Първоначално изпратено от Thrace
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Ама ти да не си мислиш, че всички като тебе са непрокопсаници. Хората са си наредили живота и си гледат кефа.
Великия Кавръков с ръка между копчетата на шинела чертае карта на света. Осъзнай се, Кавръков Осъзнай се преди да ти надянат ризата с дългите ръкави..
Коментар
-
Бах близо до мен в Люлин 1 се продава на шпакловка и замазка на 1900 евро на квадрат чиста площ, определено има балон в София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...j5x&f1=1&fe7=1destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Виж сега ,за съжаление ние сме си проклето семе.Казвал съм защо.Навсякъде виждам само останки от старото и гнилото ,ако не са те ,то са техните деца и внуци ,като поразровиш виждаш че дядо му или прадядо му са колели и бесели след 1944 година.И най важното нещо което ми прави впечатление е липсата на морал и ценности независимо какво можеш на каква позиция си ,какво си учил или завършил ,това че ги има тия липси убива всякакъв напредък.. Всеки гледа да пречи да дърпа назад вместо да се помага да се сътрудничи да се правят нещата по лесно по леко и с по малко усилия ,бях къде ли не имай в предвид че съм контактуват на ниво CEO на А1 например ,банки ,какви ли не бизнеси ,навсякъде управляват топ тупани и пълни селяни ако ме разбираш...Затова идва Деня в който както и ти каза всичко си идва на мястото и за мен оправията е да идват ония с купички с ориз ,от Азия от Индия да ги докарват и да се приключва ...с тая нация нашата
Великия Кавръков с ръка между копчетата на шинела чертае карта на света. Осъзнай се, Кавръков Осъзнай се преди да ти надянат ризата с дългите ръкави..Last edited by vikhunter; 02.12.2023, 08:46.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнениеИстински добрите кадри няма да загубят работите си или много бързо ще си уредят позиции във сферата си. Със сигурност ще има конкуренция и "безвремие" както казваш, но това се дължи на бизнес модела, който се разви България.
Просто нямат на идея какво ги чака.И най-големия парадокс е ,че до последно не се усещат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Така е, знам какво е да се работи в криза и да има опашка за твоето място - много работа за малко пари...
Към момента и да не си свърша работата в срок знам, че наказанието ще е някой голям бонус за да ме мотивират следващото тримесечие да го направя както трябва (не че злоупотребявам така, но определено ми е широко около врата и мога да извивам ръцете на ръководството за допълнителни стимули, което при криза ще е не мислимо).
Управляват ни агитатори и активисти, които нищо друго не могат да правят освен да раздават пари. Раздават пари за да са готини и за да гласуват за тях. Затова ще печатат. Ще печатат и ще раздават защото нищо друго не могат да правят.
Last edited by vikhunter; 02.12.2023, 08:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Добре приятелю, вярно. За кво са ми тези кинти. Сега взех решение. Ще помогнажна две каки, на едната със сигурност веднага. Познавам ги, нека ме помнят с добро.
Само да ти кажа. Днес една питаше да букне апарта за две нощувки. Докато се замота 30 мин и други букнаха до 20 Декември от вдуругиден. А на 20 Декември имам зает апарт до 7 Януари. Разбираш ли кво значи да имаш качествен имот на пъпа на София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Приятелю, знам много добре какво мога да купя. Това че изкарвам сума X изобщо не означава, че съм готов да платя завишена цена за нещо си. Аз и кашкавал за 40лева килото не купувам когато съм в БГ, след като знам, че веригите са му сложили надценка от над 100% и от производителя излиза на цена 15 лева.
Просто имот в София не струва повече от 1500 Евро, никога не бих напълнил джобовете на някой тарикат за да му купя боклука на цена 4000. Далеч по-добре е тези пари да се дарят за някоя добра кауза. Замисли се и ти по тези въпроси, вземи направи малко добро тук-там, спри да смяташ всяка стотинка - колко изкарваш,колко наеми и пр. Тези пари и имоти няма да ги занесеш в гробищата, в един момент човек хвърля топа и всичко се изпарява в тази секунда.
Само да ти кажа. Днес една питаше да букне апарта за две нощувки. Докато се замота 30 мин и други букнаха до 20 Декември от вдуругиден. А на 20 Декември имам зает апарт до 7 Януари. Разбираш ли кво значи да имаш качествен имот на пъпа на София.Last edited by bulgarian lev; 02.12.2023, 01:37.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Имам сходни с твоите притеснения. Но са базирани на факта, че макар и малко като бройка, качествения материал, може да дръпне много сериозно доходите в посока надолу, също както го правеше досега, но нагоре. И тогава плана ми гори, защото макар и тясно специализиран, като се наредят 5ма като мен на опашка, никой няма да ме остави да си кютам на високата заплата по време на криза.
В един оптимистичен сценарии, този капацитет на труд който ще се освободи, ще помогне за сформирането и развитието на устойчиви дълготрайни бизнеси, които да се утвърдят на световната сцена, а не просто да изпълняват аутсорсната част на такива компании.
Относно VM Ware имам близък приятел, който наистина е на много високо ниво, завърши LSE и сега работи като data scientist там и беше казал, че при съкращение изплащали или 6 или 12 заплати, вече се бъркам в бройката, та даже се надяваше на съкращение.
- 1 like
Коментар
-
Каврък, понеже не си запознат със сектора да ти кажа, че у нас има много legacy проекти, които има голяма вероятност да хлопнат кепенци. Хората там бачкат от бая време и реално са доста изостанали от сегашните технологии. Сферата е супер динамична и ако не се пържиш да учиш постоянно, другите те затварят с обиколка. Това е едната страна, другата са лъвчета, които сменят проект на няколко месеца, за да са нон-стоп в крак с нещата. Сам се сети при една евентуална рецесия как ще се разпределят на пазара на труда тези кадри.
Като малка и зависима страна ще го отнесем яко и пак ще има 5-7г. безвремие, докато големите икономики за 2-3г. ще са си стъпили на краката. Затова ти казвам, че нещата които желаеш граничат със срив на родната икономика, а не на световната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ми те на Запад в момента текат процеси да освобождават тия с високите заплати,именно поради обстановката .Добро или лошо няма как разберете да има вечен урожай и хем да сме добре и стабилни ама и да няма безработица а и хем да има ,ама малко и да не е много..Филма с мекото приземяване ...как да кажа ...не го виждам ....просто защото много ама много изтърваха всичко...И най лошата криза минава за едни 6,12 месеца говоря за дъното после ще намериш нещо е може и да е за по малко пари какво ти дреме...важно е да имаш какво да ядеш...навънка нещата не са добре мои познати на Запад ми казаха че сменяш работа ,позиция на същата заплата както до оня ден имало пазарлъци вече ти казват...."Ако искаш..."
Като малка и зависима страна ще го отнесем яко и пак ще има 5-7г. безвремие, докато големите икономики за 2-3г. ще са си стъпили на краката. Затова ти казвам, че нещата които желаеш граничат със срив на родната икономика, а не на световната.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/539-banki-...ihvite-v-sasht
Джером Пауъл попари очакванията за предстоящо намаляване на лихвите в САЩ
Коментар
-
Имам сходни с твоите притеснения. Но са базирани на факта, че макар и малко като бройка, качествения материал, може да дръпне много сериозно доходите в посока надолу, също както го правеше досега, но нагоре. И тогава плана ми гори, защото макар и тясно специализиран, като се наредят 5ма като мен на опашка, никой няма да ме остави да си кютам на високата заплата по време на криза.
Към момента и да не си свърша работата в срок знам, че наказанието ще е някой голям бонус за да ме мотивират следващото тримесечие да го направя както трябва (не че злоупотребявам така, но определено ми е широко около врата и мога да извивам ръцете на ръководството за допълнителни стимули, което при криза ще е не мислимо).
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар