IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

като за начало - очаквам 2025-та да бъде тежка за много сектори
    ще има съкращения, ще има рязане на разходи

срещу това седи една лакома администрация и сума държавни на хранилката.

скока на доходите 2022-3-4-та започва да тежи на много фирми, а няма толкова бизнес, че да го компенсира

доста мога да напиша, но не искам, че сме във времевия хоризонт на пещерската.

ПП Европа е крачка пред нас - там вече има съкращения на доста скъпоплатени работни места - именно защото не може да им изкарват заплатите.
    и въпреки това не може да прогнозираме мау в имотиту?
    ти сега направо ще ме удариш в земята
    ако кажеш, че си грешил за големото мау последните 7-8 години
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не знам. не е като допреди 1-2 години, когато свалячите се изхвърляха с прогноза за мау на всеки 3-4 месеца
      сега дори доайена на свалячите - бъртрам не смее да прогнозира мау
      като за начало - очаквам 2025-та да бъде тежка за много сектори
      ще има съкращения, ще има рязане на разходи

срещу това седи една лакома администрация и сума държавни на хранилката.

скока на доходите 2022-3-4-та започва да тежи на много фирми, а няма толкова бизнес, че да го компенсира

доста мога да напиша, но не искам, че сме във времевия хоризонт на пещерската.

ПП Европа е крачка пред нас - там вече има съкращения на доста скъпоплатени работни места - именно защото не може да им изкарват заплатите.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Трябва да се договорят първо двамата корифеи, дали ще е стагфлация или дефлация.​​​​​​​​​
        не знам. не е като допреди 1-2 години, когато свалячите се изхвърляха с прогноза за мау на всеки 3-4 месеца
        сега дори доайена на свалячите - бъртрам не смее да прогнозира мау
        препоръка е

Коментар

а големо мау ще има ли
          Трябва да се договорят първо двамата корифеи, дали ще е стагфлация или дефлация.​​​​​​​​​

Коментар

• Това, което разбирам е, че си земеделец. Колко голямо е земевладелството ти не знам. Пожелавам успех! Добре е, че се интересуваш от М2. но има и други фактори.

А, и все пак темата е за жилищни имоти...

п.п. Имам и доста земеделски, някои от тях предстоят да влизат в регулация...

Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Не знам, като гледам М2 на ЕЦБ и ФЕД и намаляващите лихви, не виждам какво ще спре инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

ГАРАНЦИЯ ! Ако не слушкаш !
              слушкам, папкам и всичко останало
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Хахахаха.... чакалски ми ти работи... Нищооо, поне перона е техен до към 2079та. До тогава деЦките ще са хипер ХИТ. Само се опасявам, че тук в темата ще се нароят нови никове на мястото на жонката и колето, които дадоха фира и заминаха в небитието.
                Точно ти най-малко би следвало да плямпаш за никове!

Твоите са двуцифрено число + бонус цяла връзка излапани банани!

Коментар

а големо мау ще има ли
                  ГАРАНЦИЯ ! Ако не слушкаш !

Коментар

а големо мау ще има ли
                    възможно е

Коментар

ще го докараме до стагфлация
                      а големо мау ще има ли
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Не знам, като гледам М2 на ЕЦБ и ФЕД и намаляващите лихви, не виждам какво ще спре инфлацията.
                        ще го докараме до стагфлация

Коментар

нищо тънко няма
                          канарите дърпат ипотеки и инвестират, а банките отчитат рекордни печалби и това е няколко години по ред. именно заради начина по който се формира главница-лихва в началото на масовите ипотеки се случва така, че банките ни печелят яко.

докато могат ще го правят и това е една от причините да държат лихвите ниски, защото ако ги вдигнат с 2% - чал пазар в този му вид, който свикнахме да го гледаме в последните години.

