IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Айде да не го коментираме безплатно. Ще дойда с 50 кинта и стъкло скоч и ще го отаманим. С писане у форума не става. . И на Берти ще обясним после. Може и той да почне да отдава краткосрочно. , нали Берти?
    краткосрочно особено в твоя случай е да храниш някой да не казвам като кой...
    не ми се влиза в подробности, но по-спокоен бизнес от дългосрочен наемател няма.

не знам кой те консултира по отношение на дъжлими данъци, но го смени по възможно най-бързият начин.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ха ха.
      Айде да не го коментираме безплатно. Ще дойда с 50 кинта и стъкло скоч и ще го отаманим. С писане у форума не става. . И на Берти ще обясним после. Може и той да почне да отдава краткосрочно. , нали Берти?
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
        Гледам че коментират и хора, които гледат предимно Дора Изследователката. Ето един интересен канал - да се информирате за реалности в САЩ

...пфу, то и сайта Инвестор е вече като за детски канал, помня преди години слагаше заглавие и превю на ютуб видеата - сега кво праим

I Went To Every Single Homeless Camp In Los Angeles
        Nick Johnson

https://youtu.be/-vc6CHRrtH8
        Къде е миткото да ти обясни как са им направили подслони. Грижели се били хората. В това видео човека казва как се грижат - билета за автобуса и на добър път за някой обор в друг щат. Форума е пълен с невнятници.
        Още първия път като попданах на Skid Row ненадейно бях в шок, а това беше много отдавна, някъде 2016 г., и оттогава не се е подобрило положението, а става все по-зле.
        Last edited by Kris_; 08.06.2023, 21:43.

Коментар

Да, но ако се осигурявам на макс осигурителен доход, както и съм дължа 50 кинта годишно. Точка. Толкоз.
          Ха ха.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/534-novini...ta-efektivnost
            Last edited by Kris_; 08.06.2023, 21:17. Причина: А според конкурента медия: „Имoтитe c ниcĸa eнepгийнa eфeĸтивнocт cтaвaт нeпpoдaвaeми oт 2030 гoдинa”

Коментар

Да, но ако се осигурявам на макс осигурителен доход, както и съм дължа 50 кинта годишно. Точка. Толкоз.
              я пак
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
                Така е както го казваш. Но като го дадеш на фирма, те се занимават с документацията по застраховката. Също така застраховката ти от AirBNB покрива и щети от наематели. Минусът на краткосрочното отдаване, разбира се, е че задължително трябва на всяко спечелено левче да платиш данъка.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Не е баш така.
                  Зависи за коя държава става въпрос и каква и е икономиката най-вече.А също и законодателството !
                  Едно е кредити в САЩ , стабилна и сигурна икономика и демокрация в която има върховенство на закона,съвсем друго е кредит в някакво балканско гето с 2млн ли колко са работещите и 25% от децата роми.Без върховенство на закона,без даже закон за фалит на ФТ и с няква смешна икономика в която идват едни части от чужбина,сглобяват ги бачкаторите и после сглобени ги връщат.При първата криза тая икономика е в киреча, съответно и кредитополучателя,който даже не може да обяви фалит.
                  А залога му е загубил половината си стойност,той едно че е плащал 5-10г и сега дължи още повече.Без къща и длъжник до живот
                  Който както си го направи е. Има си градация, почва се от основата, и инвестицията в себе си е най-важна, а после е важно какво правиш с наличното, а всички останали с големия мрънк и хленч имат различни и разнообразни оправдателни философии. Кредитния лост, ако се използва умерено и разумно може ти осигури всичко, което не можеш да си позволиш сега като му плащаш старата цена със свежата валута в бъдеще.
                  Last edited by Kris_; 08.06.2023, 21:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И откъде имаш данни,че 25 процента от децата до 14 години били цигани?
                    При преброяването има данни за децата от 0 до 19 години ,че са 1,2 милиона, от тях 93 хиляди цигани. Това прави 7.7 процента. Не 25.
                    Ами, по негови изчисления в собствената му махала.

