IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Преди бизнес се почваше с хоби в гаража, сега мое само цироза да фанеш там. Вече хобито е тик-ток и някои Бая пари успяват да направят с простотия. Абе купуват си гастърите - аз и 2-та апарта и къщата на майка ми ги продадох на гастъри
    Аве купуват, ама не и бачкатори ( за големите 4 града говоря) преди някой от село като слезеше от гемията беше посрещнат като лорд, сега я купи няква гарсониера я не.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Това е положението. Аз като дете четях много книги и станах късоглед.Няма как в съвременния свят да си откъснат от подобни технологии.
      То пак опира до човека, аз освен книги на младини съм кибичил цели дни на комп и то не като сегашните led ове, а на Правец (някой помми ли ги някой, а дискврите с цели 360 кб) и да чукна на дръво, зрението ми е ок.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
        Предлагам да не се нападаме и обиждаме. Просто едни ще са си квартиранти, други ще споделят жилище с родител, а трети ще се ширят в n-брой собствени жилища. Просто такъв е живота. В БГ дори тепърва предстои разпределяне на имотите докато собствениците станат 60% а наемателите 40%. Между другото, няма нищо лошо и страшно в това да си наемател, даже в много случаи си има своите предимства.
        Не знам какво предимство може да има да си наемател - освен по-малкото вложени средства, може би.

Коментар

• Предлагам да не се нападаме и обиждаме. Просто едни ще са си квартиранти, други ще споделят жилище с родител, а трети ще се ширят в n-брой собствени жилища. Просто такъв е живота. В БГ дори тепърва предстои разпределяне на имотите докато собствениците станат 60% а наемателите 40%. Между другото, няма нищо лошо и страшно в това да си наемател, даже в много случаи си има своите предимства.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Съборихте ли цените, тигри

Коментар

Ако печелиш добре не виждам нищо лошо да заделяш пари, които един ден да оставиш на децата си.Но ако си със средни доходи като мен е глупаво да пестиш и да лишаваш семейството си.
              Това естествено е моето разбиране за живота и не ангажирам никого .
              Принципно спестяването не е линейно свързан с дохода. Вадил съм статистики от големи бази данни, които ясно показват, че спестовността е в пряка корелация с нарасналия доход. Именно затова у нас се натрупаха толкова депозити - поради рязкото нарастване на доходите през последните години. Само, че човешката лакомия няма граници и много бързо почва да се напасва, как се вика с хубавото лесно се свиква. Съответно постепенно се стига до плато.

Проблема идва при достигането на самото плато, защото от там насетне зависи дали човек ще се качи на следващото ниво, или ще се върне надолу. Почти 90% от хората в момента са на плато. Именно от там произхожда риска от рецесия, защото за експоненциален ръст трябват акуратни решения, които в момента е трудно да се направят.

Коментар

Няма сигурни доказателства за това.Освен това ЕВЕНТУАЛНО смартфоните може да излъчват вредна радиация, ЕДИНСТВЕНО ако се говори дълго по тях.И то определени марки и модели, които не се ползват в България. Моите деца все още нямат сим карти в телефоните и не провеждат разговори.
                https://e-vestnik.bg/33528/dokolko-v...i-mrezhata-im/
                https://technews.bg/article-114377.html
                Ти на кого се позоваваш? На същите с климатичните промени ли, дето и там нямало проблеми? Има много доказателства, а ако си учил нещо в тази област, можеш и сам да си направиш изводите. Това са сини екрани и излъчват в ултравиолетовия спектър. UV лъчи. Правят ретината на швейцарско сирене. Затова се гледат през филтри от жълтия спектър, има очила за това. Да не говорим за фоновия електронен смог - издухва ти аурата като слънчев вятър. А за мозъка да не говорим - от квантов компютър се превръща в дървено сметало. Чакай ти тоя и оня да ти представят доказателства. Ако знаеше как ни лъжат за всичко - щеше да хванеш гората, да замучиш от там и да се самоиздоиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аве Миро кво направи ти бре? На 5-7 и имат телефони? Знаеш ли каква вреда нанасят на зрението на децата?
                  Да изгледа драмата на Тео. Щерка му до 15г все първа. Купили и гсм за награда и наградите секнали. Моментално окепазяване - превръщане от съзидателно в консуматорско същество
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Под оправяне разбирам следното:
                    Преди 10~20 год хората ходеха на гурбет или се качваха на кораб, опъваха каиша 10~20год и като се върнат, купуваха къщи, отваряха бизнес, някои ставаха земеделци, изобщо със спечеленото си живееха над средната класа.

