Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Да ти кажа - България си е един кенеф.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЦени на материали, довършителни работи нараснаха неимоверно. Труд, който се наниже на майстор също. Комшията си прави основен ремонт на двустаен - сподели ми, 70 хил лева. Какви цени на имотите очакват икономист и демограф анализаторите не знам. По-скоро ще се проточи едно зяпане и чекане поне до 2030. Напразно ще е и то. Но кривата все пак ще заеме низходяща посока. Купуване пак нема да има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не знам за теб кое е приемлива цена.
Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.
Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.
Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЦени на материали, довършителни работи нараснаха неимоверно. Труд, който се наниже на майстор също. Комшията си прави основен ремонт на двустаен - сподели ми, 70 хил лева. Какви цени на имотите очакват икономист и демограф анализаторите не знам. По-скоро ще се проточи едно зяпане и чекане поне до 2030. Напразно ще е и то. Но кривата все пак ще заеме низходяща посока. Купуване пак нема да има.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Не е смешно, не може да говориш така.
Коментар
-
Цени на материали, довършителни работи нараснаха неимоверно. Труд, който се наниже на майстор също. Комшията си прави основен ремонт на двустаен - сподели ми, 70 хил лева. Какви цени на имотите очакват икономист и демограф анализаторите не знам. По-скоро ще се проточи едно зяпане и чекане поне до 2030. Напразно ще е и то. Но кривата все пак ще заеме низходяща посока. Купуване пак нема да има.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Да ти кажа - България си е ....
Коментар
-
Не знам за теб кое е приемлива цена.
Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.
Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.
Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.Last edited by pinoccio; 14.05.2023, 23:01.
Коментар
-
Стига с това Нумбео бе човек, 100% невярна информация. Бира 4 лева, капучино 4 лева...Ами по 6 лева са вече, не по 4. Този сайт дава средни цени на написаното от анонимни потребители, т.е. осреднява днешните цени с тези от преди 5 години примерно. А ако в Берлин качеството е по 5 не можеш да твърдиш. че там е с 50% по-скъпо. Трябва да се сравняват идентични стоки и услуги, което е невъзможно.
Щом сме бедна държава значи и цените трябва да са като за бедна. Ние точно това сравняваме. Съотношение цена/качество.
Питай Бетерчно за новата BMW електирчка. Немският търговец ти я дава с цена 20% надолу от българския. За какво говорим?
В Западна Европа строят комунизма, в Източна Европа се прилагат пазарните механизми.И разликата все повече се скъсява,че скоро държави като Чехия и Словения ще ги стигнат по стандарт на живот. А България върви по техните стъпки.Last edited by mirodes; 14.05.2023, 23:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеПолучаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
Вчера ванката се похвали , че купувал нек'ви евтини столове и дивани за апартаментите си и ги отдавал под наем за 1400-1800 евро. Не ми се вярва за наема , ма тоя манталитет да минеш тънко и да направиш еднократен удар е масов в България. Имам чувството, че българина вместо да се опита да създаде стабилен повторяем процес , който да работи с минимални усилия и да носи регулярен предвидим доход се опитва да печели от еднократни удари , които понякога сработват , но изискват постоянно внимание, резултата е непредвидим и в края на упражнението ниокой не е доволен, нито продавача на стоката или услугата, нито купувача .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Дупките и мръсотията са вследствие на това, че все още България е бедна държава. Вие явно забравихте само преди 25 години какво беше в България. Ние се сравняваме с най-богатите държави в света и недоволстваме, че не сме като тях.Ами не стават така нещата. То още Източна Германия не може да настигне Западна въпреки, че се изляха трилиона марки и евро там. А и ГДР беше най-развитата комунистическа държава, а България една от най-бедните.
Колкото до скъпотията-кажи държава или град и ще ти направя сравнение в Нумбео дали действително в България е толкова скъпо.
Щом сме бедна държава значи и цените трябва да са като за бедна. Ние точно това сравняваме. Съотношение цена/качество.
Питай Бетерчно за новата BMW електирчка. Немският търговец ти я дава с цена 20% надолу от българския. За какво говорим?
- 1 like
Коментар
-
Онзи ден, пазарувам в Берьозка в Борово. Докато си избирах водка и печень, влезе една млада дама, облечена в нещо като ватенка / Песи може и да я познава/ Та тя почна да се вайка за скъпите цени тук и как в същата верига в Германия било два пъти по-евтино, но като ми показа водката пет езера и ми каза, че в Германия струвала два лева, разбрах, че си имам диалог с психично болна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Бъркаш плюене с отбелязване на реалността.
Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
Стигнахме ги дето се вика американците,но само по цените
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Бъркаш плюене с отбелязване на реалността.
Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
Стигнахме ги дето се вика американците,но само по цените
Колкото до скъпотията-кажи държава или град и ще ти направя сравнение в Нумбео дали действително в България е толкова скъпо.
Коментар
Коментар