Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение[/B]
ще има, ще има
2049-та есента
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Едно време като купувах си задавах същите въпроси и съм мислил по темата и предполагам пропускаш много пера - например дивидентите НЕ попадат в доходната статистика , сивото е много и сега , но трудно някой се навива , има и много пари ВЕЧЕ от чужбина... посъбралиса фамилии продават по-малко или старо и взимат ново с малка разлика, ипотечките помагат и не на последно място има хора които могат и си купуват всяка година по 1-2 такива апарта.... или повече.... Знам за един който има вече около 100 в центъра и всичките са еъри ...наел е няколко човека да му ги поддържат.... вече е бизнес....
Т.е. има много повече потенциални купувачи от тва дето си мислиш....
Относно таргета цени които си си сложил те са просто уау.... Такива цифри няма и на тъмно зелено на нормално място.... Дано да има срив :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Остави, че от мързел виж докъде се докарахме. И така ни мързи, че рупаме боклуците съвсем съзнателно, тропаме по масата, че даваме луди пари за тях...но продължаваме да не правим нищо по въпроса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
А, бе, къде изчезна бай Пешето?
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Крайно време е за революция и секвестиране на зимнината в мазетата. Едно време Леприконя беше метнал око на зимнината на бай Пешо, но е време да се замисли сериозно върху натрупаното от зидаря.
Кольо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Глупости. Пълно е с банки, кои не си направиха сметката. Кой купуваше 100-годишните дцк-та? Кой държи един кош с немски дцк на -0,5%? Плащат си, защото са дали пари на заем на разните урсули.
Отделно си в голяма грешка кой клон на банките сключва сделки с дцк и други активи. Определено не е бай Пешо дето в гишето одобравя кредити а е инвестиционната банка. Credit Suisse и SVB дори не работиха с крайни клиенти и не отдаваха ипотеки.Last edited by Thrace; 02.10.2023, 22:48.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Дюри. Как си мислиш, че работи в Щатите или Германия. Там банките трябва да са благотворителност, дето даваха миналата година 30г кредити на 3.5% фиксирана лихва. Само, че не знам за колко пъти го обяснявам. ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ НЕ СА В БИЗНЕСА СЪС СПЕКУЛА НА ЦЕНИ ИЛИ ЛИХВЕНИ ПРОЦЕНТИ. Тази фиксирана лихва единствено значи, че в момента имат достъп до средства заключени на по-ниска доходност. Примерно издаден дълг или фиксирани потребителски депозити за 5г на около 1%. При издаването на кредит банките сключват противоположна сделка и заключват маржа. Правилния въпрос е не защо банките дават кредит на 3.5%, а защо още българите си заключват средстава на 1% лихва. Отделен е въпроса че банките бързат да сключат възможно най-много сделки преди голямото МЯУ. После хората ще мислят повече за хляб, отколкото за имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Едно време като купувах си задавах същите въпроси и съм мислил по темата и предполагам пропускаш много пера - например дивидентите НЕ попадат в доходната статистика , сивото е много и сега , но трудно някой се навива , има и много пари ВЕЧЕ от чужбина... посъбралиса фамилии продават по-малко или старо и взимат ново с малка разлика, ипотечките помагат и не на последно място има хора които могат и си купуват всяка година по 1-2 такива апарта.... или повече.... Знам за един който има вече около 100 в центъра и всичките са еъри ...наел е няколко човека да му ги поддържат.... вече е бизнес....
Относно таргета цени които си си сложил те са просто уау.... Такива цифри няма и на тъмно зелено на нормално място.... Дано да има срив :-)
ще има, ще има
2049-та есентапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Съгласен съм. Обаче винаги има едно "но". Поглеждайки статистиката с доходите, позицията ми е релевантна за хубав 3стаен или 4стаен апартамент(ако се изхвърля). А реално спокойно мога да се класирам за двустаен. Това означава, че или статистиката е изкривена и много кеш от сивата икономика играе, или цените на тристайните и четиристайните апартаменти не кореспондират с реалността. Склонен съм да вярвам, че истината е някъде по средата и за да се наклонят везните в моя полза, съм сметнал, че ми трябват твърди под 1.9кЕ на чист м2. Което отговаря на 1.6кЕ по обява в повечето случаи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кредита ще е брутален, затова не бързам. Ако цените задържат година-две, ще можем да съберем някой лев за по-добро самоучастие. А с малко попътен вятър и успокоение на пазара, току-виж с роднинска помощ скочим с над 50%.
Не ми се вярва за София цените да тръгнат надолу.
Купете старо строителство, при него печелите по-голяма площ и няма риск както при покупка на зелено.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
еми стягай се
аз тази година колкото зеленчуци собствено производство съм изял не съм ял токолова в последните 5г накуп
дини, пъпеши , ябълки, круши(сега започнаха) на корем
тикви
сирене си купувам от хора, които гледат животни и знам кой от какво мляко го прави (овче и краве)
имам преса за студено пресоване на масла - направих си 60л перфектен шарлан (за близки и приятели) и пак ще си направя
пия си чай от билки от нас гледани (шипки, мурсалски, лайка и др)
за лекове съм си направил и няколко тинктури с хубава 60грaдусова гроздова ракия от лозето в двора (като варих отделих 5л именно за извлеци)
един приятел ми дава яйца завъди кокошки в двора (100бр кокошлета гледа)
докато пиша жена ми си е наредила тук пукани люти чушлета микс в бурканчета със шарлан, чесън и оцет за бърза консумация.
а да и хляб си правим квасен къде от бяло (неясно брашно) къде от лимец - купуваме го от земята на траките иван вазово (близо е до плантациите)
края на месеца трябва да събера тиквите - редя си ги в гаража до колите
отклоних се от темата сори
ПП виното е сложено, а за ракия заредихме 500-600кг грозде този уикенд чиста гроздова без да точим за вино
Иначе сиренето ако е на онзи с 8кг-те кофи от на жена ти селото - като има овче е супер и аз си вземам от него, ама сега някакво смес прави и не е толкова добро.
А лимеца от земята на траките е боклук, още имам - 1 път взехме и повече няма да повторим. На суворово са им хубави брашната, но ги има само в североизточната част.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Избери хубав апартамент, поне тристаен (с 2 спални), купува се веднъж, вие сте двама и дори ще може да го изплатите предсрочно.
Има хора, които си купуват 2 двустайни старо строителство и от единият си вземат наем, а другият ползват.
Поздрави
Коментар
-
Остави, че от мързел виж докъде се докарахме. И така ни мързи, че рупаме боклуците съвсем съзнателно, тропаме по масата, че даваме луди пари за тях...но продължаваме да не правим нищо по въпроса.
Има хора, които си купуват 2 двустайни старо строителство и от единият си вземат наем, а другият ползват.
Поздрави
Коментар
Коментар