Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Аз имам чувството, че банките в Бг печелят повече от такси и комисионни от колкото от лихви... Имам един депозит в ДСК и исках да го изтегля, но понеже не било на падеж ми поискаха 40лв. комисион (за 5к лв.) при положение, че от години е 0% лихва, която ми дават. Оставих го и на падежа ще го закрия, пари няма да им дам.
40 лева такса на 5000 лв e 0.8% такса за теглене
Пенсионерите нямат ли банкови сметки та да ревнат и правителството да сложи лимит на банковите таксиLast edited by segato; 27.03.2023, 20:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Абе наистинма не помня и не искам да си измислям цифри , но като сметнах реалната цена нямаше смисъл от кредит . Може мен да са ме треснали с някакви доъпнителни застраховки и да не е било така за всички. Момичето с което говорех обаче въобще не беше изненадано че се отказах, направо си личеше как цитира заучени фрази от трейнинга, "това е политиката на банката" и пр.
Банките в България по принцип май таксите ги нямат за нишо, като гледам сме като партньори 0.7% или колко там за теглене, пак някакви проценти за внасяне, такси като получаваш преводи извън ЕС. е за какво са месечните такси ако ше ме чарджат за всяко отваряне на уебсайта ? Не си спомням някога да съм плащал такса теглене или внасяне тук. В България таксите са си % от оборота.
Коментар
-
Тези цифри, които ги споменаваш са много на ангро. Ако ти предложат лихва 2.5%, винаги има допълнителни такси и комисионни, като ГПР-то ще ти е максимум 2.8%. Поне моя опит до момента с 3-4 банки е такъв, но може и да греша.
Банките в България по принцип май таксите ги нямат за нишо, като гледам сме като партньори 0.7% или колко там за теглене, пак някакви проценти за внасяне, такси като получаваш преводи извън ЕС. е за какво са месечните такси ако ше ме чарджат за всяко отваряне на уебсайта ? Не си спомням някога да съм плащал такса теглене или внасяне тук. В България таксите са си % от оборота.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Бигла беше елитна улица навремето, подобно на Петко Каравелов и Латинка. Сега и там (като навсякъде) е едно сметище и автоморга, с дупки, нахвърляни боклуци в зелените части около блоковете и стари автомобили върху разбитите тротоари. Уж живеят състоятелни хора там, а никоgo поне малко не го дразнят мизериите и всеки си хвърля боклуците където му падне.
https://www.google.com/maps/@42.6708...7i13312!8i6656
Как изобщо можем да говорим за Европейска столица и за цени от 4000-5000 Евро (върху светлата площ са толкова)?Last edited by better; 27.03.2023, 20:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеВ сайта на БНБ има пълна лихвена статистика за февруари1 (и януари2), където е публикуван средният лихвен процент по жилищните кредити:
Месец: Лихвен процент: ГПР: 2023.01 2.61% 2.82% 2023.02 2.65% 2.89%
Прогнозите за лихвен апокалипсис претърпяха пълно фиаско.
1. БНБ - лихвена статистика, февруари (PDF)
2. БНБ - лихвена статистика, януари (PDF)За 2024 та? 2034 та? 2044 та?
Коментар
-
За всички тия години така и не разбрах защо Лозенец се брои за хубав район. Сигурно е бил първия нов район или де да знам. Естествено ако го сравняваш с Люлин е ясно, но Лозенец винаги е бил скъп и там "сравнително добър" не би трябвало да е част от изречението. Моя познат е точно до някаква гимназия, и е яко дрога, до тях има една разпадаща се панелка. Бордюрите изпочупени, асфалта на дупки, все едно си в краен квартал. Това видях докато жонглирахме с торбите прескачайки локви..
Говориш за НПМГ сигурно, това е едно от добрите училища в София между другото (поне докато Недевски беше директор там, сега не знам как е).
Коментар
-
Аз имам смътен спомен , че ми предлагаха ниска лихва , но като се стигна до документите се оказа , че имало едни такси дължими още в началото и като ги сметнеш излизаше друга картинката . Какво ми дреме че лихвата е 0.5% ако има 4% такси за обработка. Това са произволни цифри , не ппомня точните , но цената на кредита беше много различно от това, което се рекламираше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Бигла беше елитна улица навремето, подобно на Петко Каравелов и Латинка. Сега и там (като навсякъде) е едно сметище и автоморга, с дупки, нахвърляни боклуци в зелените части около блоковете и стари автомобили върху разбитите тротоари. Уж живеят състоятелни хора там, а никоgo поне малко не го дразнят мизериите и всеки си хвърля боклуците където му падне.
Как изобщо можем да говорим за Европейска столица и за цени от 4000-5000 Евро (върху светлата площ са толкова)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеВ сайта на БНБ има пълна лихвена статистика за февруари1 (и януари2), където е публикуван средният лихвен процент по жилищните кредити:
Прогнозите за лихвен апокалипсис претърпяха пълно фиаско.Месец: Лихвен процент: ГПР: 2023.01 2.61% 2.82% 2023.02 2.65% 2.89%
2. БНБ - лихвена статистика, януари (PDF)
https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/...ress_a1_bg.pdf
Коментар
-
Не е точно така, банките все още дават кредити на супер ниски лихви и затова пазара все още не е заминал... Вероятно няма да е задълго така, но ще видим.
Коментар
-
Е на него родителите на жена му му снасят, каквото такова. Не знам дали блока имаше гаражи, може да е отпреди да вкарат изискването. Това обаче няма значение, те и да са се стиснали, целия квартал беше така.
Как изобщо можем да говорим за Европейска столица и за цени от 4000-5000 Евро (върху светлата площ са толкова)?Last edited by ejonny2376; 27.03.2023, 19:27.
Коментар
-
В сайта на БНБ има пълна лихвена статистика за февруари1 (и януари2), където е публикуван средният лихвен процент по жилищните кредити:
Месец: Лихвен процент: ГПР: 2023.01 2.61% 2.82% 2023.02 2.65% 2.89%
Прогнозите за лихвен апокалипсис претърпяха пълно фиаско.
2. БНБ - лихвена статистика, януари (PDF)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В момента това с лихвите е като с промо цената на кашкавал.Хем са ниски ама като питаш магазина,се оказва че промоцията била вече свършила...и така
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Броил 200к за ап., ама го доскрънзяло да фърли още 15к за подземно паркомясто. Сефте.
Коментар
Коментар