Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
За да разбереш,ела да те взема с мен на ол инклузива да видиш как българските бизнесмени ,голяма част от тях и в този форум тъпчат фурми в пликчета на аванта за да не си купят от магазина .
Това е .
Не бъркай другите пълнички чиновници с предприемачи
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Каврък, признай, че докато никой не гледа, ловко туряш у пликчето, квото има на шведската маса.
Коментар
-
Най- евтиното е ,слагаш или климатик или на дърва една хубава ,съвременна печка и си палиш печката ,даже може и да готвиш на нея ,да правиш различни хубави неща.
Ако съм в къща,директно слагам печката на дръвца и на въглища ,това е .Плюса е и че винаги има опции да вземеш някъде нещо за без пари ,дърва има решения или по евтини .
Иначе с дърва ще отопляваш една стая ако си сам. Аз отоплявам 140 квадрата жилище в къща и една печка няма как да ми свърши работа. Да не говорим,че си е хамалогия да цепиш дърва,да се чапаш с въглища и да им хвърляш пепелта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Каврък, признай, че докато никой не гледа, ловко туряш у пликчето, квото има на шведската маса.препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
За да разбереш,ела да те взема с мен на ол инклузива да видиш как българските бизнесмени ,голяма част от тях и в този форум тъпчат фурми в пликчета на аванта за да не си купят от магазина .
Това е .
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не знам, при положение че имаш къща за над половин милион, да мислиш какви ще са ти сметките и как да спестиш 50 лева месечно (инвестирайки 60к за нещо дето не ти трябва ама изобщо)...Същевременно вътре мебели ПДЧ предизвикващи рак, щото било по-евтинко.... А колата ако не е джип широк 2.20 за който трябва и двоен гараж не може, отделно втора кола за жената и трета за "отрочето". Даваш луди пари за частно училище на децата (там било "елитно"), а пазаруваш и даваш на същите тези деца в Лидъл на промоции разни вредни химии. И тези неща се правят от хора интелигентни, с високи доходи и социално положение. С няколко думи - харчат се безумни пари за неща, които са ненужни и от които нямаш полза и даже вредят, а нещата които значително ти увеличават качеството на живот и подпомагат здравето ти - там се пести като за световно.
Необяснимо за мен.
Това е .
Коментар
-
Да теглиш кредит на края на дните си и то ипотечен е жалко дори трагично,на никой не го пожелавам ...както и да е ,да е жив и здрав..
https://www.housingwire.com/articles...-rates-over-7/
В Щатите ипотечните минаха 7% вече..най високото ниво дотук..
а няма нито спестени пари, нито постоянни доходи, освен джобните от тате...
как да го оставиш сам да се блъска в тоя животLast edited by ratten; 29.05.2023, 14:53.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Българина го е страх да не настине и да не се мине ама покрай страха да не настине,както казваш и ти търговците го минават както им падне.
Необяснимо за мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеЗа какво отопление говорите вие? Климатът се промени драстично. Кога сме виждали скоро температури под -10 градуса навън? Те и под нулата вече падат рядко. Без включено каквото и да било отопление при хубава изолация и дограма вътре си поддържа 17-18 градуса. Това е и най-здравословната температура за спане. В краен случай слагате по една дрешка повече и изобщо не усещате, че е зима, или включвате климатика за час-два. Какви термопомпи, какви 5 лева?
Търговците само се чудят как да измъкнат паричките на бунаците. 60к инвестиция в термопомпа, това си е като да купиш панелка за 2000+ евро квадратният метър - загуба тотална. Всички тези "енергийно ефективни зелени измишльотини" водят Европа към фалит, хората явно не осъзнават що за глупости са това и колко повече вредят отколкото помагат.
Коментар
-
За какво отопление говорите вие? Климатът се промени драстично. Кога сме виждали скоро температури под -10 градуса навън? Те и под нулата вече падат рядко. Без включено каквото и да било отопление при хубава изолация и дограма вътре си поддържа 17-18 градуса. Това е и най-здравословната температура за спане. В краен случай слагате по една дрешка повече и изобщо не усещате, че е зима, или включвате климатика за час-два. Какви термопомпи, какви 5 лева?
Търговците само се чудят как да измъкнат паричките на бунаците. 60к инвестиция в термопомпа, това си е като да купиш панелка за 2000+ евро квадратният метър - загуба тотална. Всички тези "енергийно ефективни зелени измишльотини" водят Европа към фалит, хората явно не осъзнават що за глупости са това и колко повече вредят отколкото помагат.Last edited by ejonny2376; 29.05.2023, 13:51.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И кое му е евтиното? За 220 квадрата излиза 60 к лв (на Мицубиши), отделно, всички тия тръби, ако има теч, къртиш всичко, също така ти трябва място за 200 литровия котел. Ако не живееш постоянно, ще има да чакаш да се затопли. За мен е реклама и ако има някаква икономия, вероятно ще се избива 30 години (ако изобщо издържи толкова).
Ако съм в къща,директно слагам печката на дръвца и на въглища ,това е .Плюса е и че винаги има опции да вземеш някъде нещо за без пари ,дърва има решения или по евтини .
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И кое му е евтиното? За 220 квадрата излиза 60 к лв (на Мицубиши), отделно, всички тия тръби, ако има теч, къртиш всичко, също така ти трябва място за 200 литровия котел. Ако не живееш постоянно, ще има да чакаш да се затопли. За мен е реклама и ако има някаква икономия, вероятно ще се избива 30 години.
Сметни каква разлика в сметките трябва да генерира, че да избие първоначалната инвестиция. А за профилактика, галимацията по инсталацията и всички други минуси, не ми се говори. Тая стратегия е малко като да си купиш Тесла за 200 бона, за да икономисваш от гориво
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Термо помпа вода/вода разбира се. Няма по-евтино отопление. Особено ако съумееш да акумулираш топлината и ТП да работи само на нощна ел. енергия.
Last edited by better; 29.05.2023, 13:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Термо помпа вода/вода разбира се. Няма по-евтино отопление. Особено ако съумееш да акумулираш топлината и ТП да работи само на нощна ел. енергия.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар