IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това ще ни дойде доста неприятно в даден момент.
    Кое му е неприятното?
    Връща се старото време - пак сме няколко човека по Спа хотелите и хубавите ресторанти. Офертите за н.г валят, но аз с кеф им казвам, че ще съм надалеч (и на топло).
    Отделно имам достъп и до по-качественна работна ръка. Колкото и да ги хокам, трябва да благодаря на брокеразите, че "обуха" огромна част от плебса с дългогодишни кредити, и ги "зазидаха" да си стоят вкъщи до пенсия....
    Има един лаф на един мастит бизнесмен по време на предишната криза - " хубаво, че дойде кризата, та да се видим кои сме чорбаджиите"....
    Last edited by better; 01.12.2024, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Смесването на темите замъглява преценката, например:

Колкото и пари да изкараш от бачкане/ бизнес, профуканото на БФБ си е профукано.

Може 10 години да си псуваш банкерите, но това няма да компенсира загубите ти от ТРОЙНОТО нарастване цените на жилищата за периода.

Може да рониш фалшиви сълзи за "ушитите с тежки заеми" и как щели да им вдигнат лихвата, но АБСОЛЮТНО ВСЕКИ купил с ипотека, когато ти крещеше МЯУ, сега е по-добре от послушалите каръци.

Въпросът е, ти наистина ли не ги осъзнаваш тези неща, или едно съветваш, друго вършиш?
      аз не псувам и не крещя
      нещо лабави нерви имаш напоследък - защо?

иначе за МЯУ март 2020-та мислех, че ще се слчуи, но не съм крещял, а по-скоро изчаках защото бяхме в мътни води.

рано е да се каже дали ще роним сълзи за ушитите с ипотеки - просто в момента всичко е иху-яху и това се вижда от тримесечните отчети на банковата система.

2-3-4години са нищо, когато се обременяваш с 25-30г дълг .

и тук е добре да отбележим, че българската икономика сама по себе си е 'въшка' в ЕС и ако там има проблем при нас има без да сме основните виновници за тях.

пример ИТ сектора във частта си добре платени експерти с 10+г стаж. Много сериозна покупателна сила и смело купуване с ипотеки + лизинги + какво лине. В момента този сектор почва да усеща напрежение покрай съкращения, които тръгват от глобалните мега компании и плавно се усещат и у нас.

айде стига съм бил черноглед

продавайте си там ипотеките докато можете.
      Last edited by bertram; 01.12.2024, 15:00.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Нещо кеша ми стана много и затова. 2025 съм с нагласа да купувам независимо от пазара.

Иначе мисля, че спадовете тепърва ще идват...

https://www.segabg.com/hot/category-...cyalata-strana
        Преди няколко години ви казах че имот се купува когато можеш и че всякакви тънки сметки да чакаш щото пазара щял да падне са безсмислени

А имот се продава само като имаш готова идея какво ще направиш с парите

Играенето на форекс с имоти е обречена история и тук доста го научиха по трудният начин

Коментар

пропускаш момента,че междувременно се печелят пари и от дейност (който може)

ктб, но с внимание към детайла 100К макс.. да имаше известно забаяне, но паричките бяха спасени с лихвите даже
          не казвам, че нямаше нерви, но опит поне.

каквото и да ми говорят хора като теб - пряко ангажирани в кредитната система
          държа на своето, че в момента банките са основен съучастник в 'ушиването на много хора' с тежи заеми + помагат цялото понзи (+ перачите) да продължи дейност, която води до още по-голямо натрупване на дисбаланси.

засега обаче хората от твоите кръгове сте в стихията си.

цикли - какво да се прави
          Смесването на темите замъглява преценката, например:

Колкото и пари да изкараш от бачкане/ бизнес, профуканото на БФБ си е профукано.

Може 10 години да си псуваш банкерите, но това няма да компенсира загубите ти от ТРОЙНОТО нарастване цените на жилищата за периода.

Може да рониш фалшиви сълзи за "ушитите с тежки заеми" и как щели да им вдигнат лихвата, но АБСОЛЮТНО ВСЕКИ купил с ипотека, когато ти крещеше МЯУ, сега е по-добре от послушалите каръци.

Въпросът е, ти наистина ли не ги осъзнаваш тези неща, или едно съветваш, друго вършиш?

Коментар

и какви лихви даваше КТБ 2007 и 2008, а?
            Играйкате си, имот->бфб->КТБ, важното е да има кой да захранва схемата.
            пропускаш момента,че междувременно се печелят пари и от дейност (който може)

ктб, но с внимание към детайла 100К макс.. да имаше известно забаяне, но паричките бяха спасени с лихвите даже
            не казвам, че нямаше нерви, но опит поне.