Коментар

Именно за застраховките не разбрах как стоат нещата. Знам че поемат на трето лице, тоест наводнение примерно на съседа отдолу. Но ми стига един пиян да ми счупи със шише мивката или телевизора и ходи се занимавай със застрахователи. Нямам това време. Отделно си имам застраховка на жилищата които притежавам. И това, представи си пияна оргия чуждоговорящи да изправят на нокти този тих и без това блок. И да ми звънят нощем от полицията. Абе, моля. Не ща. А и подобни имоти се отдават краткосрочно на топ локации, но с по-семпло, даже старо обзавеждане. Нали съм бил и в Словения, и в Австрия в такива апарти. Умишлено не са лукс. Чисто и спретнато. Това е достатъчно.
                      Така е както го казваш. Но като го дадеш на фирма, те се занимават с документацията по застраховката. Също така застраховката ти от AirBNB покрива и щети от наематели. Минусът на краткосрочното отдаване, разбира се, е че задължително трябва на всяко спечелено левче да платиш данъка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Много добре си го описал, и в общи линии това е нивото на форума, а и са особено чувствителни, ако се каже нещо лошо за САЩ. Анатема!
                        Те не познават историята, Крис. Даже съвременната история на Демокрацията откакто и ние станахме такава. Нямам кво да добавя.

Коментар

Аве я иди изтегли кредит в САЩ. Човек, ти филми от 80-те ли гледаш. Изритват те като куче ако задлъжнееш в САЩ. аве кви хора сте вие бре, къде се информирате? Демокрация? Къде бре? В САЩ ли? За пред телевизора май. Не се излагай. Канада да беше казал да те поздравя, ти САЩ ще ми рекламираш.
                          Много добре си го описал, и в общи линии това е нивото на форума, а и са особено чувствителни, ако се каже нещо лошо за САЩ. Анатема!

Коментар

Годеницата ми работеше като сейлс в една от най-големите фирми за краткосрочно отдаване в България. Риска зависи коя платформа използваш за отдаването на имота. Доскоро през буукинг нямаше никаква застраховка при щети от наемателите. При Airbnb има политика за застраховка при щети и при добре подържана документация и добре попълнено заявление, шанса да ти изплатят щетите е 95%. Най-големия риск са ти съседите, които ако решат, могат да пуснат жалба за шум и безпокойство и да ти спрат дейността.
                            Именно за застраховките не разбрах как стоат нещата. Знам че поемат на трето лице, тоест наводнение примерно на съседа отдолу. Но ми стига един пиян да ми счупи със шише мивката или телевизора и ходи се занимавай със застрахователи. Нямам това време. Отделно си имам застраховка на жилищата които притежавам. И това, представи си пияна оргия чуждоговорящи да изправят на нокти този тих и без това блок. И да ми звънят нощем от полицията. Абе, моля. Не ща. А и подобни имоти се отдават краткосрочно на топ локации, но с по-семпло, даже старо обзавеждане. Нали съм бил и в Словения, и в Австрия в такива апарти. Умишлено не са лукс. Чисто и спретнато. Това е достатъчно.
                            Last edited by bulgarian lev; 08.06.2023, 20:04.

Коментар

Следващото ще е краркосрочно. Бех почти го уговорил. И човек от форума ме свърза с профи управление на имоти човек. Но жена ми нещо се опъна. Ок, после съм аз с решенията. Рискът и според мен с кратки отдавания е по-голям.
                              Годеницата ми работеше като сейлс в една от най-големите фирми за краткосрочно отдаване в България. Риска зависи коя платформа използваш за отдаването на имота. Доскоро през буукинг нямаше никаква застраховка при щети от наемателите. При Airbnb има политика за застраховка при щети и при добре подържана документация и добре попълнено заявление, шанса да ти изплатят щетите е 95%. Най-големия риск са ти съседите, които ако решат, могат да пуснат жалба за шум и безпокойство и да ти спрат дейността.

Коментар

Средната работна за София е 2400 нето. Като добавиш сивата икономика отива над 3000. А и сам както каза, на Докторската не живеят калитковци.
                                Да, ама Радев каза кой ще си даде цялата заплата за наема. Радев знае за сивия сектор и го вижда на тротоара си пред тях всеки ден. Да не му е издал касов бон зъболекар, таксиджия, шпакловчик, курва ако щеш. Абе я тия на студентите по икономика ги разправяйте.
                                Сори! Зъболекар си, не се сетих. Но то и колеги мои лекари са в кюпа, така че...нищо лично.
                                Last edited by bulgarian lev; 08.06.2023, 19:45.

Коментар

Working...
                                X