Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://manager.bg/%D0%B8%D0%BA%D0%B...e-sled-2024-g-
По високи лихви и по скъпи кредити...завинаги
Кредитополучателите, които търсят облекчение от по-високите лихвени проценти, може да бъдат разочаровани от индикациите на финансовите пазари, че лихвите може да останат високи за години напред, пише Ройтерс.
болка за много публични и частни кредитополучатели, които са заключили минали по-ниски лихвени проценти и все още не са усетили пълното въздействие на рекордните скокове на лихвите през последните две години.
Това е просто нормализиране на политиката. Няма да се премине към лесна парична политика“, каза Майк Ридел, старши портфолио мениджър в Allianz Global Investors.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://manager.bg/%D0%B8%D0%BA%D0%B...e-sled-2024-g-
По високи лихви и по скъпи кредити...завинаги
Кредитополучателите, които търсят облекчение от по-високите лихвени проценти, може да бъдат разочаровани от индикациите на финансовите пазари, че лихвите може да останат високи за години напред, пише Ройтерс.
болка за много публични и частни кредитополучатели, които са заключили минали по-ниски лихвени проценти и все още не са усетили пълното въздействие на рекордните скокове на лихвите през последните две години.
Това е просто нормализиране на политиката. Няма да се премине към лесна парична политика“, каза Майк Ридел, старши портфолио мениджър в Allianz Global Investors.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
322.000 Евро са ми данъците за 2022 година (върху доходи и дивиденти). Платени в бяла държава при това, не в някаква бананова република.
За 2023 ще са поне 15% нагоре.
Дотук с мечтите ти, "работодателю"...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеАбе Вие двамата верно ли сте в Европа ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Парцали и обувки .
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеТи па к'во толкова купи за 4к евро за теб? Аре ако си взел чанта на жена си разбирам , ма за теб ? Тук ако сложа яке за 4к трябва да избягвам пресечките, че братоците ще ме съблекат на улицатаLast edited by pa4anga; 31.12.2023, 03:57.
Коментар
-
Е ковЪ те ,щото мен ме ковЪт да ги плащам тия данъци,за да могат индивиди кат Жонката да имат ток и вода и соцални некакви, та да стига за хранене по нета !Тия приходи са със задължителна регистрация по ддс та извади и 20%. и ако си го направил и не си ги обявил,осчетоводил и не си се регистрирал по ддс , честит ти акт !
За 2023 ще са поне 15% нагоре.
Дотук с мечтите ти, "работодателю"...
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Аз се регистрирах в БГ точно за да минат продажбит за ЕС с ДДС. Иначе трябваше да следя оборотите да не минат някакви суми за всяка страна , абе не помя даже. По-лесно беше да регистрирам фирма в БГ и там да минават европейските продажби. Всички клиенти така или иначе са регистрирани по ДДС и не дължа. Имам счетоводител и не ме притеснява да не влезна в крачка, даже напротив, човека е шубе и така и не намерих начин да получавам онлайн плащания. Наредба18 та Наредба18
- 1 like
Коментар
-
Е ковЪ те ,щото мен ме ковЪт да ги плащам тия данъци,за да могат индивиди кат Жонката да имат ток и вода и соцални некакви, та да стига за хранене по нета !Тия приходи са със задължителна регистрация по ддс та извади и 20%. и ако си го направил и не си ги обявил,осчетоводил и не си се регистрирал по ддс , честит ти акт !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е ти как ме закова. Сигурно няма да е 60к, казах го така 20-30 да се направя на оборотен ма по-скоро ще е към долната граница, не знам, Лаптопа съм го купил тук. В БГ нямам никакви разходи. Едно време мислех да взимам апартамент , но вече обясних че не стана и каквото е останало си стои по сметки. Ако ги прехвърля тук трябва да им платя данък ... та чакатТия приходи са със задължителна регистрация по ддс та извади и 20%. и ако си го направил и не си ги обявил,осчетоводил и не си се регистрирал по ддс , честит ти акт !
Last edited by pa4anga; 31.12.2023, 03:21.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ако имаш нужда от съдействие пиши на ЛС.С квото мога и ако е взаимно полезно,насреща съм .Подценяваш нещата в България, но пиши на ЛС за кво иде реч !
ПП За 60к лв данък са 400к лв оборот, т.е. 340к лв чисто или 192к доларес у джоба и си си купил само едно лаптопче ?! Не схващам но не отричам.
Коментар
-
На мен така ми се е стекъл жиота, заминал съм , където съм ми харесва. Правя за България каквото мога оттук, отворих даже фирма преди 3 години да минават обороти. Не се получи, но ето и тая година хич да не е пак ще платя 20-30к евро данъци за 4 месеца работа преди да я закрия. Сигурно ако съм си в БГ ше свикна, ма оттук ми се вижда безмислено.Не знам дали това имаш предвид, с поста ти и дали моят отговор први смисъл. Отворен съм да помагам с нещо , ма вече бизнес или работа в България по-скоро няма да се случат.
ПП За 60к лв данък са 400к лв оборот, т.е. 340к лв чисто или 192к доларес у джоба и си си купил само едно лаптопче ?! Не схващам но не отричам.Last edited by pa4anga; 31.12.2023, 02:54.
- 1 like
Коментар
Коментар