Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by Kris_; 08.05.2023, 16:51.
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
така става
гърците съм ги забелязал имоти, които има подобни на пазара за 150-200К са навити да ги пускат на 120Е на нощ
та къщата ще е към 1000
Има разлика като си турист и местен....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не съм наемал къщата, а апарт до нея в сграда с мисля бяха 9 апарта..... Ясно е че апарта не струва 1.5 млн.....
Подобни къщи мисля че бяха 500-1000 евро нощувката....карам на спомени....
гърците съм ги забелязал имоти, които има подобни на пазара за 150-200К са навити да ги пускат на 120Е на нощ
та къщата ще е към 1000това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Да за седмица като отидеш със самолет е ок, но аз ходех за месец примерно...острова е относително голям...всеки ден на различно място и така...има нужда от кола....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, свестни прилични къщи на първа линия където Дъри бръмчи са толкоз - 500-600 че и повече някои от тях.
Аз бих се поразстъпил по островите за седмица максимум. И то със самолет, чартър. Да бия път с колата изключено. Ето сега вървят екзотични дестинации с Емералд Травел. Пакетите са приемливи.
Ще разкажа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
В имот с 1.5м пазарна стойност никой няма да пусне българи за 120 Е нощувката. Гърците с имоти въобще на са будали.
Подобни къщи мисля че бяха 500-1000 евро нощувката....карам на спомени....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 16:23.
Коментар
-
Аз ходех по на юг... сняг не вали никога - апарт с 2 спални базов без лукс на първа линия / 10 метра от водата буквално/ беше около 120 евро според зависи директно със собственика се разбирах понеже ходихме няколко пъти там / стоях по 20-30 дни/. На този фон цена на къща 1.5 млн ойро / не че мога да ги платя/ близо ми се стори много....Сега сигурно е повече наема на апарта ... не съм питал, че жената отказа да ходим там вече ...много дълъг път и иска на различни места....
На Миконос и Санторини сигурно подобно нещо е по 2 или по 3 / и наем и покупка/...., но те са ми прекалено пренаселени и туристически.....
Не знам колко струват къщите по нашето море - такива първолинейни, но предполагам,, че може да се намери нещо и за под 500К , което е пъти по-малко от Гърция....
Когато свършиш работа ще разкажеш :-)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Аз ходех по на юг... сняг не вали никога - апарт с 2 спални базов без лукс на първа линия / 10 метра от водата буквално/ беше около 120 евро според зависи директно със собственика се разбирах понеже ходихме няколко пъти там / стоях по 20-30 дни/. На този фон цена на къща 1.5 млн ойро / не че мога да ги платя/ близо ми се стори много....Сега сигурно е повече наема на апарта ... не съм питал, че жената отказа да ходим там вече ...много дълъг път и иска на различни места....
На Миконос и Санторини сигурно подобно нещо е по 2 или по 3 / и наем и покупка/...., но те са ми прекалено пренаселени и туристически.....
Не знам колко струват къщите по нашето море - такива първолинейни, но предполагам,, че може да се намери нещо и за под 500К , което е пъти по-малко от Гърция....
Аз бих се поразстъпил по островите за седмица максимум. И то със самолет, чартър. Да бия път с колата изключено. Ето сега вървят екзотични дестинации с Емералд Травел. Пакетите са приемливи.
Ще разкажа.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Колко излиза Миконос или Санторини поне за 5 дена? Не за покупка. За почивка. Не съм следил и гледал поне от няколко години.
Коментар
-
Квартала си е убав...Средата за живот не е .... Има и ново не са само панели....Ама нема как да оставя децата ми да се изграждат като хора в тази среда...По-добре в Радомир да ги отглеждам.
Сегментацията и съответно по-високите цени не се определят само от локацията от гледана точка на транспорт , болници магазини, училища, паркове и т.н.. Вече особено с метрото напоследък всички места в София са с малки разлики не достатъчни за 2-3 пъти разлика в цената според мен.
Но средата / съседите/ за живот е различна на различни места и то най-вече пречупено през отглеждането на деца.
На някои места в Люлин 6,7,8,9 имаше или поне бяха започнати някакви наченки на облагородяване преди десетина години, но сега нямам представа.
В Селото на селата средата в почти всички панелни квартали е цветуща: https://youtu.be/ygEbTpv5ruc?t=650
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
В банка продължава да е най-лошата инвестиция, но откъде ги намираш тия 8-9%? Инфлацията никой не може да каже колко ще е, особенно ако пак почнат с принтера (неизбежно е). Иначе за имотите как ще излязат напред, като населението застарява и се циганизира?
Относно принтера е ясно, че постоянно ще бръмчи, просто сега има затишие и то смятам, че ще се отрази за няколко години инфлацията да е около 5%. После пак ще го пуснат яко, но докато се пренесе в реалността са нужни 1-2 години още та затва написах, че такава доходност за примерно 5 години ме устройва....
Точно защото населението застарява все по-трудно ще се намира кой да строи и ремонтира построеното или ще струва по-скъпо няма как ставащ за обитаване имот да се движи на ниво под инфлацията. Не ставащите в същото време може и да се подаряват...те не са фактор....
Коментар
-
Не искам там, ако ми е да зяпам природа мога да си ходя на Радомир, на море ходя , за да кисна във водата.....начи минимума ми е към 27 градуса. И толкова трябва да е за повече от 2 дни в годината....
за последно се чудих на 1 от Южните гръцки острови където ходехме често..., но там още преди няколко години цифрите за смислените неща / първа линия/ бяха 7-цифрени и се отказах...., а уж било криза....
В този смисъл нашето море все още е много евтино.....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
то беше отдавна,
находището сигурно е изчерпано преди години
и не разбирам, защо не се джойнеш към купчо и лева на албенския скат
температурата на водата е нещо относително
...отнесено към градусите на загубени и спечелени в облози напиткиОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
то беше отдавна,
находището сигурно е изчерпано преди години
и не разбирам, защо не се джойнеш към купчо и лева на албенския скат
температурата на водата е нещо относително
...отнесено към градусите на загубени и спечелени в облози напитки
за последно се чудих на 1 от Южните гръцки острови където ходехме често..., но там още преди няколко години цифрите за смислените неща / първа линия/ бяха 7-цифрени и се отказах...., а уж било криза....
В този смисъл нашето море все още е много евтино.....
Коментар
-
Средносрочно /5-7 години/ бих инвестирал при 8-9% да....част от кеша който тече така или иначе.... Да седи на нула бамката ли ?!
Инфлацията вече се е случила немое да се върне....:-) Мисля, че от 2024 за няколко години напред няма да е над 5-6% средно.
Съответно и имотите ще се движат така. Т.е. крайният резултат за такъв период би бил подобен без рзправията с имотите....
След това имотите пак ще излязат гърди напред / като се е натрупал съответно достатъчно кеш в хората/
Мое и да греша...и зависи и от принтерите де....:-)
Коментар
Коментар