IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • Цените на жилищата в Германия се повишиха с най-бавния си темп от седем години през третото тримесечие.

    От юли до септември те са се увеличили средно с 4,9 процента спрямо същия период на миналата година, съобщава Федералната статистическа служба. През второто тримесечие има почти два пъти по-силен ръст от 9,7 процента. Спрямо предходното тримесечие апартаментите и еднофамилните и двуфамилните къщи са поевтинели средно с 0,4 на сто. Най-голям е ръстът в слабонаселените селски райони - тук цените на едно- и двуфамилните къщи са се увеличили със 7,8 на сто спрямо същия период на миналата година, а на етажната собственост - със 7,4 на сто. В седемте най-големи града Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф цените на еднофамилните и двуфамилните къщи са се повишили средно с 6,2 процента. При етажната собственост увеличението е с 5,0 на сто.

    https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e23800652.html

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

      1000 пъти по добре е 10-15% ЗАГУБИ ОТКОЛКОТО 100%.
      Като не можеш да плащаш след връщане на лихвите в НОРМАЛНИ НИВА - 5-6% значи не е за теб при НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА този КРЕДИТ. Колкото по рано се отървеш толкова по добре - ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА СТРАТЕГИЯ Е МИНИМИЗИРАНЕ НА ЩЕТИТЕ. ГЛУПОСТТА ВЕЧЕ СИ Я НАПРАВИЛ. Всички които са купили от 2020 година досега са ГЛУПАЦИ - до един БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. И ще си загубят ГОЛЯМА част от парите - 50+%
      -50% за 10 години ще ги загубят само от инфлацията. Пардон до по-следващата Коледа ако продължава така. И им предлагате да излязат под наем? Или в по-мало жилище, кое от двете?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

        в този ред на мисли онзи ден (за пореден път) чух от познат приказката " Аааа да ми вдигнат лихвата от 2 на 4 - невъзможно(!)" - с 'хубава вип лихва е' и с огромен кредит... той проблем с плащането няма, но защото в момента бизнеса върви и парите вървят.
        Ще плаща на банката новата лихва, а не за парцалки и разходки, просто е. Ще продаде трите автомобила, ще разбере че метрото не е лошо. Ще се научи да готви. Всичко това преди да тръгне да продава жилището!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

          Екстремна ситуация - очевидно имах предвид конкретният кредитополучател в затруднение. И какво му е умното да продаде с 10-15% под пазарната, да върне "част от кредита", да плати нови 6% + разходи за преместване? Освен, че някой с готови пари ще се възползва от чуждото нещастие (в този форум има кандидати), а брокерите ще приберат своето?

          Няма екстремна ситуация в България в момента - икономически не сме били по-добре никога. Винаги има възможност да се ограничат разходи. Естествено ситуация в която двама не работят, нямат никакви спестявания, няма какво да помогне. който е бил разумен с вноската - леката рецесия не трябва да го принуждава да продава. По-скоро продава всичко друго излишно но не и жилището на семейството. Ако трябва се взима още дълг докато закрепят.

          ​​​
          1000 пъти по добре е 10-15% ЗАГУБИ ОТКОЛКОТО 100%.
          Като не можеш да плащаш след връщане на лихвите в НОРМАЛНИ НИВА - 5-6% значи не е за теб при НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА този КРЕДИТ. Колкото по рано се отървеш толкова по добре - ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА СТРАТЕГИЯ Е МИНИМИЗИРАНЕ НА ЩЕТИТЕ. ГЛУПОСТТА ВЕЧЕ СИ Я НАПРАВИЛ. Всички които са купили от 2020 година досега са ГЛУПАЦИ - до един БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. И ще си загубят ГОЛЯМА част от парите - 50+%
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар



          • ЕЦБ може да повиши лихвените проценти със сегашното темпо за известно време - де Гиндос от ЕЦБ

            БЕРЛИН (Ройтерс) - Европейската централна банка може да повиши лихвените проценти със сегашното си темпо за "период от време", за да ограничи инфлацията, каза вицепрезидентът Луис де Гиндос. „Нямаме друг избор, освен да действаме“, каза той в интервю за изданието Le Monde, публикувано в четвъртък. „Увеличения от 50 базисни пункта може да се превърнат в новата норма в близко бъдеще.“ „Ако не направим нищо, ситуацията ще бъде още по-лоша, защото инфлацията е един от факторите зад настоящата рецесия“, Стъпките, които ЕЦБ предприе досега, щяха да окажат въздействие върху инфлацията, „но все още трябва да направим повече“. Миналата седмица ЕЦБ смекчи темпото на повишаване на лихвените проценти, но подчерта, че предстои значително затягане, докато излага планове за източване на пари от финансовата система като част от упоритата борба с инфлацията. Де Гуиндос също каза, че е загрижен, че пазарите могат да подценят устойчивостта на инфлацията и че могат да сметнат фискалната политика за несъвместима с паричната политика. Банките имат солидна капиталова позиция и могат да издържат на шок, каза де Гиндос, добавяйки, че има повече съмнения относно небанковите, особено хедж фондовете, които имат силно неликвидни активи и натрупани рискови активи.

            https://www.investing.com/news/econo...uindos-2969062

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

              ехааа. и МИЛИОНЕРИТЕ не дават такива пари за ремонт.
              7000лв за 200метра кабели? Аз имам 2000 метра в къщата и още 500метра несложени и ми струваше 2000лв материали + 600лв труд (3 дена на 2-ма души + аз да им давам акъл какво и как искам). Имам 34 двойни контакта, 23 бушона, 3дфт, 3 трифазни контакта и т.н.
              искам само да ми кажеш как в Турция ти го дават ГОТОВО довършено за 300€ ЧИСТИЯ КВАДРАТ, като у нас 90% са ТУРСКИ МАТЕРИАЛИТЕ и майсторите ако имаш късмет иначе са от мургавите
              Като направите същия ремонт в София, ще разберете че цените са други, дори и майсторите да дойдат от далеч.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                Последните години само аз лично,знам за 10 случая,на хора със средни заплати и то сами или двойки няколко които теглиха кредити за имоти на ръба .Подчертавам на ръба.Преди година мой приятел се разведе с две деца на които плаща издръжка и тегли 2 заема ипотечни и порщтребителски,имота беше за около 100 000 евро.Нямаше о стотинка спестени,банката ДСК му даде 2 кредита,после се видяхме аз си мълча, но по едно време каза знаеш ли карам го на червено всеки месец почти но не ми пука.Това беше преди 6,10 месеца да кажем,живее сам,заплатата му е средната за София около 3000 да речем ,занимава се със застраховки .
                Такива подобни случаи имаше поне около мен казмен десетина,дори и в описания по горе и другите масово дори не бяха чели и договорите за кредит,единствено ги интересуваме колко ЩЕ плащат към настоящия момент.
                ​казва.Така че кой е малоумен,кой какво е мислил ,планувал е едно,а какво ще стане друго.Имай в предвид че Адрес е част от холдинг с Имотека и други техни брандове ,щом те почват да говорят за спадове и да вкарват такива прогнози нещата на пазара реално ,явно не са надобре откъм сделки и обороти.
                в този ред на мисли онзи ден (за пореден път) чух от познат приказката " Аааа да ми вдигнат лихвата от 2 на 4 - невъзможно(!)" - с 'хубава вип лихва е' и с огромен кредит... той проблем с плащането няма, но защото в момента бизнеса върви и парите вървят.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                Коментар


                • Айде първа стъпка към рецесията в кралсвото и то сериозна -
                  GBP GDP (QoQ) (Q3) -0.3% -0.2% 0.2%
                  Нали помните, че при рецесия всичко пада.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                    Не говори глупости. Само вадене на стари врати, наводнени паркети, ламперии, сваляне на тапети, бутане тук-там по някоя малка ниша, вадне на стари кухненски шкафове, къртене на кенефи и бани и изнасяне и извозване на всичко това е поне 4-5 хилки. Сваля се пеша, не с асансьор, защото в асансьора не можеш и кура да си вкараш. После имаш нова ел. инсталация, която е към 7 хилки с материалите, които са около 2 хилки от Мосю Бриколаж или Практикер - имаш 250 метра кабел по 4 лева метъра, предпазители, импулсни релета, дефектнотокови защити, табло. За ВиК-то имаш към 2-3 хилки, като само санитарията ти е 3 хилки, нови радиатори са 3 хилки и така общо имаш за мокрото - 9 хилки. Дотук са 20 хилки. Плочки в мокрите, кухнята и коридор са ти 5 хилки, совен ако не сложиш блажна боя. Трудът е 1:1, няма квадратни метри тук. Стават 10 хилки. Общо - 30 хилки. Гипсокартон на тавана, защото навсякъде е криво и неизолирано - 5 000. Станаха 35 000 лева. Започваш настилки - няма да смятаме вадене на стари замазки, които навсякъде са под всякаква критика. Слагаме отгоре. Подпълване и саморазливки - 5 000. Трябват ти поне 50 торби замазка и 25 торби саморазливка. Станаха 40 000. Сложи ламинат за 3 000 и станаха 43 000 лева. Интериорни врати по 700 - 3500, входна врата от Солид - 2000, и ето ти още 5.500. Станаха 48.500 лева. Обработка стени и латекс - 3000. Станаха 51.500 лева - минаха 50 000 лева. Това са средни цени. Няма навеждане, няма местене на кофи. Никога няма нищо да вземеш, макар че си ми симпатичен. Има да чакаш спад на цените в Обеля, защото там се закри гледката към Волуяк.
                    ехааа. и МИЛИОНЕРИТЕ не дават такива пари за ремонт.
                    7000лв за 200метра кабели? Аз имам 2000 метра в къщата и още 500метра несложени и ми струваше 2000лв материали + 600лв труд (3 дена на 2-ма души + аз да им давам акъл какво и как искам). Имам 34 двойни контакта, 23 бушона, 3дфт, 3 трифазни контакта и т.н.
                    искам само да ми кажеш как в Турция ти го дават ГОТОВО довършено за 300€ ЧИСТИЯ КВАДРАТ, като у нас 90% са ТУРСКИ МАТЕРИАЛИТЕ и майсторите ако имаш късмет иначе са от мургавите
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                      Изключително глупаво решение предлага дамата с надежда да продължи партито. При такава ситуация не се продава имота, а се съкращава всичко излишно, ако трябва се пести ток, вода, отопление, докато се закрепи. То трябва човек да е малоумен да де реши ма подобно действие - ще му приберат само 6% транзакционни такси, отделно местенето. В такива екстремни случаи не се продава, а веднага щом се ориентират, свиват бюджета. Да си гледат обявите в Адрес, а не да дават съвети как да живеят хората. Наглеци!
                      Последните години само аз лично,знам за 10 случая,на хора със средни заплати и то сами или двойки няколко които теглиха кредити за имоти на ръба .Подчертавам на ръба.Преди година мой приятел се разведе с две деца на които плаща издръжка и тегли 2 заема ипотечни и порщтребителски,имота беше за около 100 000 евро.Нямаше о стотинка спестени,банката ДСК му даде 2 кредита,после се видяхме аз си мълча, но по едно време каза знаеш ли карам го на червено всеки месец почти но не ми пука.Това беше преди 6,10 месеца да кажем,живее сам,заплатата му е средната за София около 3000 да речем ,занимава се със застраховки .
                      Такива подобни случаи имаше поне около мен казмен десетина,дори и в описания по горе и другите масово дори не бяха чели и договорите за кредит,единствено ги интересуваме колко ЩЕ плащат към настоящия момент.
                      ​казва.Така че кой е малоумен,кой какво е мислил ,планувал е едно,а какво ще стане друго.Имай в предвид че Адрес е част от холдинг с Имотека и други техни брандове ,щом те почват да говорят за спадове и да вкарват такива прогнози нещата на пазара реално ,явно не са надобре откъм сделки и обороти.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                        НАЙ УМНОТО РЕШЕНИЕ.
                        Колкото повече стискаш дупето толкова повече БОЛИ и много повече са последствията, често и ФАТАЛНИ (самоубийства).
                        Я кажи каква екстремна ситуация имаме в България?
                        Екстремна ситуация - очевидно имах предвид конкретният кредитополучател в затруднение. И какво му е умното да продаде с 10-15% под пазарната, да върне "част от кредита", да плати нови 6% + разходи за преместване? Освен, че някой с готови пари ще се възползва от чуждото нещастие (в този форум има кандидати), а брокерите ще приберат своето?

                        Няма екстремна ситуация в България в момента - икономически не сме били по-добре никога. Винаги има възможност да се ограничат разходи. Естествено ситуация в която двама не работят, нямат никакви спестявания, няма какво да помогне. който е бил разумен с вноската - леката рецесия не трябва да го принуждава да продава. По-скоро продава всичко друго излишно но не и жилището на семейството. Ако трябва се взима още дълг докато закрепят.

                        ​​​

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                          Изключително глупаво решение предлага дамата с надежда да продължи партито. При такава ситуация не се продава имота, а се съкращава всичко излишно, ако трябва се пести ток, вода, отопление, докато се закрепи. То трябва човек да е малоумен да де реши ма подобно действие - ще му приберат само 6% транзакционни такси, отделно местенето. В такива екстремни случаи не се продава, а веднага щом се ориентират, свиват бюджета. Да си гледат обявите в Адрес, а не да дават съвети как да живеят хората. Наглеци!
                          НАЙ УМНОТО РЕШЕНИЕ.
                          Колкото повече стискаш дупето толкова повече БОЛИ и много повече са последствията, често и ФАТАЛНИ (самоубийства).
                          Я кажи каква екстремна ситуация имаме в България?

                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                            Съвет: Продайте имота, ако ви е трудно да плащате кредита

                            Хората, които изпитват трайни затруднения в плащането на ипотечния си кредит, е най-добре да продадат купения имот, за да покрият заема или част от него. Тези потребители биха могли да купят по-малко жилище с намалената вече вноска или да излязат под наем. Това съветва изпълнителната директорка на имотната агенция “Адрес” Гергана Тенекеджиева в своя прогноза за пазара през идната година.

                            https://www.24chasa.bg/biznes/article/13367526
                            Изключително глупаво решение предлага дамата с надежда да продължи партито. При такава ситуация не се продава имота, а се съкращава всичко излишно, ако трябва се пести ток, вода, отопление, докато се закрепи. То трябва човек да е малоумен да де реши ма подобно действие - ще му приберат само 6% транзакционни такси, отделно местенето. В такива екстремни случаи не се продава, а веднага щом се ориентират, свиват бюджета. Да си гледат обявите в Адрес, а не да дават съвети как да живеят хората. Наглеци!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                              Да, и гравитацията оказва влияние. С милионни части от секундата времето тече различно в зоните на голяма гравитация в сравнение с тези с по-малка. Доказано е. И така теорията за изкривяване на време-пространствения и гравитационен континиум е вярна. Когато гледаме галактики на 13 млрд светлинни години отдалечени от нас ние гледаме в миналото - 13 млрд светлинни години назад. Но през зони с огромна гравитация може да се окаже че образът е в изкривена, огъната двуизмерна величина и вероятно обектът може теоретично да бъде достигнат само за няколко милиона светлинни години в подходящия момент. Сложничко, непонятно за нашите представи, но...силата се крие в безпорядъка. На мисли, предмети...в Кръчмата не е ли по същия начин?
                              ​​​​​​Хвани горещ тиган, една секунда ще ти се стори като един час. Сложи ръка на тялото на готина мацка, един час ще ти се стори като една секунда. Всичко е относително! (от Синята бездна, 1999. култова реплика)

                              Коментар


                              • Съвет: Продайте имота, ако ви е трудно да плащате кредита

                                Хората, които изпитват трайни затруднения в плащането на ипотечния си кредит, е най-добре да продадат купения имот, за да покрият заема или част от него. Тези потребители биха могли да купят по-малко жилище с намалената вече вноска или да излязат под наем. Това съветва изпълнителната директорка на имотната агенция “Адрес” Гергана Тенекеджиева в своя прогноза за пазара през идната година.

                                https://www.24chasa.bg/biznes/article/13367526

                                Коментар

                                Working...
                                X