IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Много правилно описано, браво!
    Точно така, има напредък във възможностите. Но този напредък е резултат от приемането ни в ЕС, от напредъка не технологиите и науката, от вкараните отвън напечатани пари (например за разни псевдо-ИТ компанийки и заплати на служителите им - пак с цел поробване и евтина работна сила)...все външни фактори. Самата държава е тотално абдикирала, а населението е една чалгаризирана маса и в този смисъл, игнорирайки външните фактори (най-малко зависещи от БГ) ние дефакто като общество вървим назад, не напред.

Никой не може да ме убеди, че в държава, където:
    - имаме такъв жесток отрицателен прираст на населението, с увеличаващ се процент нискообразовани малцинства
    - дефакто и градове и села са едно сметище, освен че са обезлюдени
    - градската среда е в разруха
    - горите се изсичат безразборно
    - градчета като Банско, Априлци и подобни красиви места се унищожават или вече са унищожени с цел облагодетелстване на малък кръг хора
    - отношението към животните е възможно най-безобразно (тровят се, убиват се безпричинно по най-жесток начин бездомни животни без да пречат на някого)
    ..........................и още десетки подобни абсурди

нещата са се подобрили, само защото можеш да си купиш повече кашкавал с една средна заплата отколкото си можел преди 25 години.

Представи си хипотетично, ако България беше едно акционерно дружество и ти беше CEO на това дружество, как щяха да реагират акционерите след описването на горните факти? Щяха да те разкостят (впрочем не, отдавна нямаше да си вече CEO). България е с акционери всички граждани, които обаче търпят безобразията и се задоволяват с трохи. Това ни отличаваот развитите общества.
    Кои са тия развити общества-тия,които дават половината си заплата за данъци и с тия данъци да се хрантутят Бонго, Айшето и Ахмед. Които за благодарност да вършат престъпления. Или ,които гласуват за партии и политици готвещи им секира,за да се борели с "глобалното затопляне '.Или тия,които позволяват децата им да ги кастрират и да им промиват мозъците колко готино е да са гейове и лесбийки.
    Хайде няма нужда да сме толкова "развити'и прогресивни.
    По описаните от теб неща-ами то и в Япония има демографски срив, а в Уганда демографски бум.Това означава ли, че в Уганда се живее по-добре от Япония?
    Горите не само не намаляват като площ, но се и увеличаувт.Вече над 40 процента от територията на България са гори. Едно от най-високите нива в ЕС.
    В Банско,Велинград и на други места се развива туризъм. Нормално е част от горите да се изсекат за да се изградят писти, инфраструктура, хотели.
    В България има животни по улиците ,а в другите държави няма,щото там ги избиват.Надали и там щяха да са във възторг от глутницата кучета.
    Единствено за градската среда съм съгласен с теб.Това е най-слабото място на България. Но в сравнение с 1989г нещата са много, много по-добре .

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
      Искрено недоумявам - аз не седя във форум на българите в Англия, или българите в Германия - да пиша по цял ден, всеки ден, колко им е зле там - според моите виждания. Нито пък бих отишъл да работя и живея в друга държава, и оттам постоянно да църкам отрова в българските форуми. Наистина ме озадачава мотивацията. Намерили сте доброто, всичко е толкова по-хубаво от България. Защо трябва ежедневно да одумвате тук?
      Много просто, защото са неудачници

Коментар

• Искрено недоумявам - аз не седя във форум на българите в Англия, или българите в Германия - да пиша по цял ден, всеки ден, колко им е зле там - според моите виждания. Нито пък бих отишъл да работя и живея в друга държава, и оттам постоянно да църкам отрова в българските форуми. Наистина ме озадачава мотивацията. Намерили сте доброто, всичко е толкова по-хубаво от България. Защо трябва ежедневно да одумвате тук?

Коментар

Ако бях милиардер, вероятно щях да имам критерии и основание да избера едно или друго място. В момента пиша за България от позицията си на обикновен, нормален човек. В момента за обикновен, нормален, бял човек, България е сред най-добрите места на планетата за живеене и за отглеждане на деца. Имаме монокултурно общество с традиционни ценности, ниска престъпност, нормална култура на общуване. Може да се храниш с минимално усилие с качествена храна. Децата спокойно могат да бъдат в парка.

Това че виждаш навсякъде някакви апокалиптични сцени, повече говори за теб и световъзприятието ти, отколкото за реалността. "Завистливи и прости/неуки хора с много малко изключения, клюкари, изнудвачи" - това е толкова интересно наблюдение, аз пък виждам предимно усмихнати и дружелюбни хора, явно има нещо... Някъде. Но бъди щастлив - където си избереш, какво значение има.
          Колега, ясно ми е, че не си случаен човек и виждаш неща, които заблудени души, като мен няма как да прозрат...
          Ще те помоля да ми пратиш и тайната рецепта за изчистване от ваксината срещу ковид!
          Пращай на лично, че другите не искам да се възползват от нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

За краденето съм писал в други теми и редовно функционално неграмотни ще си проявят скодоумието като ме обявят за "комунист".
            Последните остатъци от индустриална България създадени по времето на соца в момента ги унищожават под външен натиск, а когато се унищожи енергетиката на една държава, която е гръбнака на модерното индустриално общество, тази държава приключва, става бананова република. И много време се работеше културно, идеалогически и ментално да сме там преди фактически да изпадне България в подобно положеие. Сега остава да довършат процеса. Далеч съм от патриотарските приказки, че сме били зле и сме се оправяли, това са приказки за тези в кварталната кръчма, защото никога страната не е била в това положение, в което е в момента.
            Объркал си се в преценката ми. Това, което пиша е, че въпреки всичко, което си изброил има напредък във възможностите, които човек има и аз лично не съм постигнал нищо благодарение на държавата, а въпреки нея, или в най-добрия случай поне не ми е пречела, но не се оплаквам и средата е в по-добра в пъти от тази преди 20 години. С едно изключение, а то е рязкото затъпяване на хората, и даже физономиите им са вече други, защото виждам как пред очите ми се сменя културния и етнически код на страната, а виж от писаниците тук дори е видно, че не се изпитва никакъв сантимент към тази страна. Културната тъкан на страната се разпада на части, от разни пети колони на чужди култури и цивилизации, т.е. хора, които считат за злощастно обстоятелството, че са се родили в тази страна, но те са европейци, западняци и т.н. типична колониална и компрадорска интелигенция, а останалите са амалгама от някакви, които веят чужди знамена и чалгализирана масовка, която все повече пропада в бездната на нещастното си битие.
            Проблема на нас българите, от който тръгва всичко е, че някак си каквото и да правим все се изпада в крайности, от например, българите са създали тоя свят и са развъждали динозаври, а американци, германци, англичани и другите ги е нямало, защото са били още в яйцата на дизнозаврите, до другата крайност с литературния герой на Алеко, който не е социален герой както ни лъжат, а е национален.
            Нямаме традиция на дълга и упорита борба за собствените си интереси. Всички са виновни за това, от една страна лакомията и слугинажа на българските управляващи и от друга липсата на елементарна способност за автентично организиране и съпротива на населението, а от чисто геополитическа перспектива няма голяма външна сила, която да заложи на България и да вижда в развитието на страната собствения си интерес. Съчетанията на двете - липса на външен интерес и липсата на вътрени качества на популацията и нейната върхуща водят до сегашното трагично състояние на ниво държава, но това досега не ми е пречело да се развивам и живота ми да се подобрява със всеки изминал ден. Който както си го направи е.
            Искам България да я има и правя каквото мога и зависи от мен.
            Зависи от всеки един от нас.
            Много правилно описано, браво!
            Точно така, има напредък във възможностите. Но този напредък е резултат от приемането ни в ЕС, от напредъка не технологиите и науката, от вкараните отвън напечатани пари (например за разни псевдо-ИТ компанийки и заплати на служителите им - пак с цел поробване и евтина работна сила)...все външни фактори. Самата държава е тотално абдикирала, а населението е една чалгаризирана маса и в този смисъл, игнорирайки външните фактори (най-малко зависещи от БГ) ние дефакто като общество вървим назад, не напред.

Никой не може да ме убеди, че в държава, където:
            - имаме такъв жесток отрицателен прираст на населението, с увеличаващ се процент нискообразовани малцинства
            - дефакто и градове и села са едно сметище, освен че са обезлюдени
            - градската среда е в разруха
            - горите се изсичат безразборно
            - градчета като Банско, Априлци и подобни красиви места се унищожават или вече са унищожени с цел облагодетелстване на малък кръг хора
            - отношението към животните е възможно най-безобразно (тровят се, убиват се безпричинно по най-жесток начин бездомни животни без да пречат на някого)
            ..........................и още десетки подобни абсурди

нещата са се подобрили, само защото можеш да си купиш повече кашкавал с една средна заплата отколкото си можел преди 25 години.

Представи си хипотетично, ако България беше едно акционерно дружество и ти беше CEO на това дружество, как щяха да реагират акционерите след описването на горните факти? Щяха да те разкостят (впрочем не, отдавна нямаше да си вече CEO). България е с акционери всички граждани, които обаче търпят безобразията и се задоволяват с трохи. Това ни отличаваот развитите общества.

Коментар

Човече, подчертаните неща, писани от теб, са абсурдът на абсурдите!
              Култура на общуване? Качествена храна? Ниска престъпност? Дружелюбни и усмихнати хора? В България?

Ти изобщо излизал ли си някога извън БГ? Впрочем, няма лошо и да не си излизал, просто погледът ти върху нещата е...меко казано мазохизъм, щом ги възприемаш по този начин...
              джонка, ти си направил избора си и се надявам да е окончателен.
              недей дори да я коментираш тази изостанала, пропаднала държава.
              препоръка е

Коментар

Ако бях милиардер, вероятно щях да имам критерии и основание да избера едно или друго място. В момента пиша за България от позицията си на обикновен, нормален човек. В момента за обикновен, нормален, бял човек, България е сред най-добрите места на планетата за живеене и за отглеждане на деца. Имаме монокултурно общество с традиционни ценности, ниска престъпност, нормална култура на общуване. Може да се храниш с минимално усилие с качествена храна. Децата спокойно могат да бъдат в парка.

Това че виждаш навсякъде някакви апокалиптични сцени, повече говори за теб и световъзприятието ти, отколкото за реалността. "Завистливи и прости/неуки хора с много малко изключения, клюкари, изнудвачи" - това е толкова интересно наблюдение, аз пък виждам предимно усмихнати и дружелюбни хора, явно има нещо... Някъде. Но бъди щастлив - където си избереш, какво значение има.
                Човече, подчертаните неща, писани от теб, са абсурдът на абсурдите!
                Култура на общуване? Качествена храна? Ниска престъпност? Дружелюбни и усмихнати хора? В България?

Ти изобщо излизал ли си някога извън БГ? Впрочем, няма лошо и да не си излизал, просто погледът ти върху нещата е...меко казано мазохизъм, щом ги възприемаш по този начин...

Коментар

И в Заир и Мавритания имат вече смартфони, имат и тук-там някоя лъскава сграда и нов автобус. А детската смъртност дори там намалява.
                  Тези неща са резултат от техническия прогрес и от подобряване на достъпността до определени стоки и услуги именно заради него.

Спрямо 1998 година (четвърт век) ситуацията в София е КАТАСТРОФА - за времето си тогава се живееше много по-добре. За тези 25 години трябваше да имаме коренно променена градска среда. Метрото трябваше да минава през всеки квартал и още куп неща, които си бяха напълно постижими ако не беше тази крадливост и немарливост от страна на населението. Самият факт, че може да те убие ток от кабел насред тротоара и че парковете ни са заринати с боклуци говори колко назад сме вървели през годините. България имаше предостатъчно шансове, но ги пропиля.

