Къде е Laconic, дето прогнозите му се сбъдвали, къде е този лирически герой, къде са му прогнилите прогнози????
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Лиxвитe пo ипoтeĸитe в CAЩ дocтигнaxa 22-гoдишeн вpъx
https://money.bg/property/lihvite-po...shen-vrah.html
Добре, че при нас лихвите няма да мръднат скоро (така казаха повдигачите във форума)...
Както и през 2008г. България е остров на стабилността!Last edited by Traicho_80; 25.08.2023, 23:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеАйде стига де, къде в срива -40%?
.
Препоръката ми е да се играе само на сигурно. И да имате търпение. Не е дошъл моментът да се купува. Това ще е добре да става след 2026 г. Пазарът на недвижими имоти не е „Газ - спирачки, газ - спирачки“. Когато удари кризата, първо изчезват всички купувачи. Продавачите се оглеждат. Но затишието продължава с месеци, може да стигне две години и повече. Най-ниската точка най-вероятно ще е през 2029-а. Тогава според мен ще дойде идеалното време за инвестиции в недвижими имоти.
търпение, търпение, търпение…
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеАйде стига де, къде в срива -40%?
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеВече е публикувана лихвената статистика в табличен вид от БНБ. Лихвеният процент по ипотечни кредити в BGN се запазва на 2.57%. Преди година (2022.07), тази стойност е била 2.47%, т.е. за 12 месеца имаме увеличение на лихвения процент по новоотпуснати кредити с 0.1%.
При растеж със същата скорост от 0.1% на година, то лихвата от 6.57% ще бъде достигната през 2063 година.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
То затова сме назад, няма случайни неща- какъвто е " матряла" такъв е и туризма и икономиката и т.н. Същите тия разбирачи, като отидат на ски в Австрия не им пречи да ползват лифтовете с по 100 места в кабинка, ама тук да се направи втори лифт на Банско примерно за да не чакат хората по 1 час е голям рев че се унищожавала природата. За Витоша същото. Е кой нормален човек ще повтори ваканция в БГ, като не си му създал нормални условия- ще чака 1 час за лифта и догодина ще отиде в Сърбия, Австрия или на друго място където са му създали нормални условия и инфраструктура.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеВече е публикувана лихвената статистика в табличен вид от БНБ. Лихвеният процент по ипотечни кредити в BGN се запазва на 2.57%. Преди година (2022.07), тази стойност е била 2.47%, т.е. за 12 месеца имаме увеличение на лихвения процент по новоотпуснати кредити с 0.1%.
При растеж със същата скорост от 0.1% на година, то лихвата от 6.57% ще бъде достигната през 2063 година.
Защо не купих навреме? ЗАЩО?!!Last edited by два_таралежа; 25.08.2023, 22:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Да но това не е честно! Не всеки има топки да тегли кредит, то даже индивиди с готов кеш немат топки.
А, привлечения ми ресурс в добавка с който го купих, се топи по-бърже от априлски сняг.
В началото беше 1/4 от заплатата и 1/8от месечния ми доход, сега е 1/6 от заплатата ми и 1/14 от месечния ми доход.Last edited by Bailor; 25.08.2023, 22:48.
- 1 like
Коментар
-
Вече е публикувана лихвената статистика в табличен вид от БНБ. Лихвеният процент по ипотечни кредити в BGN се запазва на 2.57%. Преди година (2022.07), тази стойност е била 2.47%, т.е. за 12 месеца имаме увеличение на лихвения процент по новоотпуснати кредити с 0.1%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Откак купих последния ми имот през 21-ва година рязкия спад на доходите ми е +40% от вноската / да не се бърка с лихвата/ по кредита ми, а от септември тази година с още толкова. Това за личните ми финанси, означава само едно- вноската е тотално поета от увеличението на дохода от заплата. От наеми и дивиденти не слагам в уравнението, щото или се реинвестират или отиват за глезотии.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
То само по лифтовете да бяхме назад... Защото са пишман туристи, италианците навсякъде имат перфектно обозначени пътеки, хижи на най-високо ниво, в които да намериш свободно легло е като да спечелиш от лотарията, имат паркинзи на 1800, даже 2000м, един от които за 1000 автомобила под върха в национален парк, защитен от Юнеско, достъпен срещу 30 евро... Как те нямат проблем, но ние имаме баш за чукарите до Априлци.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...hodite-1800069
Задава се рязък спад в растежа на доходите !!
Цветослав Цачев: Идва рязък спад на растежа на доходите
Спад в растежа има наистина, вместо заплатата ми да расте, както досега с по 40% от размера на вноската, да падне до +20% от размера на тази вноска. Накрая ще закове размера на оставащата ми главница...не е далече този момент.Last edited by Bailor; 25.08.2023, 22:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...hodite-1800069
Задава се рязък спад в растежа на доходите !!
Цветослав Цачев: Идва рязък спад на растежа на доходите
Както винаги радост за повишителски новини. Благодаря за линка.
===2039===
Мъка, мъка, мъка… 15 септември 2000,
2024, започва ново надуване на балона, след като обявят, че 9% инфлация е новото нормално.
Ех защо не купих 2017та?! Защо?!
Досега щях да съм поне +100% от капиталова и оставащи 3 години да се изплати от наеми. Не е честно!!! Това е БЕЗОБРАЗИЕ!
#Ванката съмLast edited by два_таралежа; 25.08.2023, 22:22.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
То само по лифтовете да бяхме назад... Защото са пишман туристи, италианците навсякъде имат перфектно обозначени пътеки, хижи на най-високо ниво, в които да намериш свободно легло е като да спечелиш от лотарията, имат паркинзи на 1800, даже 2000м, един от които за 1000 автомобила под върха в национален парк, защитен от Юнеско, достъпен срещу 30 евро... Как те нямат проблем, но ние имаме баш за чукарите до Априлци.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар