IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Чак да е чудесна...Дворът е заринат с боклуци - поне тях да бяха разчистили преди да я обявяват.
    Самото село е откъснато от света, там зимата няма стигане. Иначе е хубаво, до Черни Връх са под 10 километра и става за сутрешни скоростни изкачвания. Но да живееш там за постоянно, трябва да си ненормален.

На самата вила и трябват още толкова пари, за да стане годна за живеене.
    Вилата е почти готова, не се вижда как е банята. Дворът се чисти за един ден.

Идеята ми е, че и този имот е труднопродаваем, особено при тази цена.

Но при цена 50 000 евро ще замине набързо, защото е близо до София.

Коментар

Виена е градът с най-високо качество на живот в света бе льольо. И най-голямото гето там е на светлинни години пред докторски и пред където и да било другаде в тази кочина София.

Ей брокерче, идваш ли на 21-ви? Щом си такъв отворко, хайде да се видим очи в очи и да ми обясниш дали ме има или не.
      Стига си говорил глупости. Във Виена има цели бецирки с непознати видове. Не са гета, разбира се, всичко е под контрол. В обслужващата сфера няма един местен. Само боклукчиите са местни и с големи заплати. Иначе градът е супер. Ще кажеш - какво ми пречи? Ами не ми пречи, но гледката не е много любезна, поне за нас. Ама и местните са си нацисти, но нямат избор. По-големи нацита от австрийците не съм срещал. Но там има закон - ако споменеш нещо по темата, особено за холокоста, си вкаран в затвора за три минути.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Нарочно искам да изгърбя банката с максимално голяма сума и минимално самоучастие, а ти се оплакваш.
        Пък не се знае, ипотечния кредит след време може да се окаже баш за хвалене. Ще приложа философията си на практика, защото вярвам на данните и познанията си.
        Ако вноската е поносима и риска премерен, връщаш им обезценената валута и ги потупваш по гърбината после. Колкото повече, толкова повече.
        Да си търсят загубите от прошляците.

Съгласен съм с теб. Всички тарикати, които познавам, винаги са ме съветвали колкото и пари да имам, винаги да купувам на креди, ако ще и за образование на децата ми да става въпрос. Поради същото обяснение, което даде ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
          Да се опитаме да направим краткосрочни прогнози: Не дали, а кога ще минем психологическата граница 1900 по накавръковия бенчмарк?

https://www.imot.bg/9cm791

[ATTACH=CONFIG]n4073704[/ATTACH]

По моите сметки и наблюдения, това ще се случи през септември. Кога според вас?
          https://banker.bg/2023/06/06/%d0%ba%...f%d0%be%d0%ba/

Ето отговораКак шумят парите? С бърза скорост на покачващи се лихви

много клиенти на Пощенска банка, най-вече корпоративните клиенти, не могат да повярват, че са свидетели на толкова бързи промени – само за няколко месеца вноските им за плащане на кредитите са се увеличили далеч не малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

То и за хвалене няма да е, като е с ипотечен кредит. Просто искам да вляза с 20% самоучастие с кредит за 15 години.
            Нарочно искам да изгърбя банката с максимално голяма сума и минимално самоучастие, а ти се оплакваш.
            Пък не се знае, ипотечния кредит след време може да се окаже баш за хвалене. Ще приложа философията си на практика, защото вярвам на данните и познанията си.
            Ако вноската е поносима и риска премерен, връщаш им обезценената валута и ги потупваш по гърбината после. Колкото повече, толкова повече.
            Да си търсят загубите от прошляците.

Коментар

В момента искам апартамент в града и търся читав парцел да дигна къща в село близо до града, която да я използвам за допълнителен лост за още един имот в град.
              Плана се изменя в движение според офертите, на които попадам и лоста, който мога да използвам.
              За София ли говориш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Какво искаш да купуваш ?
                В момента искам апартамент в града и търся читав парцел да дигна къща в село близо до града, която да я използвам за допълнителен лост за още един имот в град.
                Плана се изменя в движение според офертите, на които попадам и лоста, който мога да използвам.

Коментар

Да се опитаме да направим краткосрочни прогнози: Не дали, а кога ще минем психологическата граница 1900 по накавръковия бенчмарк?

Колчагов, готвиш ли се за 21-ви? Такива изненади съм ти измислил, свят ще ти се завие.

Коментар

Есента ще е и според мен.

Коментар

За да говорим за отстъпки първо трябва да има утвърдени ценови нива за всеки район на града и според състоянието на имота.
                      В момента за район Лозенец има например оферти от 2500, има и от 3500-4000 за близки като параметри имоти. Зависи колко малоумен е продавачът и колко нагъл е брокерът.

Как примерно оценяваш тези 2 оферти?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...5d7&f1=1&fe7=1
                      https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...5ho&f1=1&fe7=1

При такива огромни разлики в оценката на имотите и в офертните цени не можем да говорим нито за ръст, нито за спад, нито за отстъпки. Цари тотална спекула, а участниците на пазара не са адекватни.
                      Ей, не се научиха да слагат на всички апартаменти разпределението! Иначе като коментар за цените, първия нищо че е затрупан е с реална цена, втория просто няма толкова вехтории, но пък е по-малко квадрати, съответно цената му е малко завишена за мен. Разбира се, зависи коя година строителство са, какъв е вида строеж и каква е точната локация.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

На 30 мин пеша от двореца Белведере, сигурно е в Крета.

Можеш да го сравниш най-много с Банишора

В квартали аналогични като местоположение на Докторската градина, цените са такива:

https://propimo.com/en/austria/c/vienna/106709

19 000 евро на м2

Жонката уж много е пътувал ама хич го няма.

И неясно защо продължава да следи всички обяви за София в реално време..
                        Виена е градът с най-високо качество на живот в света бе льольо. И най-голямото гето там е на светлинни години пред докторски и пред където и да било другаде в тази кочина София.

Ей брокерче, идваш ли на 21-ви? Щом си такъв отворко, хайде да се видим очи в очи и да ми обясниш дали ме има или не.

Коментар

• Да се опитаме да направим краткосрочни прогнози: Не дали, а кога ще минем психологическата граница 1900 по накавръковия бенчмарк?

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-06-05 133216.jpg
Views:	1
Size:	43.6 КБ
ID:	4073704

Коментар

За да говорим за отстъпки първо трябва да има утвърдени ценови нива за всеки район на града и според състоянието на имота.
                            В момента за район Лозенец има например оферти от 2500, има и от 3500-4000 за близки като параметри имоти. Зависи колко малоумен е продавачът и колко нагъл е брокерът.

Как примерно оценяваш тези 2 оферти?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...5d7&f1=1&fe7=1
                            https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...5ho&f1=1&fe7=1

При такива огромни разлики в оценката на имотите и в офертните цени не можем да говорим нито за ръст, нито за спад, нито за отстъпки. Цари тотална спекула, а участниците на пазара не са адекватни.
                            Направо таван на цените да се наложи!

И да се раздаде на пролетариата, на всеки му спрямо потребностите, от всекиму спрямо възможностите

Ти някога участвал ли си в реалната икономика?

Коментар

Така е джонка, съгласен съм, участниците на пазара са пълни неадекватници. Да вземат да ги коригират тея цени, а? Де'а скъперниците им!
                              Ами не, просто се чудя сега за Лозенец цените 2500 ли са, 3500 ли са, колко ли са?
                              Едно е да искаш отстъпка от 3500, друго е от 2500. Не може идентични имоти са имат разлика в цените от 30% до 50%, това говори за неефективен пазар и за спекула.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Около 300 000 евро, ако е на Докторски паметник като район.
                                На 30 мин пеша от двореца Белведере, сигурно е в Крета.

Можеш да го сравниш най-много с Банишора

В квартали аналогични като местоположение на Докторската градина, цените са такива:

https://propimo.com/en/austria/c/vienna/106709

19 000 евро на м2

Жонката уж много е пътувал ама хич го няма.

И неясно защо продължава да следи всички обяви за София в реално време..

Коментар

Working...
                                X