IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Тука ще има голям проблем с тухлените пенсии. Има доста пенсионери в момента които отдават на подпазарни цени и не плащат данъци нито пък имат капацитет да водят счетоводство. Счетоводителите са претоварени и или не им се занимава или стрижат здраво за подобни услуги. Пък и не е много хубаво да вземаш неадекватни клиенти с лоша данъчна култура като счетоводител понеже при ревизия често се проследява по счетоводителя другите му клиенти и на тях се прави ревизия, после клиентите отказват да плащат и се разотиват.
    В днешни дни става все по-рисково и трудно за рентиерите в сивия сектор укриването на наеми. Особено в тея времена, когато бюджета е на червено и нападжиите търсят и издирват точно такива сиви икономисти, с глобите от които да попълнят дупката в бюджета. Те получават данни от самите платформи кой какво е отдавал...

https://kik-info.com/novini/nap/Sobs...ohod.13732.php
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Тука ще има голям проблем с тухлените пенсии. Има доста пенсионери в момента които отдават на подпазарни цени и не плащат данъци нито пък имат капацитет да водят счетоводство. Счетоводителите са претоварени и или не им се занимава или стрижат здраво за подобни услуги. Пък и не е много хубаво да вземаш неадекватни клиенти с лоша данъчна култура като счетоводител понеже при ревизия често се проследява по счетоводителя другите му клиенти и на тях се прави ревизия, после клиентите отказват да плащат и се разотиват.
      Няма да има проблем с тухлените пенсии ,а и декларациите за наемите са лесни и счети не ти трябва. Единствено трябва да се внимава да не влезеш по ДДС като физическо лице, но и за това има оправия.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Това не е проблем. Виж друго е важно да се знае.
        От известно време нап активно работят по алгоритми за излавяне и регистриране (служебно) по ДДС на всякакви физически лица, които извършват някаква дейност, която може да се приеме за търговия със стоки и услуги. Има страшно много рентиери, които отдават и мишкуват при отчитането и в един момент и до тях ще стигнат. Засега се борят активно с търговците (там лесно ги излавят), но парите от наеми ще са обект на разследване.
        Да, това вече го правят с тези които отдават краткосрочно през разни платформи. Хубавото е ,че увеличиха прага на регистрация по ДДС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Има 10 годишен давностен срок и след изтичането му не могат да търсят задължения към НАП.

Има и так.нар. "спиране на давността".

Отделно документите се пазят за срок от 5 години в много учреждения, не знам в НАП как е (но пазят декларациите и справките за период от 10 г), след това се унищожават и за периоди по-стари от 10г. не може нищо да се търси или доказва.

Нека Кавръчето да разкаже за хотел Родина коло време е работил, хубаво ли е било заплащането, имаше ли много шантонерки, и американски военни,
          Мерсиии !!!
          Значи това за което пише Ники, трябва да пишем ,че спестяванията са ни на повече от 10 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Оф айде от мен да мине ,когато пишеш спестявания имаше поне в Уникредит ми бяха дали преди много време ,по години се пишат ,и пишеш спестявания от еди кога си ,защото НАП могат да връщат до май 3 години назад справки,а когато пишеш спестявания за едни 20,30 години примерно казвам но е дадена начална дата нищо не могат да направят защото тогава бяха смутните времена,това е цялата работа.
            мерси
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Ники, написах ,че не споря само ми е интересно до колко години НАП връщат проверка когато правят ревизия на физическо лице. Например ,аз мога да си докажа доходите и от тези години, виж от началото на 90-те не мога
              Има 10 годишен давностен срок и след изтичането му не могат да търсят задължения към НАП.

Има и так.нар. "спиране на давността".

Отделно документите се пазят за срок от 5 години в много учреждения, не знам в НАП как е (но пазят декларациите и справките за период от 10 г), след това се унищожават и за периоди по-стари от 10г. не може нищо да се търси или доказва.

Нека Кавръчето да разкаже за хотел Родина коло време е работил, хубаво ли е било заплащането, имаше ли много шантонерки, и американски военни,
              Last edited by Evgo; 23.02.2023, 12:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

От известно време нап активно работят по алгоритми за излавяне и регистриране (служебно) по ДДС на всякакви физически лица, които извършват някаква дейност, която може да се приеме за търговия със стоки и услуги. Има страшно много рентиери, които отдават и мишкуват при отчитането и в един момент и до тях ще стигнат. Засега се борят активно с търговците (там лесно ги излавят), но парите от наеми ще са обект на разследване.

Коментар

Ники, написах ,че не споря само ми е интересно до колко години НАП връщат проверка когато правят ревизия на физическо лице. Например ,аз мога да си докажа доходите и от тези години, виж от началото на 90-те не мога
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Как ще искат документи примерно от 2002 година,когато масово не се плакаха все още и заплати дълги години имаше периоди в които фирмите на черно даваха пари,ето сега и почнаха в бакшишите да се оглеждат ма сервитьорка.Тогава примерно аз работех в Родина с КФОР,какво да гледат парите от проституция дето са се взимали,парите от американците за бакшиш ли и да не продължавам още какво чудо беше тогава?
                    Радев е прав и загатна че няма щат за това едно на ръка ,отделно те са наясно с масата работещи гледат едрите риби

Коментар

Тук си мисля, че точно Радев, трябва да каже как стоят нещата. Не знам когато НАП направят ревизия на физическо лице до колко години назад гледат, да не се окаже, че могат да искат документи за дълъг период от време. Не споря, на мен също ще ми е интересно мнението на Радев.
                      Как ще искат документи примерно от 2002 година,когато масово не се плакаха все още и заплати дълги години имаше периоди в които фирмите на черно даваха пари,ето сега и почнаха в бакшишите да се оглеждат ма сервитьорка.Тогава примерно аз работех в Родина с КФОР,какво да гледат парите от проституция дето са се взимали,парите от американците за бакшиш ли и да не продължавам още какво чудо беше тогава?
                      Радев е прав и загатна че няма щат за това едно на ръка ,отделно те са наясно с масата работещи гледат едрите риби

Коментар

Оф айде от мен да мине ,когато пишеш спестявания имаше поне в Уникредит ми бяха дали преди много време ,по години се пишат ,и пишеш спестявания от еди кога си ,защото НАП могат да връщат до май 3 години назад справки,а когато пишеш спестявания за едни 20,30 години примерно казвам но е дадена начална дата нищо не могат да направят защото тогава бяха смутните времена,това е цялата работа.
                        Тук си мисля, че точно Радев, трябва да каже как стоят нещата. Не знам когато НАП направят ревизия на физическо лице до колко години назад гледат, да не се окаже, че могат да искат документи за дълъг период от време. Не споря, на мен също ще ми е интересно мнението на Радев.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение

Колега, ще те помоля да ми пратиш текста на лична.
                          Пишеш спестявания но от еди коя си година ,защото НАП правят проверките за няколко години назад само

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

казвай го текта, да не искаш да ме опандизят от нап

Коментар

• Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
                              Не, не искат.
                              ти никога не си купувал, да?
                              и спестявания в банка не е депозирал
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение

Никой не приема спестявания, искат произход на средствата. Проверката си върви автоматично, всички са свързани с НАП и ако софтуера им открие разминаване между декларирани доходи и придобити активи започва проверка.
                                Не, не искат.
                                ти никога не си купувал, да?

Коментар

Working...
                                X