IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не ти пука,щото си ерген и нямаш деца.Тия пари вместо да ги даваш и да хрантутиш Айшето от Столипиново и Ахмед от Афганистан, можеше да останат за децата ти.
    Отношението към парите,а и имотите рязко се променя ако имаш деца и внуци.
    А и повечето изброени неща са се градили десетки години и няма как със сегашните данъци да се създадат.
    Децата ми, ако имам такива един ден, ще си имат глави на раменете. А и бих им оставил предостатъчно така или иначе.
    Ако получаваш чисто 10.000 Евро на месец не ти носи кой знае какви предимства спрямо 5000 Евро.
    Ако пък получаваш 20.000 Евро, разликата с 10.000 Евро е дефакто нулева.

На човек му трябва твърде малко, за да живее. И когато има абсолютно всичко, не би жертвал качеството си на живот, нито свободното си време, за да има няколко хиляди отгоре. Аз съм вече над 40, остават ми едни 20 години, с малко късмет може би 30 години живот. За какво ми е да трупам пари, кажи ми? Имам предостатъчно, а живея на Боденското езеро. Да се забия в някое БГ село без улици и без лекари, щото ставката била ниска? За нищо на света

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз плащам 45,5% всичко. В България щяха да са 10,5%.
      Разликата я плащам, за да имам пътища, зелени пространства, тротоари, здравеопазване и сигурност, както и много по-високо качество на всички стоки и услуги. Много е, но над определена сума просто не ти пука и гледаш качеството на живот, не колко ти остава след края на месеца.

В България с тези пари просто няма какво да си купиш (освен да ги набиеш в надценени имоти).
      Не ти пука,щото си ерген и нямаш деца.Тия пари вместо да ги даваш и да хрантутиш Айшето от Столипиново и Ахмед от Афганистан, можеше да останат за децата ти.
      Отношението към парите,а и имотите рязко се променя ако имаш деца и внуци.
      А и повечето изброени неща са се градили десетки години и няма как със сегашните данъци да се създадат.
      Last edited by mirodes; 15.05.2023, 01:25.

Коментар

Над 62 хиляди евро годишно(а 6000 евро месечно са в тази категория)данъкът е 42 процента .
        Само за горницата обаче, не за цялата сума. Ставката е прогресивна, просто 42 е една граница на тарифата. И говорим за 62к след приспадане на всички облекчения, които може да се десетки хиляди. Немските данъци са сложни, декларацията ми е 30 страници. Там си приспадам всяко пътуване до работата, даже стола в хоум офиса.

Ето ти един много добър калкулатор със съвсем точни резултати:
        https://www.n-heydorn.de/gehaltsrechner.html

Средният немец плаща около 40% данъци и осигуровки общо, тези с високи доходи около 45%, с ниски доходи 25%.
        Last edited by ejonny2376; 15.05.2023, 01:24.

Коментар

Разликата я плащам, за да имам пътища, зелени пространства, тротоари, здравеопазване и сигурност, както и много по-високо качество на всички стоки и услуги. Много е, но над определена сума просто не ти пука и гледаш качеството на живот, не колко ти остава след края на месеца.
          Ама наистина имаш пътища и то магистрали с по 3 ленти в посока, при това напълно безплатно (без тоол такси и без винетка). А тук един скоростен път (с 2 ленти) незнайно защо е кръстен магистрала, при това с толкова тънък асфалт, че дясната лента е нагъната и неизползваема.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Това са крайни суми с всички данъци и осигуровки (пише си го). Оказа се, че данъците хич не са 50% (както твърдиш постоянно) ами доста по-малко, около 33-36%, при около 25-30% в България.
            Над 62 хиляди евро годишно(а 6000 евро месечно са в тази категория)данъкът е 42 процента .

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Как каво значение има? Обезценката на валутата е брутална. Сега изглежда непосилно, но ще става още по-непосилно.
              При едно превалутиране в нещо ново точно ипотеките са тези, които ще са най-печеливши от конвертирането на дълга.
              Сигурно е така, но това е пак една абсолютна спекула. Изобщо не можеш да предвидиш какво ще стане. Чист комар, все едно да купиш койни.
              Затова здравият разум не трябва да те напуска, а онзи отгоре си знае работата.

