IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Щом фигурира друго, новата постройка е незаконна.След като минеш процедурата тя ще бъде въведена в кадастъра.
    След удост. за търпимост тази постройка ще можете да я продавате и няма да подлежи на (евентуално) бутане вече.Но не може да и правиш подобрения,или поне не лесно.
    Ако не си извадите такова удостоверение,нот.сделки с тази постройка не могат да се осъществяват,няма да ти издадат раз. за строеж ако искаш да строиш в двора , могат да ви наложат глоби,и в краен вариант да бъде премахната за ваша сметка
    Мястото не позволява да се строи повече. Имаме достатъчно стаи колкото за нас,

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
      Защото в момента на скицата в Кадастръа фигурира селскостопанска постройка.
      Щом фигурира друго, новата постройка е незаконна.След като минеш процедурата тя ще бъде въведена в кадастъра.
      След удост. за търпимост тази постройка ще можете да я продавате и няма да подлежи на (евентуално) бутане вече.Но не може да и правиш подобрения,или поне не лесно.
      Ако не си извадите такова удостоверение,нот.сделки с тази постройка не могат да се осъществяват,няма да ти издадат раз. за строеж ако искаш да строиш в двора , могат да ви наложат глоби,и в краен вариант да бъде премахната за ваша сметка
      Last edited by danetha; 06.01.2025, 13:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, но вече в новия нотариален акт е с новите параметри,, както си е, с реални площ и застрояване, даже барбекюто фигурира, макар че не е задължително. С нови скици. Не както беше в стария на англичанина - описана 38 кв м площ, както е на всички вили от соца още. Това са им давали и това е писано. То това е документа който се издава, акт за Търпимост - край, оттук нататък никой не може да ти каже копче. Нема по-законна къща от моята в момента. Собственост и на двора, а не обшински, и всичко застроено фигурира в нотариалния акт. През констативен протокол се минава.
        +1

Браво. И аз ако сега трябва да следвам, бих станал лекар - детски лекар, акушер гинеколог, кардиолог или зъботехник.

А за миналата година имаш ли някакви приходи от отдаване на морския имот?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

значи имота ти е с търпимост... при толкова дадени пари ?
          Да, но вече в новия нотариален акт е с новите параметри,, както си е, с реални площ и застрояване, даже барбекюто фигурира, макар че не е задължително. С нови скици. Не както беше в стария на англичанина - описана 38 кв м площ, както е на всички вили от соца още. Това са им давали и това е писано. То това е документа който се издава, акт за Търпимост - край, оттук нататък никой не може да ти каже копче. Нема по-законна къща от моята в момента. Собственост и на двора, а не обшински, и всичко застроено фигурира в нотариалния акт. През констативен протокол се минава.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ти май изобщо не слушаш какво ти говорят
            За да започнеш такава процедура на гишето ще ти искат нотариално заверено съгласие от всички съсобственици.Ако го нямаш шута в гъза и никаква процедура няма да започне.И бъркаш узаконяване и удостоверение за търпимост.Имат различия двете
            А доктора ти говори умни приказки в момента
            Но в такъв случай, когато дойде време комшиите ми да наследяват, те самите ще искат да се извади удостоверение за търпимост. Защото в момента на скицата в Кадастръа фигурира селскостопанска постройка.

Коментар

Аз като реша да го узаконявам, ще опиша случая в молба до Кадастъра и ще информирам наследниците на дядото, че се започва процедура по узаконяване и изваждане на удостоверение за търпимост.
              Ти май изобщо не слушаш какво ти говорят
              За да започнеш такава процедура на гишето ще ти искат нотариално заверено съгласие от всички съсобственици.Ако го нямаш шута в гъза и никаква процедура няма да започне.И бъркаш узаконяване и удостоверение за търпимост.Имат различия двете
              А доктора ти говори умни приказки в момента

Коментар

В онази част на черноморието е пълно с тотално незаконни постройки та едва ли някой ще опре да се занимава с вашето еле пък с търпимост.
                Евго няма удостоверение за търпимост на новата постройка

Коментар

Точно така. Аз изисках когато купих къщата всичко да е наред, и при мен имаше постойки които ги нямашв в скицата. Ново заснемане, нови скици, вписване в Кадастъра и Акт за Търпимост. Всичко обаче отне на бившия собственик време и пари да го свърши. Но само той можеше, аз купя ли не мога да направя това. А как бих продал ако имам нещо незаконно. Да не говорим че съседа днес е Иван, но утре може да е Драган и може да каже бутай, пречи ми. За това помисли. За да ти е уредено всичко може да слезеш в сделка. С чиста съвест и без да намаляваш заради това от цената.
                  Аз като реша да го узаконявам, ще опиша случая в молба до Кадастъра и ще информирам наследниците на дядото, че се започва процедура по узаконяване и изваждане на удостоверение за търпимост.

