Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКойто има кредити в Първа Инвестиционна банка не му завиждам .
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Може,ама другият път.Пускаш жалба до РЗИ или общината и на тоя с прасетата или кучетата му налагат яки глоби с предписания незабавно да ги махне.Ако не ги махне,следват още по-сериозни глоби. Това, че хората масово не си търсят правата ,не означава, че всеки може да си прави каквото поиска.
И няма как да имаш чести скандали със съсед,който живее на поне 30 метра.Докато ако някой живее на 1 метър от дома ти и ви дели една стена или плоча,вероятността за скандали е много по-голяма.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Къщата не е застраховка срещу лоши съседи. Може да гледат 20 кучета или кочина прасета на оградата. Скандалите и стрелбите по селата са дори по-чести.
И няма как да имаш чести скандали със съсед,който живее на поне 30 метра.Докато ако някой живее на 1 метър от дома ти и ви дели една стена или плоча,вероятността за скандали е много по-голяма.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами затова най-добре си е в къща. С никой не се съобразявам и единствено от мен зависи видът й.Дори ако се налага да се пътува по-дълго, но си струва.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Както обичам да казвам - пълно щастие няма. Всичко си има и плюсове и минуси. Има много качествено ново строителство, но то е на космически цени. Шир потребата е с ниски тавани, неправилни форми на стаите, огромни общи части достигащи до над 20% от общата квадратура, никакви отстояния между сградите, почти никакви зелени площи и места за паркиране ...... Съседите да кажем че са една идея по- култивирани от тези в панелките, въпреки че пак е според зависи. Иначе панелки имаш и в " елитния" според някои съфорумци Изток- в тях като е живяла соц номенклатурата би трябвало съседите да са една идея по- култивирани от тези в Люлин или Младост да кажем
Коментар
-
Ами то самите панелни блокове са подтискащи,мрачни,миришещи. Освен това е пълно с мизерници,клошари, алкохолици и всякакви отрепки.Всеки мой познат, който е живял в панелка ми се е оплаквал от подобни съседи. Един даже го беше наводнил съседът отгоре и моя познат беше плащал ремонта и на оня в апартамента, щото нямал пари.И това е една от най-невинните истории,които съм чувал.. Всичко си има и плюсове и минуси. Има много качествено ново строителство, но то е на космически цени. Шир потребата е с ниски тавани, неправилни форми на стаите, огромни общи части достигащи до над 20% от общата квадратура, никакви отстояния между сградите, почти никакви зелени площи и места за паркиране ...... Съседите да кажем че са една идея по- култивирани от тези в панелките, въпреки че пак е според зависи. Иначе панелки имаш и в " елитния" според някои съфорумци Изток- в тях като е живяла соц номенклатурата би трябвало съседите да са една идея по- култивирани от тези в Люлин или Младост да кажем
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
И двамата мъже, които цитираш, не живееха в панелки, а в стари тухли на Черковна и женския пазар. Омесването на панелки с тези случаи е, като пържола с мармалад.
Не че имам нещо против панелките,а имам против мизерията,миризмите и кофтите съседи не само в панелките,а в повечето стари блокове. Ако една панелка се поддържа и съседите са свестни, не виждам проблем да се живее в нея. Но малко са такива.Last edited by mirodes; 09.05.2023, 14:02.
- 1 like
Коментар
-
Имам предвид, че аз ако живеех в подобен блок,бих го сменил при първа възможност, щото няма да искам и децата ми да живеят в подобно място.Та има резон в думите на брокерите, че за предпочитане е жилище в новопостроена сграда.Обстановката не е такава,а и вероятността да попаднеш на някой съсед мизерник и алкохолик е доста по-малка.В последните няколко месеца бяха застреляни двама мъже заради конфликти с изкукали съседи, а подобни конфликти има много. Събират се хора от съвсем различни социални слоеве в панелките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
То и тухлени такива има много, какво общо има начина на строителство в случая?
Коментар
-
Ами то самите панелни блокове са подтискащи,мрачни,миришещи. Освен това е пълно с мизерници,клошари, алкохолици и всякакви отрепки.Всеки мой познат, който е живял в панелка ми се е оплаквал от подобни съседи. Един даже го беше наводнил съседът отгоре и моя познат беше плащал ремонта и на оня в апартамента, щото нямал пари.И това е една от най-невинните истории,които съм чувал.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Имаш къщи гредоред по провинцията на по няколко стотин години в отлично състояние, които могат да изкарат още сума време ако се поддържат правилно. За панеляците писах, защото брокерите го ползват като мантра за да стресират живеещите в тях за да ги подтикнат да си купят ново строителство, чийто експлоатационен срок е също 50 години( само че това удобно се спестява)
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...ilishtna-kriza
с Кантор, Bloomberg
13:05 | 8 май 2023
Преводач: Мария Попова
Във Великобритания се заражда жилищна криза. Над 1,4 милиона собственици на жилища ще бъдат принудени да рефинансират ипотеките си през тази година. Според Националната статистическа служба, повечето от тях имат договори за ипотека с лихва под 2%. Очаква ги шок – те ще бъдат подновени с до три пъти по-високи лихви.
- 1 like
Коментар
Коментар