каквото и да ми говорят хора като теб - пряко ангажирани в кредитната система
            държа на своето, че в момента банките са основен съучастник в 'ушиването на много хора' с тежи заеми + помагат цялото понзи (+ перачите) да продължи дейност, която води до още по-голямо натрупване на дисбаланси.

засега обаче хората от твоите кръгове сте в стихията си.

цикли - какво да се прави
            Last edited by bertram; 01.12.2024, 13:57.

Коментар

ако визираш моята продажба - октомври 2007-ма не е точно 2006-та
              2009-та подобни жилища висяха тъжни на 1/2 от цената, а КТБ даваше хубави лихви докъм 2014-та (когато спихна, но все пак имаше доста ++)

да бъдем обективни все пак
              и какви лихви даваше КТБ 2007 и 2008, а?
              Играйкате си, имот->бфб->КТБ, важното е да има кой да захранва схемата.

Коментар

Лаконика късно позна Пръв на връО продаде бота през 2017, през годините до 2022 отлетяха чайки и други имоти.

абе нямаше ли един отлетЯН апартамЯН в Бъкстон през 2006-та, проигран на бфб? Някой сеща ли се за такъв случай?

ако визираш моята продажба - панел октомври 2007-ма не е точно 2006-та.
                Макар и 2008-а началото да имаше още малко иху-яху без ясно колко сделки ... 2009-та подобни жилища висяха тъжни на 1/2 от цената, а КТБ даваше хубави лихви докъм 2014-та (когато спихна, но все пак имаше доста ++)

да бъдем обективни все пак

и да продължим с проиграването на БФБ

първите ми покупки на БФБ бяха ПИБ на 1.1 зимата на 2009-та
                още помня този тъмен ден - беше толкова умряло, че сделката ми тогава беше стабилен % от оборота на БФБ.
                Last edited by bertram; 01.12.2024, 13:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Нема ли да чакаш 30% тните отстъпки???

Какво стана с Лаконика дето много точно познаваше пазара и продаде на върха 2022-ра та да играе форкс с имоти???
                  Лаконика късно позна Пръв на връО продаде бота през 2017, през годините до 2022 отлетяха чайки и други имоти.

абе нямаше ли един отлетЯН апартамЯН в Бъкстон през 2006-та, проигран на бфб? Някой сеща ли се за такъв случай?

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Те спадовете може и да дойдат , но ако продължат повече от 10-20г с по 2-3 % годишно , ще ги чакаш ли ?
                    Има ли смисъл да се съобразяваш с тях .
                    без значителна част финансиране с кредит - спадовете ще бъдат дълги и мъчителни
                    при наличе на дълг обаче нещата забързват своя ход - както нагоре така и надолу
                    левъридж-а дава динамика.

Коментар

Нема ли да чакаш 30% тните отстъпки???

Какво стана с Лаконика дето много точно познаваше пазара и продаде на върха 2022-ра та да играе форкс с имоти???
                      Даже си беше сложил аватар с божиите очи от пещерата проходна, демек много познал, че като продал той на върха през 22-ра, моментално почва спада...накрая утече у канала. Бота 156 също пишеше за връх през 2018г. Той пише по-принцип големи дивотии, ама поне няма претенции на голям познавач.

Коментар

Казах, че независимо какъв е пазара съм с нагласа да купувам през 2025. Имам пари, а и до 2 г. ще ми трябва още един апартамент.
                        Значи от 1 януари вдигаме цените.
                        Last edited by X_Y; 01.12.2024, 17:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Е как ще ни радва изключеително като заради това основно има инфлация?! Радва ги тия, които не са на твърда заплата, само че за 70% от хората, това изобщо не е добре.
                          Каквито и да бяха нашите лихви, инфлацията щеше да е същата. Ние сме в борд към еврото, затова печатането на пари там неминуемо води до повишаване на цените и тук. Наивно е да се мисли, че лихвите на българските банки се отразяват на цените на бензина, пшеницата, цигарите, автомобилите, газта или дрехите.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Те спадовете може и да дойдат , но ако продължат повече от 10-20г с по 2-3 % годишно , ще ги чакаш ли ?
                            Казах, че независимо какъв е пазара съм с нагласа да купувам през 2025. Имам пари, а и до 2 г. ще ми трябва още един апартамент.

Коментар

Тя че не започва сега не започва, започна преди 35 години и ще продължи на подскоци много след нас

Въпроса е че катерушката на различните пазара ще се движи с различни темпове

А БГ пазара ми се вижда най кофти катерушката от всички
                              при нас всичко е драматично
                              ще са нужни още 2-3 поколения преди да почнем да заглаждаме наклона на катерушката.

Коментар

Нещо кеша ми стана много и затова. 2025 съм с нагласа да купувам независимо от пазара.

Иначе мисля, че спадовете тепърва ще идват...

]

Коментар

Working...
                                X