Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
То не е въпроса в това който искал работил и го правил.Проблема в България е покупателната способност ,1000,2000,3000,4000 лева заплата няма значение ,въпроса е каква сила имаш за да живееш в България като цяло ти го казвам и за цените на всичко и не на последно място и за качеството на живота.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Имаше навремето една поредица за баш Майстора: на море, на екскурзия, фермер, началник и тн..
Дали не е време БНТ да започне нова подобна поредица:
нкавръка на екскурзия (в Одрин)
нкавръка работодател
нкавръка инвеститор
нкавръка майстор
нкавръка купува имот и тн...
ако ще и самия Джордж Лукас да викнат за продуцентпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Не болен съм и сега съм хоум офис .
колко пъти ти писаха хората, да не завиждаш и да не злорадстваш,
че ще си докараш нещо.
айде, бързо оздравяване
и като ходиш на одрин да донесеш прах за пране, от евтиния
и кори за баница, че почти ми омръзнаха мекицитепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тука се пише на кило за заплати ,айде първо станете работодатели на едни поне 30 човека ,и почвата да им давате по 10 евро на час ,едно е да искаш друго е да има опции да се изработят тия числа./не е към теб/
Дали не е време БНТ да започне нова подобна поредица:
нкавръка на екскурзия (в Одрин)
нкавръка работодател
нкавръка инвеститор
нкавръка майстор
нкавръка купува имот и тн...
Мисля, че пасваш много по-добре в ролите отколкото Кирил Господинов. Ще станеш ТВ звезда.Last edited by Конан-Варварина; 27.04.2023, 13:35.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеВ момента казват средните лихви били 2.6,2.8 процента щели да стигнат 4%,НО говорим за средни 4%.
Това какво означава ,че ако сега се дават лихви на 4 % защото средните 2.6,2.8 се дават на малко хора ,обикновенно малък процент с високи доходи и определени сфери ,то при нива от 4 % средно сами си направете сметките средните РЕАЛНИ пазарни нива на лихвите какви ще бъдат_5% и даже и нагоре ще има
Цени за кв./м за Клуж-Напока2:
Година/тримесечие Цена за кв./м 2014.03 923 2015.03 986 2016.03 1168 2017.03 1250 2018.03 1470 2019.03 1560 2020.03 1785 2021.03 1834 2022.03 2309 2023.03 2396
За този румънски град, ръстът при цените е 159% за 10 години.
1. Сравнение на ипотечни кредити (Румъния)
2. Indecele (Cluj-Napoca)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Разликата е,че сега населението на България е с 1 милион и 200 хиляди по-малко, отколкото през 2007г.На практика всеки,който иска да работи, го прави.Има недостиг на работна ръка. Което означава, че и такава криза да има,безработицата няма да се увеличи драстично. Най-много да стигне средното ниво за Еврозоната в момента от 6,6 процента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Няма никакво значение дали има хора или не.
Няма никакво значение колко % безработицата или колко пенсионери чакали.
Важно е отвън каква криза ще дойде.Особедно ако всички икономически данни сочат,че тя ще е поне колкото 2007.
БГ не е изолирана икономика а точно обратното.
БГ не е изолиран остров на сигурността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСпециално за Пловдив мога да кажа от личен опит, че договорих за имот 18% намаление от офертната цена. Това намеление го договарях на 2 пъти докато го постигна, изтъквайки различни доводи. Имотът е на топ локация.
По добър контра индикатор няма !
Гаранция не е и няква топ локация,щото е много дребна риба
Коментар
-
В момента казват средните лихви били 2.6,2.8 процента щели да стигнат 4%,НО говорим за средни 4%.
Това какво означава ,че ако сега се дават лихви на 4 % защото средните 2.6,2.8 се дават на малко хора ,обикновенно малък процент с високи доходи и определени сфери ,то при нива от 4 % средно сами си направете сметките средните РЕАЛНИ пазарни нива на лихвите какви ще бъдат_5% и даже и нагоре ще има
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеА ти не разбираш, че няма хора, които да работят в България.
Няма никакво значение колко % безработицата или колко пенсионери чакали.
Важно е отвън каква криза ще дойде.Особедно ако всички икономически данни сочат,че тя ще е поне колкото 2007.
БГ не е изолирана икономика а точно обратното.
БГ не е изолиран остров на сигурността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСпециално за Пловдив мога да кажа от личен опит, че договорих за имот 18% намаление от офертната цена. Това намеление го договарях на 2 пъти докато го постигна, изтъквайки различни доводи. Имотът е на топ локация. Сделката мина малко бавно, но пък се случи както бе договорено. Следя пазара активно през последните няколко години и мога да кажа, че за последните 6-7месеца се договарят добри отстъпки от офертните цени. Дори в някои случаи без да съм попитал, сами ми предлагат отстъпка, но до този момент не отговаряха на критериите ми за покупка.
Според мен към момента няма корекции в офертните цени на квадрат, по-скоро сега сме във фаза на отстъпки, поради умрелия пазар и очаквана несигурност. Този момент на задържане на офертните цени няма да трае повече от 1-2г, (като до момента според мен минаха 6м.), а след това си мисля, че ще имаме спад до 30% на офертните цени спрямо сега и отделно договаряне на още едни 5-10% от офертната цена.
Който ще купува за инвестиция би било добре да изчака, а който купува за лично ползване момента винаги е тогава, когато намериш това което търсиш на пазарна моментна цена, защото живота си минава, а с това и амбициите за нов дом.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Има хубави, с добра храна, но чужденците са бедни, гледат менюто и бЕгат. Те ако за платежоспособни пък няма да дойдат в България.
Това е причината да идват скъсаняци - услугата е скапана. Да не говорим и за невероятно краткия сезон на северното черноморие. Целия туризъм на север е race to the bottom. Ще спестят от продукти, от заплати, от грамаж само и само да останат пари за бмв на старо да се показват. После ще ореват света, че нямало кой да работи, туристите били скъсани и какво ли още не - все някой друг е виновен. Освен да им направим ДДС-то -20% и да им даваме пари като не работят?
Няма да забравя историята на един приятел от Варна докато бил студен искал да поработи лятото и му бяха предложили пиколо без заплата защото "той щял да си изкарва от бакшишите". Естествено без договор. Лаком гъз кръв сере както се казва, и в бъдеще все по-зле ще става с работната ръка. Добре, че малко от Украйна закърпиха нещата, но свършат ли там с войната ще стане сериозен вакуум от към работна ръка.Last edited by pwise; 27.04.2023, 13:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ограничен е да, но от сезона, който е има няма 100 (половината слаби) дена, отделно клиентите - социално слаби чужденци, или в най-добрия случай работническа класа. Как да даде, откъде да ги вземе? Да вдигне цените като Кан ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Това което пишеш означава, че някъде по пътя са осрали мениджмънта на успешния бизнес модел с цел разрастване(лакомия) над потенциала му. И не си мисли, че едрия капитал се води от алтруистични мотиви - да осигурява на хората работаЦелта му е винаги абсолютната власт и монопол.
Много по-често се случва желаният резултат да се размине с реалността и нещата да се оплескат. Затова е важно когато се кандидатства някъде, предварително да си проучил какви са целите и визията на компанията. Ей го, Бетерчо даде за пример кръчма на морето с 1500лв заплата. Поглеждайки го от моята перспектива какво виждам - ограничен работодател без визия и желание за инвестиция иска да изкара едни бързи пари за летния сезон на гърба на евтиния труд. И понеже вече не минава номера, почва да реве. Любопитно ми е защо все пак не му е препоръчал мотиката, както обича да казва у форума
Коментар
Коментар