Коментар

Там си има различни опции в зависимост от семейно положение и ставка на дохода над определена сума.На 4100 евро се плаща средно 36 процента данък, на 6000 ще е по-висок Над 55 хиляди евро годишно е по-висока ставката.Плюс осигуровки.

В България с тези пари просто няма какво да си купиш (освен да ги набиеш в надценени имоти).
                Last edited by ejonny2376; 15.05.2023, 01:16.

Коментар

Там си има различни опции в зависимост от семейно положение и ставка на дохода над определена сума.На 4100 евро се плаща средно 36 процента данък, на 6000 ще е по-висок .Плюс осигуровки.
                  Това са крайни суми с всички данъци и осигуровки (пише си го). Оказа се, че данъците хич не са 50% (както твърдиш постоянно) ами доста по-малко, около 33-36%, при около 25-30% в България.

Коментар

И какво значение има?
                    Истината е: С малко над средните доходи (топ 20%) семейство може да живее под наем в топ имот. А за да купи такъв имот, трябва да е с доходи в топ 0,1% от населението. Факт ли е? Факт.
                    Как каво значение има? Обезценката на валутата е брутална. Сега изглежда непосилно, но ще става още по-непосилно.
                    При едно превалутиране в нещо ново точно ипотеките са тези, които ще са най-печеливши от конвертирането на дълга.

Коментар

Там си има различни опции в зависимост от семейно положение и ставка на дохода над определена сума.На 4100 евро се плаща средно 36 процента данък, на 6000 ще е по-висок .Плюс осигуровки.
                      Нема го оня Кретеня, специалиста по данъци и ебаване на банки в DE. Ще ви каже че нищо не разбирате вие от Булгаристанското село и ще ви завре в кучи гАз.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Представи си същата сметка преди 20 години и се замисли колко бяха 100лв тогава и колко са сега.
                        Свикване, свикване. Понякога бавно. Но сетивата се адаптират. И при Джони се случва.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Добре!
                          Ето ти при 4100 евро заплата = 2936 евро чисто
                          При 6000 евро = 4066 евро чисто

https://germany.sophista.info/kalkul...lata-germania/

Къде видя 50% данък?
                          Там си има различни опции в зависимост от семейно положение и ставка на дохода над определена сума.На 4100 евро се плаща средно 36 процента данък, на 6000 ще е по-висок Над 55 хиляди евро годишно е по-висока ставката.Плюс осигуровки.
                          Last edited by mirodes; 15.05.2023, 01:07.

Коментар

Ами гледам го - и виждам как мога срещу мижавите 1400 Евро да живея в имот за над милион, което изобщо не звучи в полза на покупката.
                            И аз това ще направя. Моето си е мое, ако ми се наложи и още имам свестен доход и аз ще платя подобна цена за наем. А и скоро ще почнат да ми плащат и половината поне. Къде ще идат.

Коментар

Представи си същата сметка преди 20 години и се замисли колко бяха 100лв тогава и колко са сега.
                              И какво значение има?
                              Истината е: С малко над средните доходи (топ 20%) семейство може да живее под наем в топ имот. А за да купи такъв имот, трябва да е с доходи в топ 0,1% от населението. Факт ли е? Факт.

Коментар

Сравняваш сравнително висока заплата в България с ниска в Германия. Средната брутна заплата в Германия е 4100 евро при 1000 евро за България. Дай да видим на 6000 евро колко му остават, щото са с 50 процента над средното ниво както е 3000 лв за България.
                                Точно така. Тези в Германия с 3 и 4К€ че и с повече не купуват имоти на топ градове и локации особено. Жулят под наем и им е много по-изгодно. В Бг също ше стане така. Аз захлупвам с малко късмет последния си имот и почивам. Имотите вече не са за обикновени хора и заплати. Стига с тези заплати. Много хора имат бизнес, и дори слаб да е поне по 10К-15К лева на месец добутват. Щото са на сянка, а вие четете средната заплата в Сф и провинцията. Четете си я. И статистика трябва да има неква.

Коментар

Working...
                                X