В момемта един бачкатор на запад, като се върне в бг, не мобе нищо да си купи в бг, кво остава да си отвори бизнес.
                    Преди бизнес се почваше с хоби в гаража, сега мое само цироза да фанеш там. Вече хобито е тик-ток и някои Бая пари успяват да направят с простотия. Абе купуват си гастърите - аз и 2-та апарта и къщата на майка ми ги продадох на гастъри
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Какво ми дреме, като някои ще си останат, без поколение и се успокояват с разни глупости..

Коментар

Няма сигурни доказателства за това.Освен това ЕВЕНТУАЛНО смартфоните може да излъчват вредна радиация, ЕДИНСТВЕНО ако се говори дълго по тях.И то определени марки и модели, които не се ползват в България. Моите деца все още нямат сим карти в телефоните и не провеждат разговори.
                        Тоест не говорят на тях, а играят игри. Аз точно за това ти говоря, не за излъчванията - не си ме разбрал правилно.
                        За облъчванията съм съгласен - ако си в голям град имаш стотици мрежи, които те облъчват едновременно. Само Уай-Фая е 20-30 мрежи поне в една кооперация. Една повече или по-малко няма значение.

Изгледай видеото докрай - 4 минути са, не е много. Има още видеа с Теодосиев в Ютюб, съветвам те да ги погледнеш. Това е един ЗЛАТЕН за България човек, такива хора се раждат 1 на милиард. Има много какво да се научи от него.
                        Last edited by ejonny2376; 07.07.2023, 23:59.

Коментар

Аве Миро кво направи ти бре? На 5-7 и имат телефони? Знаеш ли каква вреда нанасят на зрението на децата?
                          Това е положението. Аз като дете четях много книги и станах късоглед.Няма как в съвременния свят да си откъснат от подобни технологии.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ти сериозно ли мислиш, че им помагаш? Смартфони на тази възраст? Буквално им унищожаваш мозъчните клетки, друго не правиш.

Ако не слушаш мен, то поне чуй ето този човек:
                            https://nova.bg/news/view/2021/01/02...B5%D1%82%D0%B5
                            Last edited by mirodes; 07.07.2023, 23:47.

Коментар

• Моята мрази телефони, преди да си купи айфона и от 4 години не беше гледала тв. Кефя й се за това

Коментар

Аве ти марули през зимата остави. Днес ходих до Кауфланд и кво да видя, домати - Турция, чушки - пак Турция???!!! Ти представяш ли си, чушки и домати от Турция насред лято???! А съм втрещен, това е някакъв абсурд. Дотам сме я докарали да внасяме домати и чушки насред сезона от чужбина. Толкова ли сме калпави, баси.
                                Ами калпави сме. А не е било така. Ако си ходил в Унгария например сигурно си видял градините им с пипер, дълги километри лехи. На градинарство сме ги научили точно ние, българите. А сега те изнасят чушки за Германия, в Немския кауфланд всичкото чушка (и червен и жълт пипер) е внос от Унгария. А ние, майсторите на градинарството, внасяме от Турция. Позорно и унизително положение е това. На крачка бяхме и да загубим дори розовото масло, патентът на българия и единственото нещо, в все още сме световен лидер (понеже сме конкуренция на някой и искат да ни го вземат).

Но какво да правим, след като дори образовани хора затъпяват в Гугъл и черпят информация оттам, вместо да прочетат някоя книга, да се опитат сами да си създадат мнение за нещата на базата на опит и наблюдения, не на лъжлива пропаганда.
                                Last edited by ejonny2376; 07.07.2023, 23:34.

Коментар

X