If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега, ей тези ги следя отдавна и нямат промяна в продажбите (може да не актуализират сайта).... Допадат ми, като локация и разпределение, но са ми малко скъпички. При разговор с мацката, която ги продава ми обеща добра отстъпка... Ще чакам да поскъпне кредита и тогава може да ги разгледам и на място.
аз нямам нищо против догодина, до друга пак да мога да бера имотиту с големата кошница,
като далечната 2015-та.
но май ще се чака, някъде докъм 2039
и тогава ще ги купувам от пенцията
Не ще да чакаш дълго, започва се от тази година! Плодовита ще е, в САЩ започват с бруленето!
тия са изключение
питай песимисчо за любимия инвеститор, дали му седат така апартаментите по обяви
Колега, ей тези ги следя отдавна и нямат промяна в продажбите (може да не актуализират сайта).... Допадат ми, като локация и разпределение, но са ми малко скъпички. При разговор с мацката, която ги продава ми обеща добра отстъпка... Ще чакам да поскъпне кредита и тогава може да ги разгледам и на място.
Много на ангро описваш сложни процеси. Изчезването на стоката означава свиване на предлагането/строителството. Само че това свиване в следващия момент води до по-ниски строителни разходи, няма да обяснявам защо.
някой казал ли е, че като са с по-ниски разходи ще делят разликата с купувача
аз нямам нищо против догодина, до друга пак да мога да бера имотиту с големата кошница,
като далечната 2015-та.
но май ще се чака, някъде докъм 2039
и тогава ще ги купувам от пенцията
Съжалявам, че се намесвам ,но тук масово не помните времената на Луканов и Д. Попов, когато казваше : За Бога, братя не купувайте !
По времето на Луканов, нямаше пазар защото цените бяха ниски и всичко се скри. Имаше купони и какво ли не.
После цените ги отвързаха и вече всичко се появи на различна цена обаче.
Толкова за това как работи пазара. Когато цената е по-ниска от разхода и стоката изчезва !!!
Много на ангро описваш сложни процеси. Изчезването на стоката означава свиване на предлагането/строителството. Само че това свиване в следващия момент води до по-ниски строителни разходи, няма да обяснявам защо.
аз не знам квае тая крива работа, но каквото и да стане имотиту место да пада....
то ковид ли не беше, то бомби, то лихви, то каквото се сетиш
борси паднаха и още толко ги чакат да паднат, коня и той улете в ряката пусто имоти държи
а квартирите на три месеца добавят 5%
Аве държи, как да не държи? Ей ги на сайта, "държат" едни и същи бройки от доста време.
Продавачите на имоти да го пампурат, защо кога можеше да продават на 1500 еу/кв и нагоре, те чакаха да иде на 5000 еу/кв
сега ще ревЪт по новините, докато им отпуснат субсидия от нашите данъци
като хотелиери и рестораюнтьори. не ги халИ ама ич
Няма смисъл от този разговор. Всеки има право да иска и получи повече пари ,незвисимо къде, дали в БГ или в ЕС Имала съм чистачка румънка
В едно съм сигурна, никой няма да работи ако не печели и не ми говорете, че когато цените на строителните материали са високи ,някой ще строи скъпо и продава евтино. Абсурд !!! Чисто и просто няма да строи което и се случваше през 2011-2014 г. Това е и една от причините да ви пиша, че когато има спад и "стоката" изчезва. Вече сме го виждали и презивявали това.
