33&f1=3&fe7=1
                  3200 евро при продажба.

Купуваш и чакаш......чакаш.....чакаш..... и така 45 години, докато ги избиеш. Баси далаверата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

вълчо,
                    ти да не си емигрирал във Варна до Сан Франциско?

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ти в Кан чинии ли си купил? Ако беше чувал за Аристотел, щеше да си купиш маломерка в Атина, до Бота. Той щеше да ти я менажира, а ти да четеш по цял ден за атинската демокрация под палещото слънце на пристанището на Пирея.
                      Пак патос без логос. Кан не е София. Там цените не падат (поне не като на други места) защото винаги ще има "балъци" като мен, които първо гледат качеството на живот. Така , че няма значение кога купувам, цената няма да е по-добра или по-лоша, само имота може да е малко по-добре или по-зле.

Аз не съм дошъл тук да обсъждам всеизвестни неща за други страни. Опитвам се да разбера какво пропускам в България. Един ден ще одъртея и ше ме боли тук и там и ше трябва да мога поне да обясня на доктора какво ме боли. Френския, италианския или испанския ми никога няма да бъдат на ниво да живея като местен, така че България, дори с необходимите компромиси, ще бъде опция за мен. Миналата година стигнах до извода , че не е момента за жилише в София, защото хората явно са готови да платят каквото им искат без самите те да имат изисквания. Примера беше с апартамент в центъра за над 400к евро , от който излизаш и ставаш вир вода защото тротоара пред кооперацията е разбит и третата плочка на която стъпиш те изплисква. Нема лошо да се плаща 3к за квадрат, даже сравнено примерно с Париж си е без пари, ма като плащаш такива пари зашо нямаш изисквания какво ще получиш? Това ме касае мен зашото гледам за апартамент за живеене. Други колеги говорят как ше оставят нещо на децата, което не ме касае , тяхна си работа и не коментирам. Третата опция е пасивен доход от наеми , който не виждам как ше стане защото по цени София се гони с много прилични градове в Западна Европа, но наемите са 2, 3 пъти по-ниски. Това ме интересува зашото очевидно ще има няколко години между покупката и използването и ако може сравнително лесно да се отдава под наем, що не ? Та заеби Кан, да се върнем на темата за София. Как излиза сметката да се даде под наем примерно 120 квадрата тристаен, с гараж, на Неофит Рилски на който му искат 3к на м2 и на първо време изглежда , че може да мине без кой знае какъв ремонт? Наемите като гледам са макс 6-7 евро на квадрат. и за тия пари май си стоят празни Ако са заети, парите ше се върнат като абсолютна сума за 40 години без да броим лихви, ремонти , риск, разходи за менажиране и т.н.. Как излиза тази сметка бе ? Не е истина, какъв абсурд!

Коментар

Щом брокеразите говорят за спад от 10% до края на год. (ти да видиш ), значи в момента е толкова спада.
                        Брокерите в момента нямат сделки и почват да огладняват. Опитват се всячески да озаптят алчните продавачи с нереално високите искани цени, щото няма папу. Разходите последните месеци изпревариха с много реалните доходи и това се отразява в броя на сделките.

"Лошото" е, че продължава да се строи на макс и комбинацията с вдигането на лихвите + реалното обедняване + липсата на млади хора и най-вече семейства ще срине цените. Стари неподдържани имоти в по-лоши квартали, тип инвестиционни или наследствени са за "strong sell" в момента. След няколко месеца няма да им се хванат и 70% от цената, за която някой все още може да се излъже сега.

Както съм писал и преди висококвалифицираните специалисти и хората с високи доходи ще намират все по-малко причини да остават в града и да купуват скъпи имоти на крайно надценени локации. Този процес е необратим. Няма логика напудрени сгради като Естера или други подобни на първа линия на Черни връх, примерно, да струват тия луди пари, просто защото те не осигуряват нужното качество на хората с по-високи доходи, които се предполага, че ще им бъдат клиенти. Спекулата с пазаруването на зелено и препродажба умира... пукането на балона ще прилича на избухването на дирижабъла Хинденбург... и след него други няма да има!

Коментар

• Аз мислех, че в Лидл дават по 3 бона нето, а те едвам го докарвали завалиите до 2300 лева чисти. Сигурно затова навсякъде са наслагали билборди, че набират персонал. Е, как няма да растат цените на имотите с такъв дъжд от пари...

Истината, уви, е доста по жестока -- 1240 лева е чистото на месец + 200 лева ваучери = 1440 + 30 -- 40% инфлация за една година... все едно преди година си взимал има няма 1000 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Мани го той е оракула от миналото ....
                            Върни се назад, и ще видиш кой говори за миналото.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

А ако си беше купила AMZN? То така със сметки с задна дата и баба ти може.
                              Мани го той е оракулът от миналото ....
                              Last edited by pa4anga; 07.03.2023, 20:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Много минорно настроението на тази леля, защо така?

"Коментирайки очакванията за пазара на недвижими имоти през 2023 година, събеседникът отбеляза, че е трудно да бъде направена прогноза, но че максималният спад на цената на имотите, който може да настъпи тази година, е от 10%."

Ама вече за спад ли говорят? Нали обещавахте спада да дойде през 2039? Ама как така, но защо?
                                Щом брокеразите говорят за спад от 10% до края на год. (ти да видиш ), значи в момента е толкова спада.

Коментар

Working...
                                X