Приказките ви тук са тишично Фандъково-Герберски - какво били построили, какво били развили...А то е точно обратното - разрушили, съсипали, и откраднали 95%, с останалите 5% направили нещо лъскаво и некачествено и сравняват с 98 година. Що не сравнявате направо с периода след Освобождението - тогава хората се придвижвали с каруци, днес сме с автоморгата на Европа. Уау какъв напредък.
                  За краденето съм писал в други теми и редовно функционално неграмотни ще си проявят скодоумието като ме обявят за "комунист".
                  Последните остатъци от индустриална България създадени по времето на соца в момента ги унищожават под външен натиск, а когато се унищожи енергетиката на една държава, която е гръбнака на модерното индустриално общество, тази държава приключва, става бананова република. И много време се работеше културно, идеалогически и ментално да сме там преди фактически да изпадне България в подобно положение. Сега остава да довършат процеса. Далеч съм от патриотарските приказки, че сме били зле и сме се оправяли, това са приказки за тези в кварталната кръчма, защото никога страната не е била в това положение, в което е в момента.
                  Объркал си се в преценката ми. Това, което пиша е, че въпреки всичко, което си изброил има напредък във възможностите, които човек има и аз лично не съм постигнал нищо благодарение на държавата, а въпреки нея, или в най-добрия случай поне не ми е пречела, но не се оплаквам и средата е в по-добра в пъти от тази преди 20 години. С едно изключение, а то е рязкото затъпяване на хората, и даже физономиите им са вече други, защото виждам как пред очите ми се сменя културния и етнически код на страната, а виж от писаниците тук дори е видно, че не се изпитва никакъв сантимент към тази страна. Културната тъкан на страната се разпада на части, от разни пети колони на чужди култури и цивилизации, т.е. хора, които считат за злощастно обстоятелството, че са се родили в тази страна, но те са европейци, западняци и т.н. типична колониална и компрадорска интелигенция, а останалите са амалгама от някакви, които веят чужди знамена и чалгализирана масовка, която все повече пропада в бездната на нещастното си битие.
                  Проблема на нас българите, от който тръгва всичко е, че някак си каквото и да правим все се изпада в крайности, от например, българите са създали тоя свят и са развъждали динозаври, а американци, германци, англичани и другите ги е нямало, защото са били още в яйцата на дизнозаврите, до другата крайност с литературния герой на Алеко, който не е социален герой както ни лъжат, а е национален.
                  Нямаме традиция на дълга и упорита борба за собствените си интереси. Всички са виновни за това, от една страна лакомията и слугинажа на българските управляващи и от друга липсата на елементарна способност за автентично организиране и съпротива на населението, а от чисто геополитическа перспектива няма голяма външна сила, която да заложи на България и да вижда в развитието на страната собствения си интерес. Съчетанията на двете - липса на външен интерес и липсата на вътрени качества на популацията и нейната върхуща водят до сегашното трагично състояние на ниво държава, но това досега не ми е пречело да се развивам и живота ми да се подобрява със всеки изминал ден. Който както си го направи е.
                  Искам България да я има и правя каквото мога и зависи от мен.
                  Зависи от всеки един от нас.
                  Last edited by Kris_; 09.06.2023, 19:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
                    Тука обаче си личи, кой от форума бачка яко и кой се офлянква
                    Aз бачкам за народа и най-ме плюят всички ,Може би когато осъществя Революцията ще се щастливи ,тогава ще има за всички от сърце и по-равно

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Абсолютно вярно! Само че за мутри, ченгета, ДС-та, номенклатури с червени куфарчета и техните изчадия. Средната МЕСЕЧНА заплата беше под 200 марки, сега толкова се изкарват за ПО-МАЛКО ОТ ДЕН от десетки хиляди ИТ-та! Много програмисти даже за половин ден я изкарват! Средната пенсия беше 40-50 марки.
                      Вярно е, че мафията и краденето доста се консолидира и почнаха да остават само големи риби и за малките пешки като джонито и баща му от ДС няма много какво да се краде.

Коментар

Спрямо 1998 година (четвърт век) ситуацията в София е КАТАСТРОФА - за времето си тогава се живееше много по-добре.
                        Абсолютно вярно! Само че за мутри, ченгета, ДС-та, номенклатури с червени куфарчета и техните изчадия. Средната МЕСЕЧНА заплата беше под 200 марки, сега толкова се изкарват за ПО-МАЛКО ОТ ДЕН от десетки хиляди ИТ-та! Много програмисти даже за половин ден я изкарват! Средната пенсия беше 40-50 марки.

Коментар

България е сред най-добрите места на планетата за живеене и за отглеждане на деца

Това е най-глупавото нещо което съм чел в този форум ! Изобщо някога. Честно
                          Last edited by petrg5s; 09.06.2023, 18:17.

Коментар

Обясни ми тогава защо толкова световни олигарси милиардери се бутат да купуват пентхаузи в Лондон и не го правят в Младост?
                            Как така никой не е чувал за тази райска държава с такъв огромен жизнен стандарт, високи доходи, образование и здравеопазване?

Коментар

• Тука обаче си личи, кой от форума бачка яко и кой се офлянква

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Много точно си хванал посоката на първоначална инерция на доста от миналия световен ред, която определя настоящия.

П.П. - Една от причините да съм отказвал Лондон много пъти точно поради това, че там не си в Англия.
                                При последното преброяване през 2021г се установи,че едва една трета от населението на Лондон са бели британци.След 20 години ще са 10 процента. За по нататък ще станат екзотично малцинство. Естествено богаташите ще си живеят в свой свят.Но те са малко на брой.
                                Не случайно и за една година имат 250 хиляди престъпления с насилие само в Лондон. А това са най-тежките престъпления-убийства, изнасилвания, грабежи, телесни повреди.
                                Last edited by mirodes; 09.06.2023, 18:07.

Коментар

Working...
                                X