Никой няма право да получава никакви пари. Може да да иска , но ще получи най-много колкото някой се навие да му плати. Ако няма ново строителство , има старо. Жена ми и аз имаме 2 апартамента, които не ползваме и какво мислиш ако тръгна да ги продавам , ше ги държа 2 години на 150к без да ги продам , вместо да ми се махнат от главата за 80-100к сега ? На мен и без това нишо не ми струват, че даже ми струват да ги подържам, и сметката е колко мога да изкарам от наем или продажба. Ми 500 лв наем за 30 години е 90к евро бруто. Знам , че наема с годините се очаква да се качи, но ще се качи само ако икономиката върви , което би означавало да се качат примерно и акциите. Що да не взема 90 к сега , докато мога, а да гоня Михаля след 30 години ? Освен това най-вероятно ако продам ше е за да купя другаде така , че мен въобше не ми дреме какъв ше е наема след 5 години , ше се опитам да продам ако излиза сметката в момента и ето ти един мотивиран продавач на който не му дреме колко искат кофражистите. Отделно , че има една камара други начини. Вече почнаха да говорят да дават бачкаторски визи. Влезнат ли виетнамците в строителството, българите ще трябва да учат виетнамски ако искат да работят там . Тук така е с мексиканците. В кухня на ресторант и стротелството за да си намериш работа трябва да говориш испански иначе не разбираш какво си говорят останалите около теб. Та тия, които работят в строителството е хубаво да си претеглят шансовете за намиране на работа ако имат големи претенции. Стоманата щяла да се качи заради потреблението в Украина след войната, ми украинците ше си оправят техните заводи първо бе.Да не мислите че ше купуват скъпа стомана от Швеция. Освен това бума в Китай утече, Техните заводи какво ше правят , грънци ли ? Аз не съм някакъв стратег и не знам дали това наистина ше се случи по този начин, но и тия дето Ви разправят как всичко шяло да скача нагоре са аматьори като мен, иначе поне щяха да споменат краша в Китай. Всъщност какво толкова ше стане ако стоманата скочи ? Тука правят къщите от дърво. Знам какви са натроенията в България, и аз като дойдох тук се надсмивах над "кашоните" ма като се запознаеш малко с реалността почваш да разбираш , че тия хора тук не са идиоти и този начин на строене има и предимства. Например еластични са , а България е земетръсна зона и хората трябва да се замислят за това. Лесно се ремонтират и строят, имат добра изолация ... Мисля , че се ползват в Швеция , Дания, Норвегия. Там шом може в БГ не може ли ? По-богати сме или е по-студено при нас ? Та какво я дъвчете тая стомана ? Има различни технологии, утре може да се окаже , че всички са на 3Д принтинг, тогава ше ги питам кофражистите колко ще искат. България където отива, другите държави се връшат. И тук преди няколко години тия дето работят на минимална ставка по бъргерджийниците искаха "достойно заплащане" и имаше хора дето им обясняваха , че флипваш бъргъри се предполага да е почасова работа за студенти а не работа за 40 годишни с 3 деца в колеж. Натискаха, натискаха, направиха мин ставка от $7 на $15 на час, бъргърите се вдигнаха малко заради инфлацията а фаст фууд ресторантите почнаха да въвеждат автоматизация и накрая се оказа , че плашат горе долу съшите пари за заплати ,. но работят 2-пъти по малко хора. Един робот за готвене струва $30к , колкото човека дето ше работи 2000 часа годишно за $15/час, само че на робота не му се плащат осигуровки, застраховки и може да работи 24/7 а не 8 часа. Къде мислиш , че е точката на търпение на работодателя към прищевките на нискоквалифициран бачкатор ?
Стана малко разхвърляно но се надявам идеята да е горе доолу ясна. Когато производството стане нерентабилно се първо се опитваш да качиш производителността а не цените. Ако качиш само цените, другите ше качат производителността и ше те изхвърлят от пазара.
Аз пък чух, че в складовете за имоти било претъпкано от стока. Та преди внесат евтини имоти от Украйна, родните щели да бъда подарявани.
===2039===
Само чеканье му е майката...
аз не знам квае тая крива работа, но каквото и да стане имотиту место да пада....
то ковид ли не беше, то бомби, то лихви, то каквото се сетиш
борси паднаха и още толко ги чакат да паднат, коня и той улете в ряката
пусто имоти държи
а квартирите на три месеца добавят 5%
Коментар