Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеАми колеги, тази година купих един 116 кв имот с 120 двор в Хладилника, София, + гараж към него. Вече е с готови подове, боядисват го в момента и януари са готово баните и кухнята. Лека полека нещата се зачеркват. От новата година ще съм и на твърдо и на процент, което мен ме устройва, защото ще печеля повече, защото и без това работя много. Като приключа с финалните детайли по имота, започвам да търся имот за клиника. До 2027-8 искам да съм намерил и обзавел, че съм си обещал до 35-тата година да съм почнал собствена практика. Интересното е че в момента имам оферта и за имота и гаража с 50 Хил лева по-голяма от тази, на която го купих, но имайки предвид парите, които съм налял вече и това, че ще дължа веднъж данък печалба и втори път 20% ддс заради новия закон който приеха за ДДС върху земя и ново строителство, някак си не го приемам като истинско покачване на цената. Истината е, че 2025-2026 цените ще се качат с още 15-20 процента, колкото и да не ни се иска.
https://sohome.bg/apartment/%d1%81%d...0%b0%d0%bf-24/
Щом вЕрваш, че ще можеш да го продадеш след 1 год за 532к евра - залюпвай го направо, и се похвали, а аз обещавам да ти подаря хубава кафемашина.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеАми колеги, тази година купих един 116 кв имот с 120 двор в Хладилника, София, + гараж към него. Вече е с готови подове, боядисват го в момента и януари са готово баните и кухнята. Лека полека нещата се зачеркват. От новата година ще съм и на твърдо и на процент, което мен ме устройва, защото ще печеля повече, защото и без това работя много. Като приключа с финалните детайли по имота, започвам да търся имот за клиника. До 2027-8 искам да съм намерил и обзавел, че съм си обещал до 35-тата година да съм почнал собствена практика. Интересното е че в момента имам оферта и за имота и гаража с 50 Хил лева по-голяма от тази, на която го купих, но имайки предвид парите, които съм налял вече и това, че ще дължа веднъж данък печалба и втори път 20% ддс заради новия закон който приеха за ДДС върху земя и ново строителство, някак си не го приемам като истинско покачване на цената. Истината е, че 2025-2026 цените ще се качат с още 15-20 процента, колкото и да не ни се иска.
Честно, не мога да ви разбера, казвате, че качват пък не купувате. Защо?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами колеги, тази година купих един 116 кв имот с 120 двор в Хладилника, София, + гараж към него. Вече е с готови подове, боядисват го в момента и януари са готово баните и кухнята. Лека полека нещата се зачеркват. От новата година ще съм и на твърдо и на процент, което мен ме устройва, защото ще печеля повече, защото и без това работя много. Като приключа с финалните детайли по имота, започвам да търся имот за клиника. До 2027-8 искам да съм намерил и обзавел, че съм си обещал до 35-тата година да съм почнал собствена практика. Интересното е че в момента имам оферта и за имота и гаража с 50 Хил лева по-голяма от тази, на която го купих, но имайки предвид парите, които съм налял вече и това, че ще дължа веднъж данък печалба и втори път 20% ддс заради новия закон който приеха за ДДС върху земя и ново строителство, някак си не го приемам като истинско покачване на цената. Истината е, че 2025-2026 цените ще се качат с още 15-20 процента, колкото и да не ни се иска.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Абсоютно вярно. Купих през април четвърта двустайка във Варна, лека полека правя ремонт, остана ми банята. Вероятно ще го ползвам аз и семейството ми.
Сега ще дойде някой олигофрен и ще ми заяви колко съм се набутал, че Варна е кочина, в България има само л.на, Путин ще срине града с атомна бомба, или най малкото ще има земетресение и всички ше умрем.
Нещастните хора генерират само гадости, а тук има много такива. Единствената полза от тая тема е, че през 2020, четейки апокалиптични коментари, се отказах да купя една маломерка. После ми излезе много по-хубав и захлупих за 60к евро чудесен, нов, обзаведен с морска гледка
Успех на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеСъфорумци, новата 2025 чука на вратата:-)
Време е за равносметка, кой какво е продал, кой какво е закупил през изтичащата 2024г.
Лично аз през 2024 закупих един двустаен, стара тухла в Сф, кв Гео Милев.
Купих 2 бр УПИ съседни на околовръсното на Сф. Едното е УПИ без никакви постройки, другото е УПИ с масивна едноетажна къща, плевня, гараж и лятна кухна.
Обединих ги в едно УПИ с един административен адрес и живот и здраве през 2025 ще се бута всичко и ще започне да се изгражда автокозметичен център, паркинг, автомивка за тирове и т.н..
Вие сте на ред, не се стеснявайте:-)
Споделяйте!) купи ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Този е един от най-негативните и злонамерени форуми, които знам. По-скоро ще споделя личните си успехи във форум на сомалийските пирати.
ПП на теб пожелавам успех и нямам нищо лично
Сега ще дойде някой олигофрен и ще ми заяви колко съм се набутал, че Варна е кочина, в България има само л.на, Путин ще срине града с атомна бомба, или най малкото ще има земетресение и всички ше умрем.
Нещастните хора генерират само гадости, а тук има много такива. Единствената полза от тая тема е, че през 2020, четейки апокалиптични коментари, се отказах да купя една маломерка. После ми излезе много по-хубав и захлупих за 60к евро чудесен, нов, обзаведен с морска гледка
Успех на всички.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Този е един от най-негативните и злонамерени форуми, които знам. По-скоро ще споделя личните си успехи във форум на сомалийските пирати.
ПП на теб пожелавам успех и нямам нищо лично
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
гараж се намира по-трудно от апартамент, понякога
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Едва ли ще има много колеги, които да напишат нещо. Тук са предимно брокери, най-много да се похвалят, че са имали много сделки и карат Майбах...
П.п: Аз купих гараж в блока, в които живея.
така, че си 6препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеСъфорумци, новата 2025 чука на вратата:-)
Време е за равносметка, кой какво е продал, кой какво е закупил през изтичащата 2024г.
Лично аз през 2024 закупих един двустаен, стара тухла в Сф, кв Гео Милев.
Купих 2 бр УПИ съседни на околовръсното на Сф. Едното е УПИ без никакви постройки, другото е УПИ с масивна едноетажна къща, плевня, гараж и лятна кухна.
Обединих ги в едно УПИ с един административен адрес и живот и здраве през 2025 ще се бута всичко и ще започне да се изгражда автокозметичен център, паркинг, автомивка за тирове и т.н..
Вие сте на ред, не се стеснявайте:-)
Споделяйте!
аз нямам покупки.
маломерките в х д станаха тази есен и сега ги стягам.препоръка е
- 1 like
Коментар
Коментар