If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бетерчо, ти да не мислиш, че ресторантьорите купуват от кашкавала за 40лв/кг и най-скъпите розови домати? А тоя лаврак дето тука ти го сервират, предполагам се досещаш, че най-вероятно също е внесен от Турция, даже под 8лв, щото се купува на едро? Виж, че ресторантьорския бизнес разчита на спекулата в големите хранителни вериги за да надува цените. И като сложиш, че плащат и по-малко ДДС, че за капак укриват и оборот, сам можеш да сметнеш какъв марж на печалба се получава.
Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
Не разбира се, но си предстсви турските ресторантьори/хотелиери за колко купуват доматите, черешите, дините и лавраците.
Никнеха преди, вече не е така, някои са затворени други са полупразни - баш в сезонЯ.
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
Хаха, безбожно евтина храна казваш. Една пица 18 лева, едно кафе 5.50. В Сардиния пица 7,50 Евро, кафе 1,50 Евро. Къде видя евтиното? Дори в Лидъл цените са 30% над тези на запад. За качеството изобщо не искам да споменавам. И всичко това при минимална заплата 400 Евро - 4-5 пъти по-ниска отколкото в Европа, с над 50% от населението работещи на минимална.
България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.
Къде е безбожно евтина? Нещо си се объркал. Черешите са 10 лв. Кашкавала 30-40, сиренето 25-30 лв дини 1.50 килото, домат розов хубав 6 лв, краставици 3 лв. Само за сравнение в тр доматите бяха 50 ст, краставиците 30 ст, черешите 3.50 лв, див лаврак 8 лв в магазина (тук 30 лв).
Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
Бетерчо, ти да не мислиш, че ресторантьорите купуват от кашкавала за 40лв/кг и най-скъпите розови домати? А тоя лаврак дето тука ти го сервират, предполагам се досещаш, че най-вероятно също е внесен от Турция, даже под 8лв, щото се купува на едро? Виж, че ресторантьорския бизнес разчита на спекулата в големите хранителни вериги за да надува цените. И като сложиш, че плащат и по-малко ДДС, че за капак укриват и оборот, сам можеш да сметнеш какъв марж на печалба се получава.
Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
Къде е безбожно евтина? Нещо си се объркал. Черешите са 10 лв. Кашкавала 30-40, сиренето 25-30 лв дини 1.50 килото, домат розов хубав 6 лв, краставици 3 лв. Само за сравнение в тр доматите бяха 50 ст, краставиците 30 ст, черешите 3.50 лв, див лаврак 8 лв в магазина (тук 30 лв).
Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
Аз не мога да разбера какъв е проблемът с построените сгради и заведения при положение, че не са на плажа. По-добре ли е да има пущинак както беше по времето на комунизма?
И отивам другата седмица на Несебър.Ако е претъпкано ще те държа лично отговорен,щото си ме излъгал, че няма хора.
Напълно в унисон с Германския индекс,който се движи 6-12 м пред нас
А Германия вече е в рецесия и ръст там близките години няма да видим,тук пък хептен !
Това което ще видим обаче е цени под 2008 като за начало
Напълно в унисон с Германския индекс,който се движи 6-12 м пред нас
А Германия вече е в рецесия и ръст там близките години няма да видим,тук пък хептен !
Това което ще видим обаче е цени под 2008 като за начало
Като себестойност или в шума ,щото заплатките са х5 от 2008 -ма ..... и нема кой да работи !
Единственно евтинджоса ни правеше конкурентоспобни, с вдигането на заплатите - приключи. Много мои познати тази год няма да дойдат в бг, защото казват, че е скъпо. Част от тях са в Италия и дори твърдят, че е по-евтино от тук.
И аз съм шокиран от празните места по морето. Продължява обаче да е безумно скъпо. Определено ми излиза по евтино в турско при по-добри условия. Е, плажаве като нашите трудно другаде.
Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
В белите държави минималната ставка е 12-13 Евро на час, което е над 4000 лева на месец. Кой е луд да работи при нас за жълти стотинки, а да плаща същите цени като в Германия?Абсолютното дъно е тази държава.
Дават им мин заплата+храна и квартира, тия 350 евра в Казахстан са доста пари. Според един от тях заплатата там е около 40$.
Напълно в унисон с Германския индекс,който се движи 6-12 м пред нас
А Германия вече е в рецесия и ръст там близките години няма да видим,тук пък хептен !
Това което ще видим обаче е цени под 2008 като за начало
Коментар