IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Аз да ви кажа за Дъблин.
    3-ен в предградията е 400-500к€ при наем 2000-3000€
    В центъра е по 2 а наемателите се БИЯТ буквално да наемат.
    Фургон 30-35кв пляснат на двора е 1000€ наема, единственото подобрение е чакълена пътека да не газиш в мократа трева и калта до бунгалото

Тука цените на имотите са същите а наемите са 3-5 ПЪТИ по ниски !?!?!?!?
    Ботич, ти нали уж продаде на върха (2017та), тристаен в Гео Милев за 100 000 евро...

Как така сега струват 400-500 000?

Коментар

Аз да ви кажа за Дъблин.
      Фургон 30-35кв пляснат на двора е 1000€ наема, единственото подобрение е чакълена пътека да не газиш в мократа трева и калта до бунгалото

Ботеее, не се правят така анализи на цени и наеми

Започваш с:
      • Ирландия: 2500*12*100 / 450000 = 6.6%
      • Франция: 1000*12*100 / 200000 = 6.0%
      • България: 870*12*100 / 160000 = 6.5%
      и продължаваш с
      ----------------
      Вместо да те чакам, попитах моя приятел ИИ:
      Цените на тристайните апартаменти в предградията на София варират значително:
      • В квартал Горна баня се предлага тристаен апартамент от 98.88 кв.м за €188,700
      • В жилищен комплекс Хаджи Димитър има тристаен апартамент от 148 кв.м за €148,000
      • В Люлин 6 се продава луксозен тристаен апартамент за €253,000
      • В квартал Красна поляна 2 има предложение за тристаен апартамент от 94.68 кв.м за €151,016
      Наеми

Информацията за наемите на тристайни апартаменти в предградията е по-ограничена, но можем да направим някои изводи:
      • В централната част на София наемите за тристайни апартаменти са около €870 месечно
      Last edited by barbaron; 29.12.2024, 17:41.

Коментар

Аз да ви кажа за Дъблин.

Така е, те в Дъблин пердашат по 12-15К€ заплати.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

наемите, че изостават, изостават
          но за мен те си се движат по-бавно
          2009-2012, колко паднаха наемите
          при положение, че цените друснаха едни / така мечтани и до сега/ 50% надолу

ако нямаше достатъчно демография
          щеше да има страници с обяви за наем в даден квартал
          и обявите да годинясват
          а то изобщо не е така

кога последно вашите пуснаха за наем прословутия апартамент на банята?
          колко време вися на обява?
          при това съм сигурен, че не е било най-тънката обява в района
          Наемите изостават, защото предлагането е голямо (и расте). В повечето нови кооперация поне 70-80% от имотите са малки кутийки, които не стават за живеене, а можете да си представите какво се случва в блок, където голяма част са наематели.
          Преди 15 год срещу мин заплата (240 лв) можеше да наемеш гарсониера в дърта панелка с амортизирани мебели. Сега при мин заплата 1000 лв, можеш да наемеш чисто нова маломерка в нов блок за 500-600 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Пак ли шЪ умирга?
            Koлко кон имаш?

Коментар

• Аз да ви кажа за Дъблин.

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Берти, в Цюрих апарт който се отдава за 1000 CHF колко ли струва, и дали не изостава наем/цена съотношение.
                чисто хипотетично - кой ще купи подобен апартамент за някаква космическа сума, а наемът да е 1000 chf ?
                въобще не е случайно, че в оценките на жилищните НИ традиционно се ползва доходността от наеми, които въпросния имот би могъл да носи.
                % са според зависи - писано е много тук

във времена на хайп, когато куцо и сакато тича да 'набута шумата' тези оценки се позабравят, но дългосрочно си казват думата.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Пак ли шЪ умирга?

Коментар

„Като билет за лотарията“: Криптоманията привлича и последните колебаещи се Победата на Доналд Тръмп и последвалите рекордни цени са причината за новата вълна на интерес

бетерчо, надявам се олинклузива в анталия да е на ниво и да си прекарвате добре
                    ако имаш интернет, попрегледай обявите около купчо и докторчето и виж там да захлюпиш нещо
                    преди да ойде коня в канала и да почнеш да оглеждаш за паркомясто нейде из манастирски
                    За кво ми е да се тикам там? Не ме кефят мръсния въздух, лудницата и задръстванията.
                    Я глей ква гледка имам към балкана, а и пулса ми е на една ръка разстояние...
                    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	28.4 КБ
ID:	4236597

Last edited by better; 29.12.2024, 11:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Берти, в Цюрих апарт който се отдава за 1000 CHF колко ли струва, и дали не изостава наем/цена съотношение.
                      В Цюрих нема наем 1000
                      Проверил съм

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

наемите изостават спрямо цените на които се продават/купуват НИ и това е поради една основна причина - няма достатъчно хора (демография)

примерно ако аз и ти направим хотели в някоя локация и печелим добре - това не означава, че още 100 човека като направят и те хотели ще печелят и те добре. Да може да направят - това се случва в момента с имотите. строи се и се продава , но това не значи, че могат да 'направят' толкова наематели/ползватели.

Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• „Като билет за лотарията“: Криптоманията привлича и последните колебаещи се Победата на Доналд Тръмп и последвалите рекордни цени са причината за новата вълна на интерес

бетерчо, надявам се олинклузива в анталия да е на ниво и да си прекарвате добре
                          ако имаш интернет, попрегледай обявите около купчо и докторчето и виж там да захлюпиш нещо
                          преди да ойде коня в канала и да почнеш да оглеждаш за паркомясто нейде из манастирски
                          Last edited by ratten; 28.12.2024, 22:34.
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

наемите изостават спрямо цените на които се продават/купуват НИ и това е поради една основна причина - няма достатъчно хора (демография)

примерно ако аз и ти направим хотели в някоя локация и печелим добре - това не означава, че още 100 човека като направят и те хотели ще печелят и те добре. Да може да направят - това се случва в момента с имотите. строи се и се продава , но това не значи, че могат да 'направят' толкова наематели/ползватели.

наемите, че изостават, изостават
                            но за мен те си се движат по-бавно
                            2009-2012, колко паднаха наемите
                            при положение, че цените друснаха едни / така мечтани и до сега/ 50% надолу

ако нямаше достатъчно демография
                            щеше да има страници с обяви за наем в даден квартал
                            и обявите да годинясват
                            а то изобщо не е така

кога последно вашите пуснаха за наем прословутия апартамент на банята?
                            колко време вися на обява?
                            при това съм сигурен, че не е било най-тънката обява в района
                            препоръка е

Коментар

значи до сега цените не са се вдигнали много

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Туй ДДС не е искра, а сламка. Поредната сламка, отдалечаваща удавниците от собствено жилище. То не бяха данъци върху второ и последващо жилище, таван на наемите, глоби за празно жилище, ограничения за ипотеките, к'во ли не. Все причини да отложиш покупката, Баце. Година след година, все чакаш Годо да те изведе от деЦката, ма пусти цени се удвоиха и утроиха. Даже на бетерчо вече 4к евро му се виждат ОК.
                                Забрави така желаните от кавръка бомбардировки. Сериозно, човека желаеше по морето всичко да се срути.Моите уважения, но тук има доста хора с видими отклонения..

Коментар

Working...
                                X