IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Както всички виждаме, българското правителство не може повече да си финансира дълговете и дефицитите...Всекидневен рев по медиите за теглене нови дългове и още дефицити...
    Това с тегленето на още нови и нови заеми за да финансират дефицита е само временна мярка. Рано или късно дълговете ще трябва да се връщат. И то с лихвата, която към момента става все по-голяма и по-голяма...

Вариантите са 2:
    - или държавата да фалира, да обяви банкрут, и да спре да изплаща пенсии и заплати
    - или левът да бъде обезценен и бордът да падне
    Гледай,гледай- 1 към 1 финансова ,банкова кризичка

https://www.investor.bg/a/539-banki-...sht-se-srinaha
    След повишаването на лихвите акциите на регионалните банки в САЩ се сринаха

Книжата на Pacwest загубиха около 60%. Малко преди това председателят на Фед Джером Пауъл подчерта, че банковата система е „стабилна“

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Дано да не си прав.
      Не искам да вярвам, че това ще се случи, но имам едно наум...
      Както всички виждаме, българското правителство не може повече да си финансира дълговете и дефицитите...Всекидневен рев по медиите за теглене нови дългове и още дефицити...
      Това с тегленето на още нови и нови заеми за да финансират дефицита е само временна мярка. Рано или късно дълговете ще трябва да се връщат. И то с лихвата, която към момента става все по-голяма и по-голяма...

Вариантите са 2:
      - или държавата да фалира, да обяви банкрут, и да спре да изплаща пенсии и заплати
      - или левът да бъде обезценен и бордът да падне
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Бордът е пътник. Вече е въпрос на време да падне.
        Лошото е, че не може да се предвиди кога точно ще стане.
        Вероятно когато хората най-малко очакват...
        Дано да не си прав.
        Не искам да вярвам, че това ще се случи, но имам едно наум...

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Джером днес като го питаха си каза , че целта е било да бъде овладян ръста на заплатите В България да продължават да вдигат пенсии и заплати и да свалят ддс и после шо имало инфлация. Ми какво да има ? Като , че ли искат нарочно да я вдигнат. Някой правил ли е сметка при каква инфлация и за колко време ще падне борда ?
          Бордът е пътник. Вече е въпрос на време да падне.
          Лошото е, че не може да се предвиди кога точно ще стане.
          Вероятно когато хората най-малко очакват...
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Ами още пиши тука, че падат оборотите и съм сигурен, че ако ти даваха акции + заплатата, досега да си ги продал. Пък то кво се оказа.
            Говоря за други неща ,не точно за тези ,работя и с балансите на фирмите и по скоро с техните разходи ,по друга линия

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Резултатите на Shell изненадват на фона на нестабилността на пазарите

Компанията ще похарчи 4 млрд. долара за обратно изкупуване на акции

нЕкоИ ОРА искаха да ме уволняват и съкращават

Ами още пиши тука, че падат оборотите и съм сигурен, че ако ти даваха акции + заплатата, досега да си ги продал. Пък то кво се оказа.

Коментар

• Резултатите на Shell изненадват на фона на нестабилността на пазарите

Компанията ще похарчи 4 млрд. долара за обратно изкупуване на акции

нЕкоИ ОРА искаха да ме уволняват и съкращават

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

има време и за това, но си прав, че AI ще съкрати доста работа ръка през идните години. Мисля, че до края на 2023-та ще стане ясно как и до колко са склонни да го пуснат да 'вилнее' или ще послушат опозицията.

ПП очаквам и хайп (съответно инвестиции и големи заплати срещу обещания) в софтуерните среди именно по линията на имплементация на ИИ в много сектори.
                  World Economic Forum - отдавна го отразиха като глобален фактор . Само дето през последните 1-2 години , населението си пасеше кротко и не вярваше в конспирации . И ЦБ знаят какво правят . Сега ще кажат че и зануляването на имотите е лъжа .

Коментар

помниш ли 2006-2007-ма? Фед вдигаше лихвите далеч по-плавно от сега и само с по 0.25% на заседание. Кап-кап-кап, а икономиката все едно нищо и балонът се надуваше (онзи с ипотеките). Фед бяха спрели да вдигат, когато нещата изведнъж започнаха да се разпадат. Фед са били наясно, че нивата стигат за да удушат кредита и просто са изчакали да се случи. В момента се развива някакъв подобен сценарий, но е доста по-драматично заради трилионите, които се напечатаха глобално в последните години и особено тези покрай ковид бяха черешата на тортата.

Защо големите ИТ компании започнаха да съкращават ... и не спират? Защото си правят анализи какво ще бъде след година или две.
                    Големи глупости се изговориха от много анализатори - как AI щял да подобри човека , а не да го замени .
                    Ами като 1 човек започне да върши работата на 10 , или 100 ...
                    А то в момент , когато човекът няма нужда от повече иновации и безполезни измишльотини .

Коментар

има време и за това, но си прав, че AI ще съкрати доста работа ръка през идните години. Мисля, че до края на 2023-та ще стане ясно как и до колко са склонни да го пуснат да 'вилнее' или ще послушат опозицията.
                      Проблема е че тайминга "има време " ,както казваш ще се окаже доста по къс ,значително по -къс от прогнозите

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

трябва малко повече да четеш
                        и по възможност да избягваш да пишеш
                        А ти като губещ басове и чакащ поевтиняване на кредита ,при положение че той дето се вика оня ден почна да поскъпва ,ти какво трябва да правиш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Големите ИТ компании започнаха да съкращават, защото чатджипитито може върши всичката работа без да мрънка за заплата да ходи на Бали, в Гърция и на Карибите. Може да докара и Памела Андерсън у вас за жълти стотинки, което един програмист не би могъл да постигне и през целия си кариерен живот. АI е новият властелин на света. Не само програмистите, но и фаянсаджиите ще изчезнат от лицето на картата на професиите. Идва един робот и започва да принтира директно коридора с новите плочки, без да бърка вар и цимент и да лази на артритни колене. Няма да има и брокери, които не могат да намерят улицата, защото Той, Роботът, ще те вкара в една симулационна стаичка и ще ти разкаже всичко в 3D формат и ще ти покаже какво има даже в тръбите и канализацията и откога е там.

ПП очаквам и хайп (съответно инвестиции и големи заплати срещу обещания) в софтуерните среди именно по линията на имплементация на ИИ в много сектори.
                          Last edited by bertram; 04.05.2023, 11:16.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Големите ИТ компании започнаха да съкращават, защото чатджипитито може върши всичката работа без да мрънка за заплата да ходи на Бали, в Гърция и на Карибите. Може да докара и Памела Андерсън у вас за жълти стотинки, което един програмист не би могъл да постигне и през целия си кариерен живот. АI е новият властелин на света. Не само програмистите, но и фаянсаджиите ще изчезнат от лицето на картата на професиите. Идва един робот и започва да принтира директно коридора с новите плочки, без да бърка вар и цимент и да лази на артритни колене. Няма да има и брокери, които не могат да намерят улицата, защото Той, Роботът, ще те вкара в една симулационна стаичка и ще ти разкаже всичко в 3D формат и ще ти покаже какво има даже в тръбите и канализацията и откога е там.
                            Без нищо лично ,нещо подобно бях споделил ,на база материали които съм чел ,еей изядоха ме разбери ,понеже в сайта и форума са масово хора работещи в ИТ сферата ,но все пак ето някъде ти си може би третия човек тука който сподели такива неща .

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

а не те ли посъветва да теглиш франкове, за още по-тънка лихва?
                              Технически нямаше как да ме посъветва на тази "хитрост" защото имота, който купих тогава беше купен от предишния собственик с "тънка" ипотека във франкове и беше много сговорчив на отстъпки. Беше купил 2 имота с цел инвестиция с ипотека с франкове и много бързаше да си погаси частично кредита въпреки, че щеше да плати и наказателна лихва за предсрочното погасяване. Абе човека се беше наиграл с имоти.
                              Също така и брокерката, която ми намери имота също се оплакваше, че е теглила "тънка" ипотека във франкове ама нямаше какво да направи защото и беше жилище за лично ползване.
                              Last edited by Traicho_80; 04.05.2023, 11:06.

Коментар

помниш ли 2006-2007-ма? Фед вдигаше лихвите далеч по-плавно от сега и само с по 0.25% на заседание. Кап-кап-кап, а икономиката все едно нищо и балонът се надуваше (онзи с ипотеките). Фед бяха спрели да вдигат, когато нещата изведнъж започнаха да се разпадат. Фед са били наясно, че нивата стигат за да удушат кредита и просто са изчакали да се случи. В момента се развива някакъв подобен сценарий, но е доста по-драматично заради трилионите, които се напечатаха глобално в последните години и особено тези покрай ковид бяха черешата на тортата.

Защо големите ИТ компании започнаха да съкращават ... и не спират? Защото си правят анализи какво ще бъде след година или две.

Коментар

Working...
                                X