затварят си очите, че се натрупва риск в системата, защото прекалено много имоти в даден момент ще натежат, но те си гонят печалбите. перачите перат, брокерите продават
                          пей сърце

Коментар

Ясно ми е това, че банката обича първо да прибира лихвата и после главницата. Мислех, че за някакви други тънкости говориш.
                            нищо тънко няма
                            канарите дърпат ипотеки и инвестират, а банките отчитат рекордни печалби и това е няколко години по ред. именно заради начина по който се формира главница-лихва в началото на масовите ипотеки се случва така, че банките ни печелят яко.

докато могат ще го правят и това е една от причините да държат лихвите ниски, защото ако ги вдигнат с 2% - чал пазар в този му вид, който свикнахме да го гледаме в последните години.

затварят си очите, че се натрупва риск в системата, защото прекалено много имоти в даден момент ще натежат, но те си гонят печалбите. перачите перат, брокерите продават
                            пей сърце
                            Last edited by bertram; 28.11.2024, 18:41.

Коментар

Няма нужда да го гледам, от 12 годишен мога да карам трактори, булдозери и коли. Да кажем че съм селянин и имам малко представа. От дребно фермерство не се печели, защото пазара не е свободен. Може би от 500 декара на горе си струва.
                              Под пазара не е свободен имам предвид че ЕС субсидира в различни държави различни отрасли. И еднакви отрасли в две различни държави ги прави неконкуренто способни. За това например млечните продукти са много по-евтини на запад и на север отколкото тук.

В тоя ред на мисли ако имаш 100 декара и получаваш субсидия 40 евро на декар това са 4000 евро на година, което е нищо. Ако обаче имаш 1000 ще получиш 40000 което вече не е съвсем нищо. А ако можеш да обработваш 100 ще можеш и 1000 като усилията ти няма да са по 10, да със сигурност ще е по-трудно и скъпо, но няма да е х10 скъпо.
                              И тук е валидна мъдростта на мечо пух - колкото повече толкова повече.
                              Колкото повече декари, толкова повече пари за големи и модерни трактори които обработват много по-бързо по-големи площи с по-малък разход. От там повече свободни средства за реинвестиция, купуване на земи, подкуп където потрябва, задушаване на конкуренция и т.н.

Такива които се мъчат с 5-10-20 декара нямат никакъв шанс, освен нещо много нишово, но като надушат че има пари и конкуренцията те убива до 3-4 години.

Не каза инфото за теб?
                              Last edited by Evgo; 28.11.2024, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Гледай "Бразди" и репортажи за фермери. Хората казват, че не се печели.

Един приятел от ф.б. живее в Габровско, има чудесна градина и продукция, работи като строител в региона.

Но не може да си намери жена, защото хич няма, а той иска нещо приемливо, като за семейство. И има грижи по възрастни родители.

А братовчед ми е пей сърце - дай му селската кръчма и да язди ромейките,
                                Няма нужда да го гледам, от 12 годишен мога да карам трактори, булдозери и коли. Да кажем че съм селянин и имам малко представа. От дребно фермерство не се печели, защото пазара не е свободен. Може би от 500 декара на горе си струва.
                                Под пазара не е свободен имам предвид че ЕС субсидира в различни държави различни отрасли. И еднакви отрасли в две различни държави ги прави неконкуренто способни. За това например млечните продукти са много по-евтини на запад и на север отколкото тук.

В тоя ред на мисли ако имаш 100 декара и получаваш субсидия 40 евро на декар това са 4000 евро на година, което е нищо. Ако обаче имаш 1000 ще получиш 40000 което вече не е съвсем нищо. А ако можеш да обработваш 100 ще можеш и 1000 като усилията ти няма да са по 10, да със сигурност ще е по-трудно и скъпо, но няма да е х10 скъпо.
                                И тук е валидна мъдростта на мечо пух - колкото повече толкова повече.
                                Колкото повече декари, толкова повече пари за големи и модерни трактори които обработват много по-бързо по-големи площи с по-малък разход. От там повече свободни средства за реинвестиция, купуване на земи, подкуп където потрябва, задушаване на конкуренция и т.н.

Такива които се мъчат с 5-10-20 декара нямат никакъв шанс, освен нещо много нишово, но като надушат че има пари и конкуренцията те убива до 3-4 години.

Коментар

Working...
                                X