Дядото прилича много на баш майстора от филма - гледа да открадне нещо държавно, да прибере от тук - от там, а губи от неговите неща поради наивност и безхаберие.

Коментар

Точно така. Аз изисках когато купих къщата всичко да е наред, и при мен имаше постойки които ги нямашв в скицата. Ново заснемане, нови скици, вписване в Кадастъра и Акт за Търпимост. Всичко обаче отне на бившия собственик време и пари да го свърши. Но само той можеше, аз купя ли не мога да направя това. А как бих продал ако имам нещо незаконно. Да не говорим че съседа днес е Иван, но утре може да е Драган и може да каже бутай, пречи ми. За това помисли. За да ти е уредено всичко може да слезеш в сделка. С чиста съвест и без да намаляваш заради това от цената.
                    значи имота ти е с търпимост... при толкова дадени пари ?

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Сега дядото (комшията) е злобен и изкукуригал и не мога да се разбера с него, но той е на 86 г.

Той твърди, че са "преоборудвали" селскостопанските постройки и за тях няма проблем. А развалените бараки и новата постройка са с различна големина и контур.

По принцип си прав, но едно нещо забатачи ли се и не се ли оправи навреме, после нищо не става.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Не е палат, но недвижимото имущество на морето поскъна и всяка от тези стаи (нашата и тяхната) може да струва 15-20 000 евро.
                        струва ако ще го продаваш иначе си го ползваш и му се радваш без да ти дреме

ПП хубаво е да са ти изрядни нещата, но ако ония са идиоти и няма да го продаваш - не виждам причина да си вгорчаваш живота със занимавка с идиоти. търпимостта е ок, за да не ви карат да го бутате. В онази част на черноморието е пълно с тотално незаконни постройки та едва ли някой ще опре да се занимава с вашето еле пък с търпимост.
                        Last edited by bertram; 06.01.2025, 12:44.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не е палат, но недвижимото имущество на морето поскъна и всяка от тези стаи (нашата и тяхната) може да струва 15-20 000 евро.
                          Обясняваш на съсобствениците си и плюсовете и минусите (възможно насилствено премахване на постройката ) и да вземат информирано решение.
                          АКо с добро не искат,може да ги заплашиш,че някой от твоето сем. е решил да подаде сигнал за незаконната постройка и да я бутнат.
                          А щом ти не се разбираш с тях,нека някой друг от вашите играе посредника.

Коментар

Търпима или не, не го определяш ти,а държавните служители след като ти разгледат документите.
                            Без съгласието на другите съсобственици ти не можеш да си подадеш документите даже.Затова и няма смисъл да почваш каквото и да е,преди тяхното съгласие.Те имат изгода също да се узакони,защо се дърпат.? При сигнал тази незаконна построика може да бъде бутната.
                            За Удостоверение за търпимост ще ти трябват (зависи и от конкретната община ) архитектурно заснемане,вече искат и конструктивно становище от строителен инженер,нот.заверени показания от свидетели и т.н.Не е лесно,нито е бързо.А и архитектите и строителните инженери доста скубят вече.
                            Даже да ти издадат търпимост собственоста на новата постройка ще е обща.Ако не е някакъв палат,няма смисъл.

Коментар

Загубите не смяташ пък ни проглуши ушите колко си бил "спечелил".Не е коректно
                              Както не съм спечелил, като не съм продал, каквото и да е, така не съм и загубил..

Коментар

зорлем ще се вкараш в приключение
                                ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости

ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
                                Сега дядото (комшията) е злобен и изкукуригал и не мога да се разбера с него, но той е на 86 г.

Той твърди, че са "преоборудвали" селскостопанските постройки и за тях няма проблем. А развалените бараки и новата постройка са с различна големина и контур.

По принцип си прав, но едно нещо забатачи ли се и не се ли оправи навреме, после нищо не става.

Коментар

X