Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нещата са много лесни. Там, но и навсякъде по света има продукти, които са по-евтини от тук...някои от тях , някакъв процент примерно 5-10 или дори 20%. И това се набива в очите на гастерите и се прави извод , че всички храни са по-евтини.... Ами не са. Без да отразяваме и факта че в някои от тези страни няма ДДС на храните , което веднага прави разлика. Също така храна произведена в Германия е ясно и за пеленачетата , че там ще е по-евтина от тук , също така е нормално храни от Африка, Азия Ю Америка и т.. н. там да са също по-евтини поради по-ниските транспортни разходи и ДДС отново. Също и ЯКО субсидарани храни като млечните там да са по-евтини....
Всичко е толкова лесно и логично, че няма накъде повече.
Средно в Европа по-евтини храни от България има само в Полша и Румъния. Това е статистика на ЕС, дори не е нумбео....
ПП Разбира се и с личният пример , не че има смисъл от него при налична статистика. Едни и същи неща в нашият и Гръцкият Лидъл са с еднакви цифри у нас в лева , там в Евро... Това от преди 2-3 години като ходех натам....Сега не знам как е но едва ли е много различно.
ПП2 Нашите гастери очакват Немският кашкавал или Еквадорските банани да са по-евтини у нас отколкото в Германия... Няма как да се случи....
Освен това света е голямо село напоследък и всеки селянин знае цените по света , и ако у нас има нещо по-евтино той ти казва духайте супата аз ще го продавам в Италия на скъпата цена и съответно и тук се вдига цената....случката с олиото от преди 1-2 години.
От тук следва , че цените на храните на глобално ниво постепенно ще се изравнят ...също и цените на имотите....
Та тия гастери купуваха САМО най-евтините храни и дебнеха за промоции.
И действително понякога има промоции на по-ниски цени.Ама това не означава, че всички стоки са по-евтини.
Така че ми е ясна ситуацията и ми е ясна психиката на тия гастери.
Моя човек изкара само няколко години,прибра се в България купи си жилище и започна бизнес.Ама на другите нивото беше потресаващо ниско.Даже аз им превеждах въпреки че бяха в Англия от 7'-8 години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...m&city2=London
Според сайта Нумбео цените на хранителните стоки в Лондон са с 42 процента по-високи,отколкото в София.
Вярвам на Нумбео,не на някакви пристрастни гастери,които мизерстват в чужбина.
Всичко е толкова лесно и логично, че няма накъде повече.
Средно в Европа по-евтини храни от България има само в Полша и Румъния. Това е статистика на ЕС, дори не е нумбео....
ПП Разбира се и с личният пример , не че има смисъл от него при налична статистика. Едни и същи неща в нашият и Гръцкият Лидъл са с еднакви цифри у нас в лева , там в Евро... Това от преди 2-3 години като ходех натам....Сега не знам как е но едва ли е много различно.
ПП2 Нашите гастери очакват Немският кашкавал или Еквадорските банани да са по-евтини у нас отколкото в Германия... Няма как да се случи....
Освен това света е голямо село напоследък и всеки селянин знае цените по света , и ако у нас има нещо по-евтино той ти казва духайте супата аз ще го продавам в Италия на скъпата цена и съответно и тук се вдига цената....случката с олиото от преди 1-2 години.
От тук следва , че цените на храните на глобално ниво постепенно ще се изравнят ...също и цените на имотите....
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...m&city2=London
Според сайта Нумбео цените на хранителните стоки в Лондон са с 42 процента по-високи,отколкото в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ми тука и на боклуците нямало дискаунт, според тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеECB-lid Knot: renteverhoging na juli 'nog geen zekerheid' (msn.com)
Изглежда, че ЕЦБ май няма да вдига основната лихва след юли. После ще започнат да ни подготвят за новото печатане и от догодина пак лихви 0 + QE 3.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bear_S...ree%20founders.
Коментар
-
Като купуват боклуци на дискаунт ще им е по-евтино.
Коментар
-
Вчера едни познати, казаха, че в маркетите в Англия е доста по евтино от тук.
Коментар
-
ECB-lid Knot: renteverhoging na juli 'nog geen zekerheid' (msn.com)
Изглежда, че ЕЦБ май няма да вдига основната лихва след юли. После ще започнат да ни подготвят за новото печатане и от догодина пак лихви 0 + QE 3.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Вчера едни познати, казаха, че в маркетите в Англия е доста по евтино от тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ако приемем, че ще има огледален сценарий на 2008-ма, при покупки с ипотека в София около 50%, и изгърмят 20% от ипотекарите, това прави 5% от купувачите при най-тежка рецесия . За страната няма и 1%. За тях ли толкова жално виете?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Германците горчиво съжаляват че са дошли в тази беднотия още след първата седмица. Някои от тях си продават имуществото и отиват в България уж за по-добър живот, за по-евтино и.т.н. А то какво се оказва? Пътища с дупки като кратери, обезлюдени села с по някоя куца баба останала там, крадливи цигани, административно безумие (невъзможност буквално на един чужденец да се оправи с бумащините и с неграмотните служители там), безобразно към неналично медицинско обслужване. А пък като влезят в Лидъл-а и изчезва последната надежда - оказва се, че дори храната е по-скъпа от Германия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ето, Ловешката болница остана без сума отделения. И АГ затвориха, двама-трима лекари имаше, избегаха в Плевен по частните болници. Това са нормални процеси свързани със сбърканата политика на заплащане и финансиране.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение
Не знам кой е Стоянчо, и аз говоря от личен опит защото имам имоти в изброените локации и съм пътувал ежедневно. Ако някой е с такава психика и не му пречи да е такси на жена и деца и да върти геврека всеки ден по два три часа хубаво, аз обичам всичко да ми е на пешеходно разстояние до 5-10 минутки. Ако си хоум офис е добре в някое село до момента в който имаш деца, тогава пак трябва да ходиш в града или да им станеш личен шофер, егати живота... За пенсионери, художници, софтуерни, някой от аутсорса и подобни без деца е супер на село, на морето и т.н.
Аз така ще направя тази година.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар